R. Šimašius ragina ministeriją leisti vakcinuoti platesnes žmonių grupes | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS RAGINA MINISTERIJĄ LEISTI VAKCINUOTI PLATESNES ŽMONIŲ GRUPES

Po savaitgalį vykusio skiepijimo, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ragina leisti plačiau skiepyti visuomenę grupes.

„Pagrindinis iššūkis dabar, kad vis dėlto panaikintume tą disproporciją, kurią turime labai keistą, kai dalis prioritetinių grupių žmonių nenori skiepytis ir jiems tenka skambinti po kelintą kartą ir įtikinėti (...) o yra dalis, pradedant policijos pareigūnais arba daugybe kitų žmonių, šiaip bet kokį darbą dirbančių, kurie nori skiepytis, bet jiems neleidžiama“, – LRT radijui antradienį sakė R. Šimašius.

Pasak jo, šiuo metu savivaldybė turi skirti bent savaitę vienai prioritetinei grupei ir tik tuomet gali pereiti prie žemesnių prioritetų. Vis dėlto meras teigia, kad savaitgalį Vilniuje pasiskiepyti galėjo visi, kurie norėjo, priklausantys esamai prioritetinei grupei, todėl būtų metas judėti toliau ir skiepyti kitus norinčius, pavyzdžiui, policijos pareigūnus.

Mes turime turėti teisę pereiti prie kitų grupių, kur iš esmės jau prie visuotinės, masinės vakcinacijos arba amžiaus kartelę leisti.

„Aišku, kad tai yra ženklas, kad mes turime turėti teisę pereiti prie kitų grupių, kur iš esmės jau prie visuotinės, masinės vakcinacijos arba amžiaus kartelę leisti“, – sakė Vilniaus meras.

Jo vertinimu, pirmiausia turėtų būti sudaryta galimybė pasiskiepyti tiems, kurie nori, o tuomet būtų galima grįžti prie prioritetinių grupių, pavyzdžiui, vyriausių šalies gyventojų, kurie iki šiol nepasiskiepijo.

Kad turėtų būti pereinama prie masinės vakcinacijos, mano ir Visagino meras.

„Turint jau po registracijos prioritetinės eilės visų grupių turint dar vakcinų kažkokį kiekį, tikrai turėtų būti atsižvelgta ir pradėta masinė vakcinacija. Mes tam esame irgi pilnai pasirengę“, – radijui sakė savivaldybės meras Erlandas Galaguzas.

R. Šimašiaus duomenimis, per ilgąjį savaitgalį Vilniuje paskiepyta beveik 9,7 tūkst. žmonių. Pasak sostinės mero, šio savaitgalio patirtis parodė, kad Vilnius yra pasirengęs masinei vakcinacijai.

Jis vylėsi, kad ją leidžiančius sprendimus Vyriausybė priims jau šią savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ne i tema

Ei, kada Vilniuje stoves paminklas A. Smetonai ir Lukiskiu aiksteje Vytis? Kiek gi galima "tempti guma" ir lankstytis Lietuvos priesams?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS