Parduotuvės tualete radus dingusio vyro lavoną – žmonos apmaudas: 12 dienų niekas netikrino | kl.lt

PARDUOTUVĖS TUALETE RADUS DINGUSIO VYRO LAVONĄ – ŽMONOS APMAUDAS: 12 DIENŲ NIEKAS NETIKRINO

Po šiurpios atomazgos, kai prekybos centro „Iki“ tualeto patalpoje buvo rastas vasario pabaigoje Vilniuje dingusio P. M. lavonas, žmoną kamuoja spėlionės, kodėl jos vyro niekas neaptiko anksčiau. Tuo tarpu, už tualetų tikrinimą atsakingos saugos tarnybos atstovai tikina esą nesuprantantys, kaip lankytojas ten pateko, nes tualetas neveikė.

„Kūnas tualete gulėjo 12 dienų. Jis kovo 1-ąją užėjo į tualetą ir neišėjo. Niekas nei matė, nei tikrino, nei jautė kvapo. Kas per nesąmonė?“ – stebėjosi velionio žmona Julija.

Pasak jos, P. M. palaikai yra suirę tiek, kad artimieji negalės su mirusiuoju atsisveikinti – kūną reikės kremuoti. „Kaip suprantu, tualetas buvo sugedęs, bet vis tiek jie turėjo matyti, kad ten užeina žmogus ir nebeišeina“, – nuostabos neslėpė pašnekovė.

Norėjo peržiūrėti įrašus

Į Vilniuje, Mindaugo gatvėje, esantį prekybos centrą „Iki“ Julija pasakojo užėjusi praėjusį penktadienį, kovo 10-ąją, po to, kai sulaukė informacijos, kad kovo 1-ąją jos vyras buvo ten pastebėtas. Moteris teigė norėjusi išsiaiškinti, ar čia jis atvažiavo automobiliu, atėjo pėsčiomis, buvo vienas ar su draugu.

Kūnas tualete gulėjo 12 dienų. Jis kovo 1-ąją užėjo į tualetą ir neišėjo. Niekas nei matė, nei tikrino, nei jautė kvapo. Kas per nesąmonė?

„Su mumis apsaugos darbuotoja išvis nenorėjo kalbėtis – mus stumdė, keikėsi, sakė, kad tuoj iškvies policiją, nes negali mūsų čia įleisti. Pasakiau jai: „Dingo žmogus, supraskite, mums reikia pamatyti vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.“ Bet ji užsidarė. Pasakiau jai: „Gerai, pirmadienį atvažiuosime su policija“, – detalizavo Julija.

Pirmadienį, į prekybos centrą atvykus su pareigūnais, moters teigimu, buvo peržiūrėti čia esančių vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, kuriuose matyti, kaip P. M. kovo 1-ąją nueina į tualeto patalpą ir iš jos neišeina.

Už durų – lavonas

Iškart po to, norėdami apžiūrėti įvykio vietą, pareigūnai kvietė ugniagesius, kad šie atidarytų duris ir padėtų patekti į tualeto patalpą, kurioje, kaip spėta, yra lavonas. Įtarimai pasitvirtino – viduje buvo rastas vyro kūnas, atvykę medikai konstatavo P. M. mirtį. 

„To vaizdo nemačiau ir nenorėčiau pamatyti, nes noriu prisiminti jį gražų, pozityvų ir laimingą. Niekaip nesuprantu ir nesuprasiu, kaip dvi savaites niekas nėjo į tą tualetą – nei valytojai, nei apsaugos darbuotojai. Nejaugi nejautė jokio kvapo? Esu šoke“, – kalbėjo Julija.

Stebisi, kaip pateko

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su „Iki“ komunikacijos vadove Vaida Budriene ir pasiteiravus, kodėl tualeto patalpa nebuvo apžiūrėta 12 dienų, ji sakė turinti žinių, jog tualetas buvo sugedęs. Tačiau pabrėžė, kad už tualetų tikrinimą yra atsakinga saugos tarnyba „GRIFS AG“.

„Mums patiems labai įdomu, kaip tas asmuo pateko į tualeto patalpas, dėl to, kad patalpos, jei neklystu, nuo kovo 1 dienos buvo nenaudojamos dėl sugedusios tualeto įrangos. Ant durų buvo pakabintas pranešimas, jog patalpos yra nenaudojamos. Lankytojai buvo nukreipiami į neįgaliesiems skirtą tualetą“, – komentavo „GRIFS AG“ rinkodaros vadovė Rūta Juodeikė.

Pasak jos, kad žmogus patektų į tualeto patalpą prekybos centre, turi pereiti neilgą holą. O jis buvo užtvertas STOP juosta. „Nežinau, kodėl tas asmuo, matydamas, jog ten patekti negalima, pateko. Atsitiko, kaip atsitiko. Praėjo šitiek laiko ir jį tik tada surado. Kol kas matome taip, bet laukiame, kokios bus policijos įžvalgos ir tyrimo išvados, nes kol kas neturime, ką plačiau pakomentuoti“, – sakė R. Juodeikė.

Pašnekovės nuomone, visą šį laiką, kol lavonas buvo rastas, tualeto patalpoje nebuvo atlikti jokie remonto darbai, nes, kaip jau minėta, lankytojai galėjo naudotis neįgaliesiems skirtu tualetu.

„Greičiausiai, galbūt nebuvo labai didelės skubos jų tvarkyti, ar buvo sutarti kažkokie darbų atlikimo terminai ir jie buvo ilgesni...“ – svarstė „GRIFS AG“ atstovė.

Dingo vasario pabaigoje

Primename, kad kovo 13 d. apie 12 val. 1988 metais gimusio P. M. lavonas buvo rastas Vilniuje, Mindaugo gatvėje esančio prekybos centro tualete.

„Pagal pirminę informaciją, kūnas – be smurto žymių“, – teigė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Informacija apie tai, kad P. M. dingo, buvo dalijamasi socialiniuose tinkluose.

„Vasario 28 dieną dingo mano vyras P. M. Paskutinį kartą telefonu kalbėjome apie 18 val. vakaro, sakė, kad važiuoja namo. Daugiau į skambučius neatsiliepė – telefonas išjungtas jau porą dienų. Policijai pranešėme, į ligonines skambinome – jokių žinių“, – rašyta feisbuke.

Prieš kelias dienas teigta, kad vyras paskutinį kartą matytas ir užfiksuotas kovo 1 d. Vilniaus stotyje, Geležinkelio gatvėje, apie 18.30 val. Tačiau namo taip ir negrįžo.

Rašyti komentarą
Komentarai (65)

n

kvapas jau po keliu dienu buna baisus..O cia 12 dienu.Kazkaip galai nesueina.Iki parduotuve neturi pinigu sumoket meistrams,kad gedimus sutaisytu?????

Parduotuvius

Parduotuves tualetas 12 dienu nevalytas ?!? Neblogi standartai! AtA zmogeliui.

Kaip

zmogus galejo patekti i uzrakinta wc? Kokiu budu ten uzsirakino? Negi uzdarant parduotuve,niekas nepatikrina visu patalpu? Ir kas paneigs,kad ten nebuvo pasleptas jau lavonas!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS