R. Šimašius kreipėsi į lietuvius dėl paramos Ukrainos piliečiams: jūsų pagalba yra labai reikalinga | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS KREIPĖSI Į LIETUVIUS DĖL PARAMOS UKRAINOS PILIEČIAMS: JŪSŲ PAGALBA YRA LABAI REIKALINGA

Vilniaus meras Remigijus Šimašius kreipėsi į Lietuvos medikus ir visuomenę, prašydamas solidarizuotis ir suteikti Ukrainos žmonėms reikalingą pagalbą. Jo teigimu, šiuo metu Ukrainai reikalingas ne vieno miesto ar vienos valstybės, tačiau visos visuomenės įsitraukimas.

„Šiandien karas Ukrainoje, kuris tęsiasi jau aštuonerius metus, peraugo į kitą fazę, į aktyvių veiksmų fazę visoje Ukrainoje. Mes puikiai suprantame, ką tai reiškia Ukrainos žmonėms. (...) Jei reikalai klostytis blogai, o jie kol kas klostosi blogai, tai tikrai gali būti ir civilių, ir karinių aukų“, – ketvirtadienį kalbėjo R. Šimašius.

Vilniaus meras ragina Lietuvos medicinos personalą solidarizuotis ir suteikti, jei bus būtinybė, Ukrainos piliečiams medicininę pagalbą.

„Pirmiausia reikalinga medicininė pagalba. Kreipiuosi į gydytojus, medicinos personalą, mes skaičiuojame, kad bent apie tūkstantį žmonių galime priimti medicininei pagalbai. Jei to reikės, tai yra mūsų pareiga“, – į medikus kreipėsi Vilniaus meras.

Sostinės meras R. Šimašius ketvirtadienį pabrėžė, jog Vilnius pasirengęs priimti sužeistuosius bei apgyvendinti karo pabėgėlius. Suskaičiuota, jog turima galimybių apgyvendinti apie 3 tūkst. žmonių.

„Mūsų pajėgos tokios – butuose atlaisvintuose, vaikų namuose, kuriuos uždarinėjame yra 1 tūkst., sporto salėse dar plius apie 2 tūkst. vietų. Jei reikės bus daugiau“, – tiesioginėje transliacijoje sakė R. Šimašius.

„Kartu visi suvokiam, kad nei valstybė, nei miestas visko negali padaryt, reikia visų mūsų įsitraukimo. Jei turite galimybę priimti žmonių – sakykite. Pradeda veikti el. paštas pagalbaukrainai@vilnius.lt, jei turite idėjų, pasisiūlymų, sakykite, sureaguosime. Pagalba reikalinga“, – teigė meras.

Paskaičiuota, jog apie tūkstantį žmonių sostinė yra pasirengusi priimti medicininei pagalbai.

R. Šimašiaus teigimu, Vilniaus savivaldybė jau išreiškė poziciją Lvovui, su kuriuo palaiko draugiškus ryšius, kad yra pasirengusi pati vykti į Ukrainą ir parsivežti pastogės netekusius ukrainiečius.

„Skaičiuojame, kad apie tūkstantį žmonių galime priimti medicininei pagalbai, jei reikės. Tai mūsų pareiga. Lygiai taip pat gali tekti priimti šeimas, kurios neteko savo pastogės“, – sakė R. Šimašius.

„Pagalba tokia – patys nuvažiuojame parsivežti tas šeimas, kurios neteko pastogės. Nereikia priimti tų, žmonių, kurie turi pinigų čia atvykti ir nori išvengti mobilizacijos. Reikia padėt tiems, kuriems reikia pagalbos. Darysime sistemiškai, organizuotai“, – kalbėjo sostinės meras, ketvirtadienio popietę bendravęs su Lvovo meru ir išreiškęs Vilniaus poziciją dėl pagalbos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

įdomu

O tu ar sukrapštei nors eurą Ukrainos paramai, jauniki raudoniki

Aš negirdėjau.

Lietuvos rusai kaukia Putino . Jei nelauktu ai susiorganizuotu ir išeitu į gatves už taika Ukrainai ir pasauliui. Ar girdėjote kas nors , kad rusas Lietuvoje koks pasisakytu?

begs Jonaskur

Turi prisivoges milijonus kodel neaukoji prasai zmoniu nepagailes rusas jo nenupirksi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS