LNOBT darbuotojai nerimauja dėl atlikėjų iš Italijos | kl.lt

LNOBT DARBUOTOJAI NERIMAUJA DĖL ATLIKĖJŲ IŠ ITALIJOS

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) darbuotojai nerimauja dėl dviejų atlikėjų, atvykusių iš koronaviruso epicentro Italijos.

Teatro vadovas sako, kad laikomasi visų saugumo priemonių.

„Mums rūpi mūsų darbuotojų sveikata ir mūsų žiūrovų sveikata, nes tai tiesiog labai svarbu, tikrai ėmėmės visų priemonių, kurias Visuomenės sveikatos centras rekomendavo ir tikrai vykdome visas rekomendacijas, kurios turi būti“, – BNS sakė teatro direktorius Jonas Sakalauskas.

BNS pasiekė anoniminis teatro darbuotojų laiškas, kuriame teigiama, jog teatro vadovybė nesiėmė iš Italijos atvykusių atlikėjų – dirigento Marcello Bufalinio (Marčelo Bufalinio) ir solistės Li Keng karantinavimo Lietuvoje.

„Mes, teatro meno kolektyvų nariai ir kitų tarnybų darbuotojai, negalime nereaguoti į valstybės institucijų oficialias rekomendacijas dėl koronaviruso galimo užsikrėtimo pavojaus, kurios prasilenkia su mūsų teatro vadovybės oficialiais sprendimais“, – teigiama laiške.

Jie pabrėžia, kad atvykęs dirigentas karantinuojamas buvo tik Italijoje, tuo tarpu rizika užsikrėsti buvo ir jo kelionės lėktuvu metu.

„Pagal mūsų sudarytus darbo grafikus, mes jau nuo šios dienos privalome su šiuo dirigentu atsidurti drauge vienoje uždaroje patalpoje, kur rinksis solistai, choro ir orkestro artistai bei visas teatro personalas. Norime priminti, kad virusu užsikrėtęs asmuo apie pirmuosius ligos simptomus gali sužinoti ne iš karto, juo labiau asmuo gali būti tiesiog viruso nešiotojas, be pirminių simptomų“, – teigiama laiške.

„Akivaizdu, kad šiuo sykiu meno kolektyvų darbas, betarpiškai kontaktuojant su dirigentu, atvykusiu iš valstybės, kuri šiuo metu įvardijama kaip viena didžiausių koronaviruso židinių Europoje, negali būti viršiau teatro kolektyvo sveikatos intereso“, – rašoma laiške.

Teatro vadovas teigia, jog abu svečiai iš Italijos yra stebimi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro. Anot jo, Li Keng atvyko iš Romos anksčiau, kai dėl koronaviruso protrūkio Lietuvoje dar nebuvo rekomendacijos apskritai nevykti į Italiją.

M. Bufalinio atvykimas, anot J. Sakalausko, buvo savaite atidėtas tam, kad jis pabūtų karantine, t.y. praeitų bent dvi savaitės nuo dirigento kontakto su asmenimis iš Milano.

„Mes neleidome jam savaitę vykti, kad jis pabūtų namuose, būtų karantinuotas ir stebimas Italijos sveikatos ministerijos ir nėra jokių ženklų, kurie leistų teigti, kad jis yra užsikrėtęs, išlaikė visus reikalingus terminus“, – prabrėžė J. Sakalauskas.

Pasak jo, vienas teatro atlikėjas, grįžęs iš viruso epicentro Italijoje, šiuo metu dirba pagal nuotolinio darbo sutartį ir nesilanko teatre.

„Esu užtikrintas, kad teatras šiai dienai yra saugus, o mažos rizikos, matyt, egzistuoja visame pasaulyje. (...) Manau, kad padarėme viską, o viduje sėjama panika – man tenka tik apgailestauti“, – sakė LNOBT vadovas.

Italija yra viruso protrūkio Europoje epicentras: šioje šalyje jau užregistruota daugiau kaip 9 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 463 mirties atvejai.

Visoje Italijos teritorijoje nuo antradienio ribojamos visos kelionės ir draudžiami visi vieši susibūrimai, vyriausybei pritarus griežtoms karantino priemonėms naujojo koronaviruso plitimui stabdyti.

Visame pasaulyje užregistruota per 114 tūkst. užsikrėtimo atvejų, per 4 tūkst. mirčių ir 64 tūkst. pasveikusiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS