Po homofobiško išpuolio G. Sidiniauskas ir jo vaikinas tebesapnuoja košmarus | kl.lt

PO HOMOFOBIŠKO IŠPUOLIO G. SIDINIAUSKAS IR JO VAIKINAS TEBESAPNUOJA KOŠMARUS

Po išpuolio Vilniuje homoseksualumo neslepiantis dainininkas Gražvydas Sidiniauskas su vaikinu Darrenu sako iki šiol jaučiantys pasekmes – kamuoja košmarai ir baimė išeiti iš namų. Tačiau rankų nuleisti nežada. Sostinės pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Bijo išeiti iš namų

„Man vis dar baisu. Sunkiai miegu naktimis. Pasireiškia paranoja – atrodo, kad visi aplink mus stebi. Buvo toks atvejis, kad prie namų vakare privažiavo ir sustojo mašina. Kilo klausimas, kodėl ji čia stovi? Taip niekada nebūdavo. Atsirado vidinis nerimas“, – atviravo ketvirtadienį žurnalistų kalbintas G. Sidiniauskas.

Dainininkas pridūrė, kad po išpuolio, įvykusio Vilniaus Stoties mikrorajono viešojo transporto stotelėje rugpjūčio 6-ąją, kai su partneriu teigė sulaukęs nepažįstamų asmenų smūgių, galimai išprovokuotų lytinės orientacijos, vakarais jam baugu išeiti ir iš namų.

Po incidento atsiradusios žaizdos jau sugijo, tačiau tebeskauda krūminį dantį, kuris galimai buvo nuskeltas minėtos dienos vakarą. Iki vizito pas odontologą skausmą tenka malšinti vaistais.

Darrenas po išpuolio/Asmeninio archyvo nuotr.

„Darrenui skauda nugarą – tikriausiai sužeista. Viską sužinosime penktadienį (rugpjūčio 20 d. – aut. past.) Žaizdos jo veide jau beveik sugiję, bet ant rankų ir kelių dar vis klijuoja pleistrus. Sakė, kad sapnuoja košmarus. Ir pats girdžiu, kai jis šaukia naktimis“, – apie šiandieninę savo vaikino savijautą pasakojo G. Sidiniauskas.

Rankų nenuleis

Pašnekovas tarstelėjo, kad jo partneriui buvo kilusi mintis nuleisti rankas ir pamiršti įvykį, tačiau G. Sidiniauskas užkirto kelią pastariesiems pamąstymams. „Pasakiau: „Nedrįsk, turime pasiekti savo“. Kas jei po tokių įvykių kiekvienas nuleistų rankas? Nebūkime tie...“ – atviravo dainininkas.

G. Sidiniauskas neslėpė – po įvykio jis taip iki šiol ir nesiryžo nuvykti į Vilniaus stoties mikrorajoną esą per sunku emociškai. Samprotaudamas apie tai, kodėl jiedu su vaikinu tapo homofobiško išpuolio aukomis, dainininkas spėjo, kad veikiausiai tokius veiksmus paskatino šiuo metu išaugęs visuomenės nepasitenkinimas valdžia dėl vakcinavimo ir panašių dalykų, todėl kai kurie asmenys, tikėtina, ir pasirenka drastiškus būdus susikaupusiam įniršiui išlieti.

„Esu nusivylęs mūsų teisėsauga, todėl nežinau, kaip viskas bus, bet vieną dalyką žinau – jei Lietuvoje nieko nepavyks išsiaiškinti, mes kelsime žmogaus teisių klausimą užsienyje. Viena mano byla už grasinimus internete yra paduota į Europos Žmogaus Teisių Teismą. Gal ir šitas atvejis galės būti perduotas, jei nieko nevyks“, –  teigė dainininkas.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Nors rugpjūčio 6 dienos vakarą gavę pranešimą apie masines muštynes į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado čia ne dešimt žmonių, o tik du – G. Sidiniauską bei Darreną, tąkart pareiškimo nukentėjusieji nerašė. Tačiau pateikė jį elektroniniu būdu po dienos. Sulaukę skundo pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. „Ikiteisminis tyrimas yra atliekamas dėl įtariamo viešosios tvarkos pažeidimo ir įtariamo kurstymo prieš homoseksualių žmonių grupę. Įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime kol kas niekam nepareikšti. Atlikti pirminiai proceso veiksmai, kurių viešai nedetalizuojame“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Jos teigimu, šiuo metu ikiteisminiame tyrime yra du nukentėję asmenys, kas jie, pašnekovė neatskleidė, grįsdama tuo, kad vykdant apklausas ir kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus, nukentėjusieji gali keistis. Tačiau portalo kauno.diena.lt šaltinių duomenimis, tai – G. Sidiniauskas ir jo vaikinas.

Skirtingos įvykio versijos

Dabar esą bandoma išsiaiškinti incidento aplinkybes, nes įvykio versijos, kurias pateikia dainininkas ir jo partneris bei liudininkas – skirtingos.

Pastarasis esą tikina, matęs, kad G. Sidiniauskas ir jo vaikinas prisikabino prie moters Vilniaus Stoties mikrorajono viešojo transporto stotelėje ir ją pastūmė. Tada priėjęs šios moters vyras pastūmė juos ir šie nukrito. Tuo tarpu, dainininkas pareigūnams pateikė kiek kitokią įvykių eigą sakydamas, kad būtent jiedu su vaikinu rugpjūčio 6-osios vakarą tapo homofobiško išpuolio aukomis, kai laukdami savo autobuso nusprendė parūkyti.

Tai ką, jūs – vaivorykštiniai? Netvirkinkite mūsų šeimų vaikų.

„Prie mūsų priėjo mergina ir paklausė: „Ko jūs čia rūkote, vaivorykštiniai?“. Pasakiau, kad rūkydami mes nekeliame jokių problemų, palikite mus ramybėje, ko prie mūsų lendate? Darrenui angliškai tarstelėjau, kad girdėjau neapykantos kalbą. Staiga prie mūsų atėjo ir vyriškis, vilkintis į karišką panašią aprangą. Priėjo ir emocingai paklausė: „Tai ką, jūs – vaivorykštiniai? Netvirkinkite mūsų šeimų vaikų“. Nieko jam neatsakiau, tačiau Darrenui pasakiau, kad mes turime įlipti į pirmą pasitaikiusį autobusą, nes tikrai turėsime nemalonumų. Vos tik atvažiavo autobusas ir pradėjome eiti, gavau pirmą smūgį“, – praėjus dienai po įvykio kauno.diena.lt žurnalistams detalizavo dainininkas.

Gražvydas Sidiniauskas po išpuolio/Asmeninio archyvo nuotr.

Vos atsigavęs po pirmojo nepažįstamų asmenų smūgio, netrukus G. Sidiniauskas sakė sulaukęs ir antrojo, kai bandė padėti savo vaikinui, kurį esą taip pat spardė jam sudavę trys asmenys – moteris ir du vyrai, maždaug 30 metų amžiaus.

„Kai atsipeikėjau, pamačiau, kad tų asmenų jau nebėra, o Darrenas guli gatvėje. Pakėliau jį, pasodinau ant šaligatvio ir iškviečiau policiją“, – kalbėjo žinomas vyras.

Atvykus policijos pareigūnams buvo iškviesta ir greitoji medicinos pagalba. Tačiau tąkart nei G. Sidiniauskas, nei Darrenas į ligoninę nevyko. Esą apimti streso norėjo tik namo.

Po išpuolio dainininkas portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė jaučiantis skausmus sprande ir liežuvyje, kurį krisdamas po smūgio veikiausiai prisikando. O jo vaikinui skaudėjo nugarą, alkūnes ir kelius nusėjo žaizdos. Manyta, kad skilo ir kaulas, tačiau tai patvirtins arba paneigs gydytojų išvados.

Rašyti komentarą
Komentarai (95)

Anonimas

Užpuolė šeimą, nuskriaudė. Ar jau neturite apie ką rašyti?

Manau , kad saikas yra vertybė ...

Tas profesionalus seimo gėjus išplatino tokią žinią , kad aikštintis (tipo) yra gerai... Netikėkit ! Saikas ir kultūringas elgesys dar niekam nepamaišė.

Klpd.

Tai mes dar turime rūpintis kad jie gražius sapnus sapnuotų? O man, tradiciniam piliečiui, sapnuojasi košmarai kai aš pvz. tą dieną sužinau kad 50% kilo kainos, ar ka vėl pridirbo glušas Broileris, ar ką eilinį kartą ,,genialiai" pasakė visai Lietuvai Bilotaitė. Ką daryt?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS