Po laidotuvių – dar vienas smūgis: naktį iš miegų šeimą pažadinęs gaisras paliko be namų | kl.lt

PO LAIDOTUVIŲ – DAR VIENAS SMŪGIS: NAKTĮ IŠ MIEGŲ ŠEIMĄ PAŽADINĘS GAISRAS PALIKO BE NAMŲ

Šalčininkų rajone gyvenančią šeimą paeiliui užklupo siaubingos nelaimės – neseniai mirus artimajai, vos prieš kelias dienas supleškėjo ir namas, kuriame Agatos tėvai gyveno su dar dviem savo dukromis. Šoko ištikti jaunos moters tėvai iki šiol nesitraukia iš gaisravietės ir miega automobilyje.

Siaubinga nelaimė Šalčininkų rajone, Gudelių kaime, palikusi žmones ne tik be pastogės, bet ir be rūbų, dokumentų bei pinigų, įvyko naktį iš liepos 20-osios į liepos 21-ąją.

„Iš tėvų namų išvykau apie 23 val. ir važiavau pas save į Salininkus, kur su vyru nuomojamės vieno kambario butą. Maždaug 1.30 val. man paskambino mama ir pasakė: „Greičiau atvažiuok, nes mes vos nesudegėme“. Ten nulėkiau per penkiolika minučių. Jau buvo atvykusios gaisrinės, viskas degė, mama su tėčiu stovėjo vos apsirengę, basi rėkė ir verkė“, – pasakodama ašarų nesulaikė dukra Agata.

Pasak jos, mama tąnakt miegojo prastai, nes laukė grįžtančių dar dviejų savo dukrų, kurios buvo išėjusios pasivaikšioti su draugais. „Mama sakė per užmerktas akis pajutusi šviesą ir pamaniusi, kad taip ryškiai šviečia mėnulis. Tačiau kai atsimerkė – ten buvo liepsnos, gaisras. Ji sušuko tėčiui: „Kelkis greičiau, degame!““ – atviravo pašnekovė.

Mama sakė per užmerktas akis pajutusi šviesą ir pamaniusi, kad taip ryškiai šviečia mėnulis. Tačiau kai atsimerkė – ten buvo liepsnos, gaisras. Ji sušuko tėčiui: „Kelkis greičiau, degame!

Po šių žodžių abu Agatos tėvai, nuėję į dukrų kambarį, ir pamatę, kad jos dar negrįžusios, pasiėmė ant rankų šunelį ir iš degančio namo šoko pro langą.

Pagalbos ranką tą lemtingą minutę jiems ištiesė kaimynai, davę apsirengti. „Medinis mūsų namas sudegė visiškai. Kitoje jo pusėje gyveno ir kaimynai, jų pusė taip pat visiškai sudegė. Gerai tik tai, kad kaimynai sugebėjo išsinešti televizorių, šaldytuvą ir kažkokius kitus daiktus. O mes nespėjome pasiimti visiškai nieko, nes mama bijojo sudegti, todėl su tėčiu ir šuneliu nusprendė bėgti“, – graudinosi ji.

Agata atvira – gaisro priežastis – elektros instaliacija, tokią priežastį esą įvardijo į gaisravietę atvykę ekespertai. „Dabar mano sesės glaudžiasi pas mus su vyru nuomojamame bute – jis labai labai mažas. Jos miega ant čiužinių, o tėvai – mašinoje, ten, kur viskas įvyko“, – pasakojo moteris.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Vakar mes viską sugriovime iki pamatų. Reikia darytis planą ir atstatyti namus, nes mama su tėčiu pasakė, kad tai – jų žemė niekur iš čia nesitrauks, nors tenka miegoti ir mašinoje. Niekur nenori eiti“, – sakė Agata, pridurdama, kad jos tėvams siūlyta laikinai prisiglausti pensione, kur gyvena vyresnio amžiaus žmonės, ir gauti 1600 eurų vienkartinę išmoką.

„Šis namas buvo mano močiutės. Gyvenome visi kartu. Vieną namo dalį nupirko kaimynai. Taip ir gyvenome... Močiutė mirė prieš dvi savaites. Mama nespėjo nė dokumentų susitvarkyti...“ – atviravo moteris.

Paklausta, kur šiuo metu yra kitoje namo dalyje gyvenę kaimynai, Agata sakė, kad netoliese jie stato didelį dviaukštį namą, kuris jau beveik baigtas. „Jiems mažai ir betrūksta tame name pasidaryti, o mes likome visiškai be nieko“, – graudinosi jauna moteris.

Pašnekovė sakė, kad geros valios žmonės jau padovanojo drabužių jos tėvams ir dviem sesėms. Dabar ji viliasi, kad atsiras geraširdžių, kurie pagelbės statybinėmis medžiagomis ar buitine technika. Tačiau labiausiai šeimai reikalingos lėšos, kad pavyktų atstatyti gaisro liepsnų suniokotą namą.

Asmeninio archyvo nuotr.

Susisiekus su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovu, jis sakė, kad pranešimo apie nelaimę sulaukta liepos 21 d. 1.29 val. Informuota, kad Šalšininkų rajone, Gerviškių seniūnijoje esančiame Gudelių kaime kilo gaisras. Atvykus ugniagesiams atvira liepsna degė medinis, apmūrytas vieno aukšto namas. Žmonės iš pastato jau buvo išėję. Gesinimo darbai truko visą naktį iki ryto.


Norintys ir galintys prisidėti prie nelaimės ištiktos šeimos svajonės atstatyti namus gali tai padaryti:

Gavėjas: Agata Sankovska

Sąskaitos nr.: LT504010051003661052

Taip pat galima susisiekti tel. nr.: +37067091998

GALERIJA

  • Po laidotuvių – dar vienas smūgis: naktį iš miegų šeimą pažadinęs gaisras paliko be namų
  • Po laidotuvių – dar vienas smūgis: naktį iš miegų šeimą pažadinęs gaisras paliko be namų
  • Po laidotuvių – dar vienas smūgis: naktį iš miegų šeimą pažadinęs gaisras paliko be namų
  • Po laidotuvių – dar vienas smūgis: naktį iš miegų šeimą pažadinęs gaisras paliko be namų
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Pranas Pričkus

"Priešgaisrinė tarnyba" tai reiškia, kad ji privalo numatyti tikrinti namus ir namelius, t.y. numatyti gaisro atvejus ar židinius. Ši tarnyba gali vadintis "gaisrų gesinimo" komanda, o ne priešgaisrinė? Jeigu sudegė, tai be draudimo ji privalėtų padengti nuostolius, nes jos yra biudžetinės, ar jie paskirti tik gauti atlygy ir miegoti po 24 val. į parą?

Reikia,reikia,reikia

Reikėtų kad augtų kopūstai ant sniego,ir šunys nedrumstų tau saldžiojo miego.Reikėtų gyventi mūriniuose,reikėtų gauti tūkstantines pensijas,reikėtų nepasenti,nesirgti,reikėtų turėti santaupų,reikia turėti kad turėtum,o iš viso tai tokie patarėjai irgi neapdrausti nuo nelaimės,ir gal jinai tuojau pasirodys,APSIDRAUSKITE KASKO AUTOMOBILĮ PILNAI KAINAI,GYVYBĘ ATGIMIMUI IŠ NAUJO,BŪSTĄ,VAIKUS,ŽMONĄ,TĖVUS,BROLIUS,SESERIS,DAR NUO STIHINIŲ NELAIMIŲ,IR GALIAUSIAI NUVYKTI PAS PSICHIATRĄ,GAL NUSTATYS DIAGNOZĘ.

To to zu

Reikia turėti draudimą pilnai namo atstatymo kainai, o ne kažkokį minimalų, ir jokių nuostolių nebus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS