Vicemero komandiruotė – ambicija dėl krepšinio ar tiesiog prasiblaškymas? | kl.lt

VICEMERO KOMANDIRUOTĖ – AMBICIJA DĖL KREPŠINIO AR TIESIOG PRASIBLAŠKYMAS?

Vilniaus savivaldybėje kilo šurmulys dėl krepšinio, merui Remigijui Šimašiui išleidus potvarkį, kuriuo vicemeras Valdas Benkunskas komandiruojamas į Bilbao (Ispaniją) dalyvauti FIBA Čempionų lygos ketverto finalo „Bilbao 2022“ renginiuose.

Tokia išvyka labai nustebino savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininką Vydūną Sadauską, kuris savo feisbuko paskyroje ironizavo, neva vicemeras Ispanijoje už valdiškus pinigus atstovaus krepšinio sirgalių bendruomenei.

„Pasiteiravau, ar čia varžybų pažiūrėti (važiuoja) už vilniečių pinigus?

Pasirodo, bus ir krepšinio varžybos, bet susitiks su vadovybe dėl „perspektyvų“ (šypsenėlė). Man pasiūlė privačiomis lėšomis vykti, o poną V. Benkunską komandiruoja savivaldybė ir meras. Kaip Antikorupcijos komisijos pirmininkas norėčiau gyvai pažiūrėti, kaip V. Benkunskas atstovaus kalbėdamas apie „perspektyvas“ dėl krepšinio klubo, kuriame miestas neturi jokios lemiančios balso teisės. Dėl to pateikiau prašymą merui į šią kelionę komandiruoti ir mane savo lėšomis, nes tik V. Benkunskas turi privilegiją vykti mokesčių mokėtojų lėšomis, kaip jis pats pasidžiaugė“, – svarstė V. Sadauskas.

Tai bus dalykinė komandiruotė, važiuosiu ne krepšinio žiūrėti.

Portalas pasiteiravo V. Benkunsko, koks yra numatomos komandiruotės darbinis tikslas.

„Tai bus dalykinė komandiruotė, važiuosiu ne krepšinio žiūrėti“, – patikino vicemeras.

Jis pabrėžė, kad gegužės pradžioje numatyta komandiruotė visų pirma bus skirta susitikimams su svarbiais žmonėmis.

„Susitiksime su Bilbao savivaldybės atstovais. Viena diena bus skirta susitikti su FIBA čempionų lygos vadovais, šnekėsime apie galimybę kada nors tokį ketverto finalo renginį surengti ir Vilniuje“, – sakė vicemeras V.Benkunskas.

Pasiteiravome, ar vicemeras jau turi numatomų susitikimų grafiką ir darbotvarkę.

„Ji dabar yra rengiama, tik labai anksti tas komandiruotės įsakymas yra paruoštas ir dėl to ažiotažas kilo, bet šiaip viskas yra derinama, kai kurias pavardes jau žinau“, – sakė vicemeras.

Paklaustas, kaip vertina kolegų abejones dėl tokios komandiruotės būtinybės, V. Benkunskas, tvirtino, jog tai politizuoti vertinimai.

„Finale turbūt nebūsiu, nes tikslas yra kitas – ne stebėti varžybas…“, ˜– patikino vicemeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klausimelis

Kada situos... ims bausti?

Gaila,

Gaila, kad laisviečiai ir konservatoriai tapo vilniečių ir tautos gėda. Išsigimė.

na chaliavu

Kožnas koncervatnykas ukvatnas labai. Jei važiuotų ne koncervatnykas, tai jau būtų stt, fntt, vsd ir kegebė patikrintas, marazmos prašymu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS