Sostinės ligoninėje – dėl plikledžio įvairias traumas patyrusių gyventojų antplūdis | kl.lt

SOSTINĖS LIGONINĖJE – DĖL PLIKLEDŽIO ĮVAIRIAS TRAUMAS PATYRUSIŲ GYVENTOJŲ ANTPLŪDIS

Trečiadienio vakarą Vilniaus gatves sukaustęs plikledis smarkiai išaugino dėl įvairių traumų į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę (RVUL) besikreipiančiųjų skaičių.

Pasak RVUL, iki ketvirtadienio ryto 7 val. skubios pagalbos jau kreipėsi daugiau nei 200 susižeidusių asmenų – dvigubai daugiau nei įprasta. Iš jų 174 patyrė įvairias galūnių traumas (lūžius, patempimus, išnirimus, sumušimus) ir 32 galvos bei kaklo traumas.

„Dirbame ypač intensyviai ir esame pasiruošę reikalui esant pajėgas dar padidinti. Šiuo metu Ortopedijos ir traumatologijos centro palatos užsipildė pacientais, kuriems reikia operacinio gydymo, – pranešime spaudai cituojamas Skubios pagalbos skyriaus vedėjas Paulius Uksas.

Medikas nuogąstauja, kad tvarkytis su dideliu pacientų srautu teks ir ketvirtadienį, mat jau apie 8 val. pradėjo formuotis eilė laukiančiųjų gydytojo ortopedo traumatologo konsultacijos, tad apžiūros laukimo laikas bus ilgesnis nei įprastai.

Visgi, nors Vilniuje pacientai plūsta į ligonines, Greitosios medicinos pagalbos tarnybos (GMP) teigimu, visoje Lietuvoje iškvietimų skaičius drastiškai nekito.

„Matome iškvietimų pobūdį ir toks oras įtakos nelabai darė. Kad daugiau žymiai tų traumų, to nematome. Labai didelio pokyčio nėra, bendrai gal tik keliais iškvietimais daugiau“, – Eltai teigė GMP atstovai.

Vilniaus apskrities policija BNS informavo, kad nuo trečiadienio iki ketvirtadienio ryto sostinėje fiksuota daugiau nei 400 pranešimų apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus, eismo įvykius, dėl slidžios kelio dangos – penki.

Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienio rytą dėl slidaus kelio paragino gyventojus vengti nebūtinų kelionių. Taip pat pranešta, kad dėl sudėtingų oro sąlygų Vilniuje nuo 4 val. ryto barstomi padidinti druskos ir smėlio kiekiai.

Pasak pranešimo, dėl lietaus ir įšalusios žemės šaligatviai gali būti pasidengę ledu, todėl mieste vaikščioti yra itin slidu. Dėl oro sąlygų kai kurios teritorijos barstomos pakartotinai, ne po vieną kartą. Iš viso Vilniuje pėsčiųjų ir dviračių takus, laiptus ir kitas zonas barsto apie 600 darbuotojų.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, šalyje ketvirtadienio rytą pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai daug kur, ypač pietų ir šiaurės Lietuvoje, buvo slidūs dėl susiformavusio plikledžio, rytinėje šalies dalyje vietomis buvo pažliugusio sniego ar provėžų.

Visoje šalyje slidūs išlieka mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

Kelininkai įspėja, kad dieną eismo sąlygas taip pat sunkins lijundra, plikledis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ss

Pas sita mergyte kojytes kreivos

Vilnius irgi

Kaune Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, o Vilniuje čiuožimo

senis

vadynasi nesilaiko žmonės taisyklių kurias siūlo kalbančios galvos per tv kad reikia numatyt ir galvot kaip griūni.kad minkštai nsileistum.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS