J. Sakalauskas apskundė teismo sprendimą dėl konkurso rezultatų į LNOBT vadovus | kl.lt

J. SAKALAUSKAS APSKUNDĖ TEISMO SPRENDIMĄ DĖL KONKURSO REZULTATŲ Į LNOBT VADOVUS

Buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Jonas Sakalauskas apskundė teismo sprendimą atmesti jo prašymą panaikinti konkurso į įstaigos direktorius rezultatus.

„Teismo sprendimas yra apskųstas. Jo eiga bus turbūt pateikta, bet šiandien tai nėra esminis mano klausimas“, – BNS šią savaitę sakė J. Sakalauskas.

Jis sakė nekomentuosiantis, kada apskundė teismo sprendimą.

Operos solistas LNOBT vadovavo penkerius metus. Pernai vasarą jis buvo paskirtas vadovauti parodų ir kongresų centrui „Litexpo“, tačiau šią savaitę pranešė iš šių pareigų pasitraukiantis.

Buvęs LNOBT direktorius į teismą kreipėsi pernai vasario viduryje, Operos ir baleto teatro vadovo konkursą laimėjus Laimai Vilimienei.

Vilniaus miesto apylinkės teismas gruodį atmetė J. Sakalausko ieškinį – sprendimą buvo galima apskųsti per 30 dienų.

J. Sakalauskas kėlė abejones abejojo konkurso komisijos sudarymo teisėtumu, teigė ją buvus šališka, o konkursą vykus neskaidriai, draugams ir bendradarbiams proteguojant laimėtoją, komisijai atlikus netinkamą pretendentų ir jų programų vertinimą.

Tačiau teismas konstatavo, jog tokioms išvadoms nėra pakankamo pagrindo, o skunde nurodyti teiginiai yra „hipotetiškai deklaratyvūs ir neįrodyti, paremti negalėjimu ar nenoru susitaikyti su pralaimėjimu“.

Tuo metu Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui nuo 2018-ųjų vadovaujanti L. Vilimienė pernai liepą laimėjo šio teatro vadovo konkursą dar vienai penkerių metų kadencijai.

LNOBT vadovo paskyrimui įstrigus dėl teismų, taip pat daliai teatro kolektyvo protestuojant dėl teatre anksčiau jau dirbusios L. Vilimienės sugrįžimo, pernai kovą įstaigai laikinai vadovauti paskirtas generalinio direktoriaus pavaduotojas, Rinkodaros departamento vadovas Audrius Kundrotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Cha

Nėra konservų stogo - nėra karjeros :D)

taigi

dainuok ,juk toki grazu balsa turi

Rūtenis

Su savo tokiu elgesiu, tai galop visai iškris iš valstybės globojamų TOP universalių menedžerių luomo, ot tai bus savosios teisybės ieškotojui, beliks tik giedoti, o giedotojų ir taip visur užkimšta, tai ne mokesčių mokėtojų milijonus dalinti kairėn- dešinėn savo prieteliams ir panašiai, o kas atsitinka, kai prieteliui paskiri riebiai, tai patys suprantat, todėl ir neužmiega naktį, ir vartosi ir rašo skundus žmogelis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS