Paramą būstui nuo gaisro Viršuliškėse nukentėję gyventojai galės gauti metus | kl.lt

PARAMĄ BŪSTUI NUO GAISRO VIRŠULIŠKĖSE NUKENTĖJĘ GYVENTOJAI GALĖS GAUTI METUS

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba įtvirtino galimybę vienerius metus tęsti nuo gaisro Viršuliškėse nukentėjusių žmonių apgyvendinimą suteiktuose būstuose socialinio būsto nuomos sąlygomis arba gauti 100 proc. kompensaciją, jei jis išsinuomojamas rinkoje.

Šiuo metu socialinis būstas jo paprašiusiems namo gyventojams yra suteiktas neatlygintinai 3 mėnesiams, nevertinant asmens ar šeimos gaunamų pajamų ir turto, trečiadienį skelbia savivaldybė.

„Šiandien patvirtintas sprendimas leidžia užtikrinti žmonėms kiek įmanoma kokybiškesnes gyvenimo sąlygas bent metams. Taip pat šią savaitę jau išmokėjome 177 tūkst. eurų išmokų visiems prašymus pateikusiems gyventojams“, – savivaldybės pranešime cituojamas Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Anot jo, paramą nukentėjusiems teikia ir nevyriausybinės organizacijos, prisideda „tūkstančiai neabejingų žmonių“.

Tris mėnesius socialiniame būste apsigyvenusioms šeimoms nereikės mokėti komunalinių ir nuomos mokesčių. Pasibaigus šiam laikotarpiui, gyventojai turės galimybę socialinį būstą nuomotis dar vienus metus, o pasirašius savivaldybės būsto nuomos sutartis gyventojams reikės mokėti tik simbolinį nuomos mokestį ir komunalinius mokesčius.

Jeigu gyventojai išsinuomos būstą rinkoje, metus jie galės gauti visą nuomos mokestį padengiančią kompensaciją.

Dėl gaisro be namų likusiems Viršuliškių g. 101 daugiabučio gyventojams Vilniaus miesto savivaldybė iš viso jau skyrė daugiau nei 260 tūkst. eurų vertės paramos.

Kaip anksčiau trečiadienį skelbė Vilniaus savivaldybė, iš viso gauti 38 prašymai skirti išmoką. Įvertinus vidutines nukentėjusių gyventojų pajamas, maksimalaus 7 260 eurų dydžio tikslinė pašalpa skirta 22 pareiškėjams. Taip pat 16 pareiškėjų išimties tvarka skirta 1 100 eurų dydžio vienkartinė išmoka.

Finansinę paramą ir pagalbą daiktais nukentėjusiems nuo gaisro taip pat rinko nevyriausybinės organizacijos. Lietuvos Raudonajam Kryžiui žmonės paaukojo apie 150 tūkst. eurų, kiekvienai šeimai skirta vienoda pinigų suma. Įvairia parama prisidėjo organizacijos „Gelbėkit Vaikus, „Maisto bankas“.

Gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo sausio pradžioje, jo metu žuvo du žmonės – nepilnametis ir suaugęs asmuo. Nelaimės metu evakuota 30 butų, dėl padarinių pastato neleidžiama eksploatuoti.

Kaip skelbė savivaldybė, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As

O ka gaus berniukas , mires griuvesiuose , kuri saugojo mama ir Lietuvos policija juos isskyre , atvaziavus VRM vadovei deBilaitei ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS