Mergaitė patyrė siaubą: einančią į mokyklą užpuolė nepažįstamas vyras ir grasino peiliu | kl.lt

MERGAITĖ PATYRĖ SIAUBĄ: EINANČIĄ Į MOKYKLĄ UŽPUOLĖ NEPAŽĮSTAMAS VYRAS IR GRASINO PEILIU

Savaitės pradžioje Vilniuje nepažįstamas vyras užpuolė ir peiliu grasino mokinei. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Užpuolė einančią į mokyklą

Incidentas įvyko kovo 20 dieną, tačiau mergaitės mama į pareigūnus kreipėsi praėjus dienai – kovo 21-ąją, kai iš dukros išgirdo, kas nutiko.

Mergaitė, gimusi 2009 metais, pasakojo, kad einant į mokyklą, prie namo, iš nugaros priėjo nepažįstamas vyras ir suėmė jai už peties bei grasino į peilį panašiu daiktu.

Pasak mamos, dukra pabėgo. Laimė, įtariamas vyras jos nesivijo. Per įvykį mergaitė nenukentėjo. 

Aiškinasi aplinkybes

„Pareigūnai tikrina surinktą medžiagą, aiškinasi įvykio aplinkybes ir planuoja pradėti ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir plėšimo. Vaikas apibūdino įtariamo vyro požymius, pareigūnai ta linkme dabar ir dirbs“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams penktadienį kalbėjo Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Kai įvykyje dalyvauja nepilnametis ar mažametis vaikas – išgąsčio akys būna didelės.

Jis sakė, kol kas negalintis atskleisti, kokius nepažįstamojo požymius įvardijo mergaitė. „Kai įvykyje dalyvauja nepilnametis ar mažametis vaikas – išgąsčio akys būna didelės. Vaikas, matyt, persigando. Tad teigti, kad tas vyriškis turėjo peilį – sudėtinga. Gal vaikui pasirodė. Mes visada stengiamės pasakyti pirminę informaciją, o paskui, tikslinant medžiagą, paaiškėja, ar nurodytos aplinkybės atitinka, ar neatitinka “, – aiškino pašnekovas.

T. Bražėno teigimu, jei policija sudarys fotorobotą ar turės įtariamo asmens nuotrauką, prašys žiniasklaidos pasidalyti, kad visuomenė padėtų atpažinti.

Informavo mokinių tėvus

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su Grigiškių gimnazijos direktore Hanka Gžybovska, ji patvirtino apie įvykį žinanti. „Mergaitė, einanti į mokyklą, buvo užpulta. Aš apie tai sužinojau tik kitą dieną. Patariau tėvams kreiptis į policiją“, – sakė ji.

H. Gžybovska pridūrė apie tai per „Tamo“ dienyną pranešusi ugdymo įstaigos bendruomenei. Paklausta, ar per pastarąjį laiką būta panašaus pobūdžio atvejų, direktorė teigė, tokios informacijos neturinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

vladas lukosevicius

Tai čia jau pedofilas Lanzbergistas panašus į brudą Šurajevą sakė ...

Jonas

Anksčiau gatvėse matydavome budinčius policijos pareigūnus o dabar - jie sėdi šiltoje mašinoje ir kortomis lošia. Todėl niekas nesame apsaugoti nei nuo vagių, nei nuo kitokio plauko nusikaltėlių.

Marija

Pas mus tas pac nuo tarybinių laikų,vaikai vieni vaikšto i mokykla ir iš jos.Amerijoje ir kitose valstybėse mieste tėvai vežioja vaikus i mokykla ir parveža iš jos.Ten viskas daroma dėl vaikų saugumo,o pas mus viskas kitaip.Kai ivyksta kažkas tada bandoma kažką daryti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS