Slidūs laiptai Vilniuje gyventojams kelia siaubą: vyresnio amžiaus žmogui – „šakės“! | kl.lt

SLIDŪS LAIPTAI VILNIUJE GYVENTOJAMS KELIA SIAUBĄ: VYRESNIO AMŽIAUS ŽMOGUI – „ŠAKĖS“!

Šios savaitės pradžioje vilnietis Mantas užfiksavo storu ledo sluoksniu pasidengusius laiptus. Jis nuogąstavo, kad jie gali tapti nelaimės priežastimi tiek jaunam, tiek vyresnio amžiaus pėsčiajam.

Įrašu ir esamą situaciją paliudijančiomis nuotraukomis apie pavojingą vietą Naujininkų mikrorajone gruodžio 14-ąją vyras pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Lietuvos pėsčiųjų asociacija“.

„Einu į parduotuvę, žiūriu – nusimato linksma kelionė norint nusileisti į apačią. Na, bet ką – aš jaunas – be vargo nusileisiu. Nusileidau. Viskas gerai, bet pagalvojau: o jei kokia močiutė ar diedulis? Sakykite, į ką kreiptis, kad sparčiau būtų nuvalyta? Druska, smėlis – nepadės – reikia „nuimti“ ledo sluoksnį, nes labai nelygūs paviršius. Žinoma, asfalto danga, pastaruoju metu mažiau slidesnė ir geriau nuvalyta“, – rašė Mantas.

Portalo žurnalistams susisiekus su pilietišku vyru, jis sakė, kad šie laiptai, padengti maždaug centimetro storio kauburėtu ledu, yra Dariaus ir Girėno gatvėje, netoli 6 numeriu pažymėto namo. Jais leidžiantis galima pasiekti Dzūkų gatvę.

Skaitytojo Manto nuotr.

„Negaliu sakyti, kad laiptai yra labai statūs, bet atkarpa tikrai ilga. Antradienį ėjau į parduotuvę ir mačiau, kad ten, atrodytų, barstyta tik tiek, kiek kumštyje turėjo smėliuko, nes slidumas – absurdiškas. Žinoma, gruodžio 14 dieną buvo palankios oro sąlygos formuotis plikledžiui, bet apskritai ten ir praeitais metais buvo lygiai taip pat – tik tiek, kad mažiau ledo, tačiau žymiai daugiau sniego. Prie Dariaus ir Girėno gatvės šeštojo namo laiptinės nė karto nebuvo pabarstyta nei smėlio, nei druskos“, – pasakojo vilnietis.

Esu dar jaunas – parkrisiu, gal nieko nebus, bet vyresnio amžiaus žmogui – šakės!

Mantas neslėpė – pernai nešinas kibirėliu ėjo ir barstė pats. Šiemet takas prie laiptinės, sakė jis, jau kartą buvo nuvalytas. Tačiau aplinka – ne. „Išėjus į kiemą kaip čiuožykla! Aš esu pripratęs prie ekstremalių sąlygų, bet eiti ir man buvo sudėtinga. Esu dar jaunas – parkrisiu, gal nieko nebus, bet vyresnio amžiaus žmogui – šakės!“ – prognozavo pašnekovas.

Jis svarstė, kad aplinką tvarkančiai įmonei VSA greičiausiai geriau susimokėti baudas, kuriomis esą pernai grasinta, nei atlikti darbus. „Kai kurie po mano įrašu feisbuke rašė, kad reikėtų patiems pasiimti kastuvą į rankas ir eiti valyti aplinką, bet jau ir taip esame prisidėję prie bendros gerovės. Nusibodo. Mokame mokesčius, o nieko nevyksta“, – piktinosi vilnietis.

Po pokalbio su Mantu portalo žurnalistai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę ir pranešė apie keblią situaciją ant minėtų laiptų, kurie bet kada gali tapti nelaimės priežastimi pėstiesiems. Netrukus čia jau sukiojosi atsakingi asmenys, kuriuos fiksavo gyventojai. „Kaimynai sakė, kad ledai pajudėjo!“ – džiaugėsi Mantas.

Skaitytojo Manto nuotr.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjo Gintauto Runovičiaus, visame mieste teritorijų priežiūra rūpinasi trys įmonės – VSA, „Mano aplinka“ ir „Stebulė“. Už Naujininkų teritoriją atsakinga įmonė VSA.

„Visiems teritorijų prižiūrėtojams galioja tokie patys reikalavimai – nuvalius sniegą nuo laiptų ir siekiant išvengti apledėjimo, jie tuojau pat turi būti pabarstyti druska ar kitomis alternatyviomis sniegą ir ledą tirpdančiomis medžiagomis“, – akcentavo jis.

Verta pažymėti, teigė G. Runovičius, kad valant pėsčiųjų takus, pirmenybė teikiama laiptams, takams prie sankryžų ir pėsčiųjų perėjų, visuomeninio transporto stotelėms ir šaligatviams prie gatvių, o tik vėliau gyvenamųjų namų kiemams.

„Pastebėjus ilgesnį laiką nenuvalytą pėsčiųjų taką ar laiptus, gyventojus prašome pranešti seniūnijai arba telefonu 1664. Susisiekėme su aplinką Naujininkuose tvarkančios įmonės atstovais, kad dar kartą nuvyktų ir patikrintų“, – sakė Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas.

GALERIJA

  • Slidūs laiptai Vilniuje gyventojams kelia siaubą: vyresnio amžiaus žmogui – „šakės“!
  • Slidūs laiptai Vilniuje gyventojams kelia siaubą: vyresnio amžiaus žmogui – „šakės“!
  • Slidūs laiptai Vilniuje gyventojams kelia siaubą: vyresnio amžiaus žmogui – „šakės“!
  • Slidūs laiptai Vilniuje gyventojams kelia siaubą: vyresnio amžiaus žmogui – „šakės“!
Skaitytojo Manto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

Svarbu mokesčius mokėti, kad valdininkai turėtų iš ko gerai gyventi, menkai dirbdami ,o laiptus kam reikia ir nusivalykit...patys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS