Vilniaus regionas ruošiasi ilgajam savaitgaliui: plečiami COVID-19 skyriai | kl.lt

VILNIAUS REGIONAS RUOŠIASI ILGAJAM SAVAITGALIUI: PLEČIAMI COVID-19 SKYRIAI

Ruošiantis ilgajam savaitgaliui, manoma, kad hospitalizacijų skaičius dėl COVID-19 toliau augs, todėl Vilniaus regione plečiami COVID-19 pacientams skirti skyriai.

„Turint tokį šuolį COVID-19 atvejų, auga ir hospitalizacijų skaičius. Šiuo metu Vilniaus regione ir Santaros klinikose lovų užimtumas artėja prie 90 procentų ir galvojame, kad per ilgąjį Vėlinių savaitgalį hospitalizacijų skaičius dar augs toliau“, – žurnalistams penktadienį sakė Santaros klinikų vadovas Feliksas Jankevičius.

„Daromi papildomi struktūriniai pokyčiai ir plečiamas covidinių lovų skaičius kaip ir Santaros klinikose, taip ir regione pačiame“, – kalbėjo jis.

Santaros klinikų vadovas sako, kad nors medikai labai laukia ženklų, kurie rodytų tendencijų mažėjimą, kol kas stebimas kreivės augimas.

Kada mes pasieksime piką, nelabai aišku – čia pagrindinis klausimas.

„Kada mes pasieksime piką, nelabai aišku – čia pagrindinis klausimas. Tikimės, kad artimiausiu laiku, bet greičiausiai net ir pasiekus piką susirgimų atvejų, mes neturėsime kreivės labai greito mažėjimo, todėl turime būti pakankamai pasiruošę“, – kalbėjo F. Jankevičius.

Jis teigė, kad tuo pačiu stengiamasi pasiekti, kad nenukentėtų kitomis ligomis sergantys pacientai – tai labai priklauso ir nuo to, kiek reanimacijos lovų reikia COVID-19 pacientams.

„Jeigu poreikis augs toliau, reikės praplėsti tų lovų skaičių. Bet tai būtų mūsų paskutinis rezervas. Tikiuosi, kad to gal neprireiks“, – sakė F. Jankevičius.

Jis teigė, jog šiuo metu aktyviau bendraujama ir tarp regionų: papildomos lovos Vilniaus regiono pacientams yra numatytos Molėtuose, Marijampolėje ir Kauno klinikose.

Jaučiamas ir medikų trūkumas, todėl darbui pasitelkiami kitų įstaigų darbuotojai: Nacionalinio vėžio instituto, Žalgirio klinikos slaugytojos dirba Santaros COVID-19 skyriuje, o iš Santaros klinikų vienas gydytojas vyks į Molėtų ligoninę.

Jeigu poreikis augs toliau, reikės praplėsti tų lovų skaičių. Bet tai būtų mūsų paskutinis rezervas.

„Jaučiu, kad poreikis pasitelkimui (kitų įstaigų personalo) tik augs“, – kalbėjo Santaros klinikų vadovas.

Pasak jo, medikai gana aktyviai ir atsakingai įsijungia į procesą ir atsisakymų dirbti kol kas nebuvo.

Tarp vaikų hospitalizacijų skaičius, F. Jankevičiaus duomenimis, nedidėja: ligoninėje yra 10 lovų mažiesiems COVID-19 pacientams, iš jų užimtos devynios, vienas iš jų gydomas reanimacijoje. Kitų vaikų, kurių amžius svyruoja nuo poros iki keliolikos metų, būklė vidutinė.

Statistikos departamento penktadienio duomenimis, Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 1831 COVID-19 sergantys žmonės. Per pandemijos piką šių metų sausį pacientų skaičius ligoninėse buvo pasiekęs 2,6 tūkstančio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS