Stotelėje klūpančio vyro vaizdas sukėlė šaršalą: jau aišku, ar tikrai kalti kontrolieriai | kl.lt

STOTELĖJE KLŪPANČIO VYRO VAIZDAS SUKĖLĖ ŠARŠALĄ: JAU AIŠKU, AR TIKRAI KALTI KONTROLIERIAI

Socialiniame tinkle išplito vaizdo įrašas, kurio prieraše anonimiškai juo pasidalijęs žmogus žėrė priekaištus sostinės keleivių kontrolės darbuotojams esą šiurkščiai besielgus su vyru. Tuo tarpu, savivaldybės įmonės, atsakingos už kontrolierių paslaugas, atstovai tikino – paviešinta vaizdinė medžiaga iškreipia realias įvykio aplinkybes.

Priekaištai dėl elgesio

Vaizdo įrašas, kaip galima spėti, nufilmuotas pro judančios transporto priemonės langą, feisbuke pasirodė vasario 12-ąją. Čia matyti viešojo transporto stotelėje, veidu į galinį jos stiklą atsisukęs, klūpantis vyras, viršutine savo kūno dalimi sukniubęs ant suolelio.

„Tempė, nualpo, nukrito. Sako: „Viskas – išvažiuojam“. Tokie, va, dirba“! Spaudos rūmų stotelė. Pasidalinkit, kas galit, kad tai pasiektų kuo daugiau žmonių!“ – socialiniame tinkle rašė vaizdo medžiagos autorius, nusprendęs likti anonimu.

Tiesa, po kurio laiko, šis vaizdo įrašas dingo iš virtualios erdvės. Kokios to priežastys, neaišku.

Sumenkino nepelnytai?

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams trečiadienį susisiekus su savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Judu.lt atstovais, šie pateikė priešingą Vilniuje nutikusio incidento versiją.

Socialiniame tinkle paviešintas įrašas neatspindi situacijos ir iškreipia realias įvykio aplinkybes bei nepelnytai sumenkina kontrolierių pagalbą ir atsakingumą.

„Situacija – žinoma. Atidžiai išanalizavome ne tik ją, bet ir kontrolierių darbą. Peržiūrėję tarnybinių kamerų vaizdo medžiagą, akivaizdžiai pamatėme, kad kontrolieriai puikiai atliko savo darbą: palydėjo be bilieto keliaujantį, viešą tvarką pažeidžiantį, asocialiai besielgiantį keleivį į stotelę. O vėliau, jau stotelėje, buvusiam keleiviui nukritus – iškvietė pagalbos tarnybas ir, nesitraukdami nuo asmens, laukė greitosios medicininės pagalbos. Dėkojame kontrolieriams, kurie neliko abejingi, empatiškai reagavo ir suteikė pagalbą, kartu itin atsakingai atliko savo darbą. Socialiniame tinkle paviešintas įrašas neatspindi situacijos ir iškreipia realias įvykio aplinkybes bei nepelnytai sumenkina kontrolierių pagalbą ir atsakingumą“, – kalbėjo įmonei atstovaujanti Greta Vasiliauskaitė.

Vartojo alkoholį

Pašnekovė išdėstė ir vasario 12-osios įvykių chronologiją. Pasak jos, remiantis vaizdo kamerų užfiksuota medžiaga, įvykis prasidėjo 12.34 val. Spaudos rūmų stelėje, 2G maršruto autobuse, kai kontrolieriai vykdė viešojo transporto bilietų kontrolę.

„Vaizdo įraše matomas asmuo patikros metu neturėjo viešojo transporto bilieto, pažeidinėjo viešąją tvarką vartodamas alkoholinį gėrimą, taip pat trikdė kitų keleivių kelionę. Dėl pažeidimų ir tvarkos nesilaikymo keleivis buvo paprašytas išlipti iš transporto priemonės. Atsižvelgdami į asmens būklę, kontrolieriai jį palydėjo iki stotelės, pasodino ant suoliuko ir paprašė dokumento, tačiau su savimi asmuo nieko neturėjo. Todėl kontrolieriai jį paliko sėdėti ant suoliuko“, – dėstė G. Vasiliauskaitė.

Trenkėsi į autobuso šoną

Tačiau esą viskas vien tuo nesibaigė – įvykis rutuliojosi toliau ir netrukus pakrypo komplikuota linkme. Kai vėliau, apie 12.45 val., į stotelę atvažiavo 55 maršruto autobusas, kontrolė įlipo į transporto priemonę ir pradėjo tikrinti bilietus, bet staiga išgirdo bumbtelėjimą.

„Minėtas asmuo nusprendė tęsti savo kelionę 55 maršruto autobusu – pakilo nuo suoliuko ir dėl pastebimo koordinacijos sutrikimo bei nesiorientavimo, bandydamas lipti į autobusą, atsitrenkė į jo šoną ir nukrito ant šaligatvio. Kontrolieriai sustabdė vykdytą patikrą, išlipo iš autobuso, ir paprašę keleivių pagalbos, kartu pakėlė šį asmenį bei pernešė į stotelę, pagal galimybes, paklupdė ant suoliuko. Po visų šių įvykių kontrolieriai iškvietė pareigūnus ir medikus bei nepasitraukdami nuo asmens sulaukė greitai atvykusio greitosios medicinos pagalbos ekipažo“, – teigė įmonės atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Keleivė

Aš važiavau šiuo autobusu ir mačiau šį incidentą.Autobusas buvo pilnas žmonių ir nei vienas vyras išlipęs nepadėjo,tik vat kritikuoti ir fotografuoti sugebėjo.Kontrolieriai tikrai labai stengėsi jį pasodinti ant suolelio,bet jis vėl nuslydo,matėsi,kad neįmanoma kitaip.Jie iškvietė tarnybas ir buvo šalia savo autobusiuke.

Anonimas

Dauguma iš tų visų neigiamų komentarų yra rašyti pačio parko darbuotojų -net neabejoja. Aplamai tokį darbą turėtų dirbti tik moteris,kurios visada blaiviai mąsto.O tei vyrukai kurie eina dirbti tokį darba patis yra asicialus tinginiai kurie bijo ir nenori perdirbti sunkiame darbe.Matant jų sudėjimą ir išvaizda tokie galėtų vagonus stumdyti,bet ne jam lengviau tikrinti taloneli,nes jis ne vagonas.

Jonas

Visi šitie bomžai, valkatos ir myžalais smirdantys atliekos ir atgrasus žmonis nuo viešojo transporto kuriame pilna bomžų, rusiškai rėkiančių pijokų ir kito lygio degradų. Gaila šitas valkata pagalbos sulaukė geriau dvėstų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS