Aplinkosaugininkai aiškinasi, kaip plastikas atsidūrė apleistoje fermoje | kl.lt

APLINKOSAUGININKAI AIŠKINASI, KAIP PLASTIKAS ATSIDŪRĖ APLEISTOJE FERMOJE

Aplinkos apsaugos agentūra (AAD) pradėjo tyrimą dėl Vilniaus rajone, Čekiškių kaime, rasto plastiko.

Kaip BNS sakė departamento atstovė Ieva Krikštaponytė, aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis plastikas atsidūrė apleistoje fermoje.

Apie šį radinį savaitės pradžioje paskelbė Vilniaus vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas. Jis teigė, kad šiuo adresu joks juridinis asmuo nėra gavęs leidimo dirbti su atliekomis, todėl šis plastikas čia atsirado neteisėtai.

Ketvirtadienį konservatorė parlamentarė Aistė Gedvilienė pranešė kreipusis į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos ir ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Ji teigia turinti informaciją, jog plastiko atliekos iš Vilniaus mechaninio biologinio apdorojimo gamyklos buvo perduotos kitai bendrovei, o ši bendrovė perdavė plastiko atliekas tvarkymui bendrovei „Countryplast“.

„Tuo pačiu UAB „Countryplast“ galimai išdavė dokumentus, patvirtinančius plastiko atliekų sutvarkymą, tačiau šias plastiko atliekas sandėliavo minėtoje apleistoje fermoje, galimai neturėdama Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimo ir neatlikusi poveikio aplinkai vertinimo“, – teigiama Seimo narės pranešime.

Su šios bendrovės vadovu BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

Aplinkos apsaugos departamentas vykstant tyrimui neteikia informacijos apie jame figūruojančias bendroves ar galimus jų padarytus pažeidimus.

Pasak aplinkosaugininkų, dėl panašaus atvejo yra vykdomas tyrimas Vilniaus rajone Rudausių kaime, kur sandėlyje laikoma apie 270 tonų atliekų. Šiuo metu tyrimas dar nėra pasibaigęs.

 

 

GALERIJA

  • Aplinkosaugininkai aiškinasi, kaip plastikas atsidūrė apleistoje fermoje
V. Benkunsko feisbuko paskyros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kestut

Kai Seimas.valdininkai nepriima įstatymų,sudarančių sąlygas auginti,gaminti ir parduoti,tai piliečiai imasi bet kokio verslo.

Dainius

Ka mano zalias taskas kuris finansuoja sia schema? Gal jie zino kodel cia taip nepatikrinus pinigai leidziami. Pigiau gavo? Metrail yra smulkme palyginus ka energesman pridare ir daro

varkseliai----vagys

staip kaip turteja musu verslininkai apgaule,mes mokam mokescius o jie sau i kisene dar europa duoda pinigu,o gamta,augalai,gyvunai,pauksciai,zmones viskas ant zuties ,jiems tik pinigai,idomu kur desit pinigus kai gamta atsisuks pries tokius padarus.galesit savo pinigus esti bus beverciai patys pastipsit nuo savo dariniu,gobsumas prazudo visus be gailescio,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS