Laisvės partija kandidatu į Vilniaus merus kelia T. V. Raskevičių | kl.lt

LAISVĖS PARTIJA KANDIDATU Į VILNIAUS MERUS KELIA T. V. RASKEVIČIŲ

Valdančioji Laisvės partija į Vilniaus merus kelia parlamentaro Tomo Vytauto Raskevičiaus kandidatūrą.

„Surinkęs 75,5 proc. palaikymo Laisvės partijos kandidatas į Vilniaus miesto merus yra Tomas Vytautas Raskevičius“, – per partijos renginį šeštadienį paskelbė Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Savo pasisakyme T. V. Raskevičius teigė, jog Vilnius turi puikią kryptį, tačiau jo patogumu ir vakarietišku gyvenimu sostinėje vis dar negali mėgautis visi, ir pagrindine savo užduotimi įvardino mieste išgirsti ir įgalinti kiekvieną.

„Aš niekada nebuvau, nesu ir nebūsiu tas, kuris žino geriausiai ir kurio nuomonė yra svarbiausia. Aš visą gyvenimą atidžiai klausiausi ir girdėjau – net ir tuos, kurių negirdi dauguma. Todėl mano rinkimų kampanija bus 120 tūkstančių pokalbių apie ateitį. Iki pavasario įsipareigoju pasikalbėti bent su 120 tūkstančių jūsų, vilniečių“, – partijos pranešime spaudai cituojamas kandidatas.

T. V. Raskevičius sakė, jog daugiausiai dėmesio norėtų skirti kokybiško švietimo mieste užtikrinimui, gyvenamųjų rajonų, kuriuose jauku ilsėtis ir gera gyventi, kūrimui, sveikatos priežiūros paslaugų gerinimui ir miesto vakarietiškos krypties užtikrinimui.

„Turime aiškiai pasakyti, kad švietimas – mūsų prioritetas. Jis turi tapti Vilniaus pasididžiavimu. Turime iš miesto biudžeto investuoti į gerų mokytojų motyvaciją, skirti daugiau lėšų vaikų būrelių krepšeliams, galiausiai – Vilniaus erdves paversti atvira mokykla“, – kalbėjo politikas.

Jis taip pat teigė, kad miestas turi užtikrinti kokybišką gyvenimą visur – miegamieji rajonai turi tapti gyvenamaisiais, kad „kelionė į centrą būtų pramoga, o ne būtinybė“.

Pirminiuose rinkimuose kandidatui į merus išrinkti dalyvavo trys pretendentai – T. V. Raskevičius, Donalda Meiželytė ir Nerijus Vitkauskas, balsavo per 700 partijos narių.

„Šie savivaldos rinkimai yra ypatingi Laisvės partijai, nes tai pirmieji savivaldos rinkimai, kuriuose mes dalyvaujame. Mes norime, kad tie pokyčiais, kuriuos mes pradėjome, padarėme ar siekiame padaryti vykdomojoje valdžioje, dėmesys švietimui, žmogaus teisėms, aplinkosaugai, inovacijoms, pasiektų Lietuvos miestus ir miestelius“, – prieš pristatydama kandidatą sakė partijos vadovė A. Armonaitė.

„Vilnius mums yra ypatingai svarbus miestas, nes mes norime, kad Vilniuje kryptis, kurią sukūrė mero Remigijaus Šimašiaus komanda, būtų tęsiama, kad ne tik būtų tęsiamos darnaus judumo, dėmesio švietimui ir kitos pozityvios idėjos, bet kad miestas būtų atviras naujovėms, kad toliau augtų ir stiprėtų“, – kalbėjo partijos pirmininkė.

Kitos partijos kandidatas į sostinės merus yra iškėlusios: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – dabartinį vicemerą Valdą Benkunską, socialdemokratai – parlamentarę Rasą Budbergytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – parlamentarą Luką Savicką, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – europarlamentarą Stasį Jakeliūną, partija „Laisvė ir teisingumas“ – buvusį sostinės merą Artūrą Zuoką, Lietuvos regionų partija – buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (82)

V.L

Karšciausi sveikinimai VILNIUI...........

Vilnietis

Musu pokalbis bus trumpas, eik ten kur tau patinka t.y. nx...

apsiuostė

''laikinoji sostinė'' , pajuto ''laisvės'' tvaiką iš Wilno pusės ir bando prie Nemuno ir Neries santakos savo vaivorykštinį kandidatą ten iškelt .............. neišdegs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS