R. Janutienę vejasi kaltinimai šmeižtu: teismas prašo VRK naikinti jos neliečiamybę | kl.lt

R. JANUTIENĘ VEJASI KALTINIMAI ŠMEIŽTU: TEISMAS PRAŠO VRK NAIKINTI JOS NELIEČIAMYBĘ

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydamas panaikinti kandidatės į Seimą Rūtos Janutienės neliečiamybę.

Šiame teisme nagrinėjama byla, kurioje buvusi laidų vedėja kaltinama šmeižtu.

Nepanaikinus jos neliečiamybės, teismas bylos toliau nagrinėti negali.

„Teismas kreipėsi į VRK, nes be VRK leidimo panaikinti neliečiamybę negalima tęsti baudžiamojo proceso jos atžvilgiu šioje byloje“, – BNS trečiadienį sakė teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

R. Janutienė, Artūras Jančys ir Saulė Pauliuvienė kaltinami bendrininkavę apšmeižiant asmenį per visuomenės informavimo priemonę.

Anksčiau šis teismas yra pripažinęs, kad dienraštis „Lietuvos rytas“, „Lietuvos ryto“ televizija (laida „Patriotai“), naujienų portalas „Lrytas.lt“ skelbė tikrovės neatitinkančias, Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko garbę ir orumą žeminančias žinias. Teismas įpareigojo žiniasklaidos priemones šias neteisingas žinias viešai paneigti.

R. Janutienė sekmadienį vykusiuose Seimo rinkimuose pateko į antrąjį turą Žiemgalos apygardoje. Ją iškėlė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Lietuvos centro partija.

Kaip BNS sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, dėl R. Janutienės neliečiamybės planuojama spręsti penktadienį.

„Vakar vakare gavome. (...) Klausimą spręsime penktadienį. Ryte turėsime komisijos posėdį ir planuojame spręsti dėl teisinės neliečiamybės kandidatės į Seimo narius R. Janutienės panaikinimo“, – trečiadienį sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (65)

Anonimas

Gerai tegul Gerbiama Janutiene eina į seima, tikrai geriau nei kažkokie girtuokliai sėdi ir nieko nedaro.

earht king

nėra žodžio ir vis lenda tik į seima kad ten arčiau lovio juk bėgo iš paskos tu ponu drapaku ir vis kuteno prota, o dabar jau sugalvojo per kolūkiečius ilisti į seima ,nematau kad ten bėgtu žemgalos provincijoj, ir rinktu šyta ponia o kiek kūrybos prikurė, net liaudis sakydavo kad tas blogis neišėitu poniai ir kas toliau fokusas sukasi ratu, ponia dėl kuo tau prireikė seimo kedė, juk sedėk dirbk savo darba sukurei, eteri laida surenki tam fokusui ponus kur tau naudingiau ir stumdai kitame krante kablis ,bet ne neša kudašius dar kol ten šilta yra bet jau neilgam greitai išblės tas gėris ten tik sumažins sumas pinigo ir reiks rodyti savo darbus o nebėgti iš seimo sales reikalaus sedėti pilnos mases, ir nustos ten norintis bėgti, o ta pana ten tikrai nereikalinga , bus seimo rinkimas ponia nepralis su kolūkiečiais , eis lauk, už metu, bus valio,

Penktadienį iki 12:00

dar galima Kauno seniūnijose balsuoti už sau patinkančius seniūnaičius. Paskubėkime, nes po 12:00 jau bus atidarytos balsadėžės ir pradedami skaičiuoti balsai. Kurį seniūnaitį išsirinksime, pas jį 4-rius metus galėsime skubėti pagalbos. O jei pražiopsosime, -- kaltinkime save pačius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS