M. Skuodis: Vilniaus oro uoste keleivių eilių turėtų nelikti po mėnesio | kl.lt

M. SKUODIS: VILNIAUS ORO UOSTE KELEIVIŲ EILIŲ TURĖTŲ NELIKTI PO MĖNESIO

Dėl sustiprintų aviacijos saugumo ir keleivių patikros procedūrų Vilniaus oro uoste pastaruoju metu kilusios didelių eilių problemos turėtų nelikti maždaug po mėnesio, o padėtis iš esmės pasikeis 2025 metais  pastačius naują keleivių išvykimo terminalą, sako susisiekimo ministras. Pasak Mariaus Skuodžio, šiuo metu ją bandoma spręsti pasitelkus darbuotojų iš Kauno ir Palangos oro uostų, atidarius papildomą patikros juostą, kitomis priemonėmis.

„Mes dar turime problemų su pikais (...) Deja, dar darbuotojai visi, kurių reikia, nepriimti, bet yra nukreipta dalis darbuotojų iš Palangos, Kauno oro uostų, atidaryta papildoma patikros juosta, yra greitojo praėjimo juostos atidarytos ir panašiai“, – antradienį susitikime su Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariais sakė ministras.

Ministro atstovė Gabrielė Vasiliauskaitė BNS vėliau teigė, kad situacija dėl keleivių spūsčių Vilniaus oro uoste pastebimai pagerės, tikimasi, jau po mėnesio.

Ministro teigimu, eiles lemia ne tik pasikeitusi patikra, bet ir didesni nei vasarą keleivių srautai – vien į Turkiją per dieną išskrenda 1–1,2 tūkst. žmonių per dieną.

„Šalia pasikeitusių procedūrų spalio mėnesį keliautojų skaičius oro uostuose bus didesnis nei liepą ar rugpjūtį, apskritai mes grįžtame iki pandeminio lygmens, šiandien į Turkiją iš Lietuvos kiekvieną dieną skrenda tūkstantis, tūkstantis du šimtai žmonių, srautai yra neįtikėtino dydžio“, – kalbėjo M. Skuodis.

Anot ministro, situaciją iš dalies lemia ir bagažo registravimo tempai – tai yra ne tik oro uosto, bet ir aptarnaujančių bendrovių problema.

„Stengiamasi užtikrinti, kad būtų praeita iki 30 minučių, deja, aš matau ir kitų problemų kai atiduoti lagaminus labai ilgai laukiama, o šitoje vietoje ne tik oro uostas, čia yra ir aptarnavimo bendrovės“, – sakė M. Skuodis.

Jo teigimu, tokių problemų tikrai neliks Vilniaus oro uoste atidarius naują terminalą: „Kada tikrai problema bus išspręsta – ką aš galiu garantuoti – tai su nauju terminalu ir naujomis technologijomis“.

Terminalą už 50,2 mln. eurų stato bendrovė „Eikos statyba“ – ji iki 2024 metų pabaigos turėtų pastatyti daugiau nei 14 tūkst. kv. metrų ploto terminalą bei pertvarkyti oro uosto prieigas. Terminalas turėtų pradėti veikti 2025-aisiais.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas praėjusią savaitę BNS teigė, kad situacija Vilniaus oro uoste gerėja pasitelkus papildomas priemones ir į darbą priėmus daugiau aviacijos saugumo specialistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jop

Nesprendžiama problema, patikra žeminanti, neturi gerų technologijų, darbuotojai einantys į konfliktą,Vilniaus niekada nesirinksiu, tik Rygą, o ten ir parkingas pigesnis ir krypčių skrydžiams apie 80.

apta

Niekaipnenori pripazinti kad susitvarkyti nesugeba.Visi kitikalti tik ne jie

SUSIJUSIOS NAUJIENOS