R. Šimašius: pradėjus 35+ amžiaus registraciją, vakcinų likučiai „ištirpo“ per kelias valandas | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS: PRADĖJUS 35+ AMŽIAUS REGISTRACIJĄ, VAKCINŲ LIKUČIAI „IŠTIRPO“ PER KELIAS VALANDAS

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasidžiaugė, kad 35+ amžiaus grupei penktadienį pradėjus registraciją, buvę vakcinų likučiai sostinėje buvo sunaudoti per kelias valandas.

„Labai noriu pasidžiaugti, kad galėjome šį rytą pakviesti 35 metų ir vyresnio amžiaus žmones skiepytis, nes per šią savaitę 45 metų ir vyresnius žmones kviečiant vakar buvo likę dar apie 9 tūkst. vakcinų. Atidarius registraciją 35 metų žmonėms, vakcinos „ištirpo“ per kelias valandas“, – vakcinacijos centre surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Šimašius, kartu išreikšdamas ir tam tikrą nusivylimą, kad nėra galimybės suteikti galimybės iš karto pasiskiepyti visiems norintiems.

„Šiandien jau nebeturime laisvų vietų, kas yra, aišku, ir apmaudu, nes norėtųsi visiems sudaryti progą pasiskiepyti“, – sakė Vilniaus meras.

Nors R. Šimašius pasidžiaugė dėl gerėjančios situacijos Vilniaus ligoninėse, tačiau kartu išsakė ir medikų reiškiamą apmaudą, kad į ligonines vis dar patenka vyresni žmonės, kurie turėjo progą pasiskiepyti.

„Apmaudu 65+ amžiaus grupės žmones priimti į ligonines, kurie visi galėjo pasiskiepyti, bet kažkodėl nusprendė to nedaryti. Tai sveikata brangu, kviečiu skiepytis“, – skiepytis ragino R. Šimašius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

juk kurie turi salutiniu ligu bijo tu skiepu uztat ir nesiskiepyje,juk jiems niekas neduoda garantijos kad nuo tu skiepu neuzlinks

ką į tai vaksofobai pasakys

skleisdami dezinformaciją nieko nepasiekė, protingų žmonių daugiau

ir

kas toliau? Ar vėl iš kitų rajonų atiminės? Nelygybė akis bado.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS