Dėl slidžių gatvių Vilniuje į medikus kreipėsi daugiau traumuotųjų, bet situacija rimsta | kl.lt

DĖL SLIDŽIŲ GATVIŲ VILNIUJE Į MEDIKUS KREIPĖSI DAUGIAU TRAUMUOTŲJŲ, BET SITUACIJA RIMSTA

Vilniuje dėl slidžių gatvių ir šaligatvių sukeltų nelaimingų atsitikimų į medikus pastarąją parą kreipėsi daugiau nei pusantro šimto žmonių, tačiau tarnybų atstovai praneša, kad situacija daug ramesnė, nei parą prieš tai.

Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės (RVUL) atstovė Asta Bagdonavičienė BNS penktadienį informavo, kad per praėjusią parą į skubios pagalbos skyrių kreipėsi 321 pacientas, iš jų 156 atvyko dėl ortopedinio-traumatologinio pobūdžio pagalbos, 14 pacientų dėl traumų teko iš karto hospitalizuoti. Anot jos, dėl traumų įprastai į skubios pagalbos skyrių kreipiasi apie šimtas žmonių.

„Didelis srautas žmonių ligoninės priimamajame buvo iki vakaro, šiandien jau situacija daug ramesnė. Šiuo metu yra laukiančiųjų gydytojo ortopedo-traumatologo konsultacijos, bet skaičiai jau panašėja į įprastinį  darbą“, – sakė A. Bagdonavičienė.

Didelis srautas žmonių ligoninės priimamajame buvo iki vakaro, šiandien jau situacija daug ramesnė.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė BNS sakė, kad nuo ketvirtadienio iki penktadienio ryto sostinėje gauta 380 pranešimų apie kelių eismo taisyklių pažeidimus, eismo įvykius, fiksuoti penki įvykiai dėl slidžios kelio dangos.

Dispečerinės ir GMP brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas BNS tvirtino, kad ketvirtadienį situacija buvo daug ramesnė, nei trečiadienį, kai dėl slidžių gatvių fiksuota dvigubai daugiau nei įprasta nelaimingų atsitikimų.

„Vakar buvo ramiau. Vyravo tokie negalavimai kaip paaukštintas kraujo spaudimas, ritmo sutrikimai, kadangi oro svyravimai. (...) Traumų mažiau buvo, kaip įprastą dieną“, – sakė I. Lukaševas.

Savivaldybės įmonė „Grinda“ skelbia, kad dėl penktadienį numatomo stipraus snygio atlieka išankstinius barstymus.

Didžiausiose įkalnėse, kur smarkesnių snygių metu kartais stringa sunkusis transportas, įmonė stato papildomas dėžes su smėlio-druskos mišiniu. Tokios dėžės įrengiamos Savanorių prospekte, Pergalės gatvėje, Juodojo kelio įkalnėje. 

Prasidėjus snygiui, „Grinda“ ketina sniegą valyti verstuvais.

Automobilių kelių direkcija skelbia, kad penktadienį šalies keliuose yra slidžių kelio ruožų, dieną eismo sąlygas sunkins sniegas, plikledis ir lijundra.

Oro temperatūra penktadienio rytą siekia nuo 6  iki 11, šiaurės rytinėje šalies dalyje – iki 13 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur numatomi krituliai, vyraus sniegas. Vietomis numatomas plikledis, silpna lijundra, pustys, kils trumpa pūga.

Vėjas numatomas vakarinių krypčių, 8–13 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia oro temperatūra – nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, rytiniuose rajonuose vietomis išliks nuo 4 iki 6 laipsnių šalčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS