Per plauką nuo apiplėšimo: apie ginkluotą vyrą pranešę darbuotojai pasigedo policijos reakcijos | kl.lt

PER PLAUKĄ NUO APIPLĖŠIMO: APIE GINKLUOTĄ VYRĄ PRANEŠĘ DARBUOTOJAI PASIGEDO POLICIJOS REAKCIJOS

Parduotuvės vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo į skyrių Vilniaus centre įeinantį ir greitai pasišalinantį galimai ginkluotą vyrą. Nors darbuotojai teigė apie įvykį ne kartą pranešę policijai, tačiau atvykstančių ekipažų taip ir nesulaukė. Pareigūnai pateikė kiek kitokią versiją – aiškina įtariamojo iš karto ieškoję aplinkinėse gatvėse.

Užfiksuotas veiksmas balandžio 29-ąją apie 12.20 val. vyko Vilniuje, Šeimyniškių gatvėje, įsikūrusiose „Florinus.lt“ patalpose. 

„Situacija buvo tokia, kad pas mus atėjo klientas ir pasakė: „Įeidamas pas jus į parduotuvę susitikau ginkluotą žmogų“. Pardavėjai, aišku, to nematė, nes tuo metu parduotuvėje buvo klientų. Tada vienas iš mūsų pardavimų vadybinkinkų iš karto informavo apsaugos skyrių, kuris nuolat stebi visų mūsų įmonių Lietuvoje vaizdo kameras. Peržiūrėję įrašus pamatėme įeinantį žmogų. Jis išsitraukė ginklą, bet pamatęs, kad yra klientų, apsisuko ir išėjo“, – portalui kauno diena.lt pasakojo įmonės, prekiaujančios investiciniu auksu ir teikiančios finansines paslaugas, personalo vadovė Erika Pareščienė.

Vaizdo stebėjimo kameros lauke taip pat užfiksavo, kad praeidamas vyras, vilkėjęs sportinę aprangą, o veidą slėpęs po apsaugine kauke ir akiniais nuo saulės, žvilgtelėjo į parduotuvės vidinį kiemą, įsikišo ginklą ir nubėgo. 

„Policiją kvietėme du kartus. (...) Mūsų vaizdo stebėjimo kameros tikrai neužfiksavo policijos pareigūnų parduotuvės kieme. Jie tikrai nebuvo pas mus atvykę. Į parduotuvę taip pat niekas iš policijos pareigūnų nebuvo užėję“, – detalizavo pašnekovė.

LNK turinys:

Aprašu apie įvykį ir vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas šis atvejis, moteris pasidalijo ir asmeninėje socialinio tinklo paskyroje. „Ačiū Dievui, pas mus kiekvieną dieną gyvai dirba ginkluota apsauga, sudaryta iš įvairių jėgos struktūrų ir buvusių pareigūnų. Galėjo įvykti susišaudymas, žmogų nušauti 2023 metais miesto centre. Klausimas – paprastas, jei Lietuvos policija nereaguoja į tokius iškvietimus, kas bus tuomet, kai vyks NATO viršūnių suvažiavimas? Kaip mums reikės apsaugoti savo įmonės žmones, kuriems, neduok Dieve, iškils pavojus gyvybei? Kaip jaustis po šio įvykio mano darbuotojams, kurie puikiai suvokia, jog policija neatvyko ir ginkluoti plėšikai ramiai toliau vaikštinėja šalia?“ – rašė E. Pareščienė.

Tuomet, kai įrašas pasirodė virtualioje erdvėje, moteris teigė sulaukusi Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio reakcijos. Jis teigė, kad policijos pareigūnai į įvykio vietą buvo atvykę ir ieškojo įtariamojo.

Mes tai traktuojame kaip nesureagavimą. Kai, atrodo, kad policija turi ginti, saugoti, padėti, tai čia – atvirkščiai.

„Liūdna, kad policija nesureagavo – mes tai traktuojame kaip nesureagavimą. Kai, atrodo, kad policija turi ginti, saugoti, padėti, tai čia – atvirkščiai. Ačiū Dievui, niekas nenukentėjo, plėšimas neįvyko, bet visada gali būti antras kartas. Man, kaip personalo vadovei, svarbu apsaugoti savo darbuotojus, kad šiame darbe jie jaustųsi saugūs, – nuogąstavo E. Pareščienė.

„Galbūt ten buvo ir netikras ginklas, mes to nežinome. Bet pats klientas matė tą vaizdą, mes galime nukentėti visomis prasmėmis. Kadangi iš policijos nebuvo jokios reakcijos, neturėjau jokio kito pasirinkimo kaip tik viešinti šį įvykį. Norėtųsi, kad: „Ginti, saugoti, padėti“ būtų realus“, – kalbėjo įmonės personalo vadovė.

Paklausta, ar anksčiau šioje parduotuvėje yra buvę panašių incidentų, pašnekovė teigė, kad tai – pirmas atvejis.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams pirmadienį susisiekus su Policijos departamento atstovu, R. Matoniu, jis patvirtino – informacija apie įvykį sostinėje jam žinoma. Pareigūnai gavo iškvietimą, kad į parduotuvę buvo užėjęs galimai ginkluotas asmuo ir pasišalino, buvo nurodyti ir įtariamo asmens požymiai.

Kadangi buvo nurodyti požymiai ir to asmens parduotuvėje nebuvo, pareigūnai nusprendė, kad jiems į parduotuvę nėra ko eiti.

„Pareigūnai atvyko per keturiolika minučių. Pagal požymius, aplinkinėse gatvėse bandė nustatyti įtariamąjį, – aiškino R. Matonis, pridurdamas, kad įmonės darbuotojai tikriausiai nesuprato, jog pareigūnai buvo atvykę. – Kadangi buvo nurodyti požymiai ir to asmens parduotuvėje nebuvo, pareigūnai nusprendė, kad jiems į parduotuvę nėra ko eiti. Tikslas yra sulaikyti asmenį, kuris yra pasišalinęs. Tai pareigūnai ir darė“, – sakė Policijos departamento atstovas.

Tiesa, į apibūdintąjį panašaus vyro jiems pamatyti tądien nepavyko. Pareigūnai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes. „Paimti vaizdo kamerų įrašai, tolimesnis tyrimas perduotas komisariatui. Asmuo bus ieškomas, bandoma jį nustatyti“, – teigė R. Matonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Policija

dirba nuotoliniu būdu.Kaip visi

Susidūręs

Kaimynai triukšmauja ant tvoros myza, riksmai iki 2 Val nakties 6 kartus kviesta policija nei karto neatvažiavo , ko jus stebinęs gyvenate be jokios apsaugos , ar ginybos, nieks jumi neišgirs , ir galit nesiskusti , ystatymu prikūrė o realiai gryzome y 90 tuosius metus.

Ha

Ploksciazemis konservaksa atejo su svikstu skiepyti antivakserius, va parduotuves darbuotojai ir issigando.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS