Vilniuje dingusios 13-metės mama: žinome tik vienintelę detalę | kl.lt

VILNIUJE DINGUSIOS 13-METĖS MAMA: ŽINOME TIK VIENINTELĘ DETALĘ

Pirmadienį Vilniuje dingus trylikametei artimieji netveria nerimu, nes kol kas neužčiuopia nė menkiausio siūlo galo, kur paauglė galėtų būti. Teisėsauga tęsia aktyvius paieškos veiksmus ir prašo visuomenės nesieti šio atvejo su mažametės pagrobimu Kaune.

Žino tik vieną detalę

Trečiadienį portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su artimaisiais, šie sakė kol kas neturintys jokios papildomos informacijos, susijusios su paauglės dingimu, nei ta, kuria viešai pasidalijo policijos pareigūnai. 

„Padėtis tokia, kad jokių duomenų neturime. Vienintelė žinoma detalė, kad dukra vasario 19 dienos rytą išėjo iš namų Baltupiuose ir nuvažiavo pas draugę Didžiojoje Riešėje. Ten šiek tiek pabuvo ir, kaip teigė draugė, apie 12 val. išėjo. Nuo tada mes nieko nežinome. Su savimi mobiliojo telefono neturėjo. Žmonės mūsų klausia, kuo galėtų padėti, bet mes net neturime nuo ko atsispirti“, – atviravo paauglės mama.

Žmonės mūsų klausia, kuo galėtų padėti, bet mes net neturime nuo ko atsispirti.

Socialiniame tinkle artimieji sukūrė specialiai paauglės paieškoms skirtą grupę. Ten vyksta aktyvios diskusijos, žmonės dalijasi su dingimu susijusia informacija, kelia savas įžvalgas. „Žmonės, visi kas ir kur bebūtų, žvalgosi. Gal kur pamatys ją. Tai gali būti bet kuri vieta, nes nėra jokios konkrečios. Mes nežinome, ar Vilniuje, ar Kaune. Todėl tiesiog prašome žmonių, kad ir kur bebūtų, žvalgytųsi – gal ją pamatys“, – vylėsi mergaitės mama.

Kalbų apie užsienį nebuvo

Viešoje erdvėje sklinda kalbos, kad trylikametė galėjo išvykti į Latviją. Tačiau paklausta, ar prieš dingimą paauglė artimiesiems kalbėjo apie planuojamas keliones ir panašius dalykus, pašnekovė patikino, kad ne. Patvirtintos informacijos apie tai, kad dukra turėtų pažįstamų žmonių šioje šalyje, pas kuriuos galėjo išvykti, šeima taip pat neturi.

„Gavę informaciją, mes patys savo ruožtu tikriname tam tikras vietas. Tose vietose sutinkame ir pareigūnus – vadinasi, jie irgi gauna tą pačią informaciją, dirba, tikrina“, – akcentavo ji.

Pasak mamos, dukra šitaip dingo pirmą kartą. „Nesame nuo to apsaugoti, bet labai tikiuosi, kad nėra taip, jog koks nors suaugęs žmogus pasinaudojo dukra. Mes nežinome“, – teigė mergaitės mama.

Nemato kriminalinio atspalvio

„Paieška ir toliau intensyviai vykdoma. Pareigūnai dirba – dabar dėliojasi planus, kuriose vietose konkrečiai paiešką vykdyti šiandien. Pareigūnai intensyviai dirbo ir vakar, vos tik gavę pranešimą apie nepilnametės dingimą. Buvo pasitelkti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai – paieška vyko tiek vandens telkiniuose, tiek sausumoje, buvo pasitelkti ir kinologai“, – sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Norime nuraminti visuomenę – pareigūnai nemato čia kriminalinio atspalvio.

Jo teigimu, pareigūnams dėliojantis trečiadienio paieškų planus, jei bus poreikis, įtrauks ir savanorius, kurių ratą subūrė mergaitės artimieji. „Žinau, kad pareigūnai bendravo su dingusios mergaitės tėvu. Jis sakė, kad yra savanorių grupė, kuri prisijungtų prie paieškos. Viešoje erdvėje mačiau, kad žmonės pradeda sieti šį įvykį su mažametės pagrobimu Kaune. Norime nuraminti visuomenę – pareigūnai nemato čia kriminalinio atspalvio. Vaikas išėjo iš namų, tėvai nerimauja, pareigūnai padeda ieškoti“, – akcentavo T. Bražėnas.

Prašo peržiūrėti vaizdo įrašus

Specialiai paieškai sukurtoje grupėje rašoma, kad vasario 19 dieną, apie 8 val. trylikametė išėjo iš namų Vilniuje, Baltupiuose, V. Gerulaičio gatvėje, ir nuvažiavo į Didžiąją Riešę. Maždaug 9–13 val. buvo Didžiojoje Riešėje, Kampinės gatvėje.

„Gal yra Didžiosios Riešės gyventojų, turinčių kameras prie namų, kurios fiksuotų Kampinės gatvės pradžią iki autobuso stotelės, kryptimi link Vilniaus miesto, ir galėtų peržiūrėti įrašus. Būtent vasario 19 dieną, apie 11–13 val., gal dar vėliau. Susisiekite su mumis tel. nr.: +370 60682446, +370 606 82 755. Labai dėkingi už pagalbą“, – skelbiama feisbuke.

Pareigūnų turimais duomenimis, su 2010 metais gimusia paaugle susisiekti nėra galimybės, jos buvimo vieta nėra žinoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

-

Paskaitai komentarus ir tada galvoji kas lietuvos visuomenėje negerai, jeigu vaikas dingsta išvadina prostitute ir visaip kitaip. Jeigu jūsų vidus atitiktų jūsų išvaizda manau tikrai būtumėt daug bjauresni už šita jauna paprasta mergaite. man gaila jos kaip ir man gaila jūsų , kad ant tiek degradai pas mus šalyje gyvena. Ne mergaite su meniškų makiažu ir dažytais plaukais gadina tauta , o tokie žmonės kaip šiltuose komentaruose. Tikiuosi karma jums duos.

Lietuvos gėda

Jos TikTok'o vartotojas yra @ell.cosplay__ , galite patikrinti, nustebsite. Vienas vaizdo įrašas yra, kaip ji laižosi su savo drauge. 13 metų??? Negėda?? Dažosi, rengiasi, kaip kokia pilnametė. Tėvai savo protu suvokia, kad to negalima leisti? Klausiu ar negėda šitaip??? Jei ją kada nors suras, tai nuomonės apie ją bus nekokios. Kas Lietuvai pasidarė. Nesveiki.

Nuomonė

Tai nuo draugės reikia atsispirti .Jųk kalbėjosi,bendravo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS