Daugiabučio Viršuliškėse gaisro tyrimo komisija toliau spręs dėl pastato sutvirtinimo | kl.lt

DAUGIABUČIO VIRŠULIŠKĖSE GAISRO TYRIMO KOMISIJA TOLIAU SPRĘS DĖL PASTATO SUTVIRTINIMO

Daugiabučio Viršuliškėse gaisrui suburta Vilniaus savivaldybės komisija pirmadienį renkasi į posėdį, toliau rengs rekomendacijas dėl pastato ateities.

Kaip BNS informavo savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas, avarijos tyrimo komisija pirmadienį tęs darbą rengiant rekomendacijas ir siekiant užtikrinti pastato konstrukcijų saugumą.

„Praėjusią savaitę „Grindai“ užsandarinus pastato ertmes, toliau bus derinamas konkrečių veiksmų planas dėl konstrukcijų išramstymo atraminėmis sijomis ir vertinamos galimybės suveržti pastatą iš išorės“, – sakė G. Grubinskas.

Anot jo, avarijos tyrimo komisija užbaigti darbą ir parengti galutines rekomendacijas tikisi iki mėnesio pabaigos.

Gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo prieš kelias savaites, jo metu žuvo du žmonės – nepilnametis ir suaugęs asmuo. Gaisro metu evakuota 30 butų, dėl padarinių pastato neleidžiama eksploatuoti.

Praėjusią savaitę to panorėję gyventojai pradėjo keltis į socialinius būstus, juose žmonės tris mėnesius galės gyventi neatlygintinai – savivaldybė dengs būstų nuomą, komunalinius mokesčius.

Po šio laikotarpio Viršuliškių daugiabučio gyventojai socialiniame būste galės apsistoti dar metus, tačiau tuomet jau teks mokėti ir mokesčius, ir tam tikrą nuomos mokestį, kuris sieks nuo euro iki 1,25 euro už kvadratinį metrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gerai

nubyres kazkam! Net is nelaimiu biznis kapitalizme daromas...

Antanas

Manau reikia išmokti gęsint gaisrą:dega vienas-ar du butai supila visa namą:supila taip ,kad nebežinot ką bedaryt pi tokių žygdarbių.Siūlau atidirbt sistemą:gesinam būtą:aplinkiniai nukenčia kuo mažesnėm pasekmėm:pabandykite!

Patiems ne juokinga?...

Tik ką aiškino, kad tai "baisus" sovietinio palikimo namas ir jų dar labai daug visuose Lietuvos miestuose...Paminklus Lietuvos šviesuoliams griaunate ir ruošiate vietą landsberginiams "didvyriams". Griaukite ir tuos "baisius" namus...Tik...per 33 metus net pradėto nacionalinio stadiono užbaigti nesugebėjote...Mokate tik loti ant tų, kurie Lietuvą po antro pasaulinio karo prikėlė iš pelenų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS