Kitąmet Nacionaliniam muziejui nenumatyta lėšų eksponatų saugyklos nuomai | kl.lt

KITĄMET NACIONALINIAM MUZIEJUI NENUMATYTA LĖŠŲ EKSPONATŲ SAUGYKLOS NUOMAI

Kapitalinį Naujojo arsenalo pastato, kur įrengta eksponatų saugykla, remontą suplanavusiam Lietuvos nacionaliniam muziejui kitąmet nenumatyta lėšų muziejaus fondų saugyklos nuomai.

Muziejaus direktorės pavaduotojo Vaido Petroko teigimu, tai gali tapti rimtu iššūkiu muziejui, nes jam pačiam savo biudžete rasti 130 tūkst. eurų nepavyktų.

„Kad galėtume pradėti pastato renovaciją, reikia kur nors iškelti visas saugyklas, visus eksponatus, tai yra 850 kvadratinių metrų poreikis“, – praėjusią savaitę per Seimo Kultūros komiteto posėdį sakė muziejaus atstovas.

Muziejus tinkamų patalpų vertybėms saugoti neturi, todėl tam rado ir šiemet liepą išnuomojo patalpas Vilniaus rajone. Sutartis sudaryta septyniems metams.

Nuo vasaros į šias patalpas eksponatai vežami iš planuojamų uždaryti remontui patalpų.

Anot muziejaus, šiose saugykloje užtikrinamas tinkamas mikroklimatas, todėl reikia mokėti ne tik už nuomą, bet ir už šildymo, vėdinimo, elektros energijos ir kitas komunalines paslaugas.

Seimo Kultūros komitetas pritarė, kad Lietuvos nacionaliniam muziejui prašoma suma turėtų būti skirta. Tačiau sprendimą priims Vyriausybė.

Kapitalinį Naujojo arsenalo pastato remontą planuojama pradėti kitąmet.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ai

tegulpatys tuos savo eksponatus ir saugo

Kam nuomotis jeigu

galima turėt savo? Ar šita sena tiesa yra svetima ir nesuprantama vagių verslo statytiniams valdžioje?

senis

nesvarbu , bet seimunu norai ant š...o kad skirtu pinigu dydeli.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS