Jaunas vyras vis dar medikų rankose: prašo pagalbos surandant jį Vilniuje sumušusį asmenį | kl.lt

JAUNAS VYRAS VIS DAR MEDIKŲ RANKOSE: PRAŠO PAGALBOS SURANDANT JĮ VILNIUJE SUMUŠUSĮ ASMENĮ

„Pamačiusi vaizdą, tiesiog praradau žadą – negalėjau patikėti savomis akimis. Paklausiau, kur jis yra, išsikviečiau taksi ir iš karto važiavau į ligoninę“, – atviravo praėjusią savaitę Vilniaus centre sumušto jauno vyro draugė Aliona. Juo iki šiol rūpinasi sostinės medikai, o Aliona netveria laukimu, kai pagaliau bus surastas jos draugą sužalojęs vyras.

Išvydo šiurpų vaizdą

Birželio 5-osios naktį, apie 02.30 val., suskambus „Messenger“ programėlei telefone į gyvenimo draugo vaizdo skambutį atsiliepusi Aliona pasakojo išvydusi kraupų vaizdą. Iš jauno vyro burnos pylėsi kraujas, bėgo seilės. Ant vienos akies buvo didžiulis gumbas, per kurį nesimatė net blakstienų. Taip pat buvo matyti mėlynės, veido asimetrija ir patinimas, kreiva nosis.

„Tą naktį draugas man pats paskambino iš ligoninės. Jis sakė, kad atsitiko nelaimė, bet visiškai nieko neatsiminė, kas nutiko. Užsiminė, kad jo veido kaulai – sulaužyti. Pamačiusi vaizdą, tiesiog praradau žadą – negalėjau patikėti savomis akimis. Paklausiau, kur jis yra, išsikviečiau taksi ir iš karto važiavau į ligoninę“, – atviravo pašnekovė.

Pamačiusi vaizdą, tiesiog praradau žadą – negalėjau patikėti savomis akimis. Paklausiau, kur jis yra, išsikviečiau taksi ir iš karto važiavau į ligoninę.

Jaunas vyras vis dar yra prižiūrimas medikų Vilniaus Žalgirio klinikoje. Čia jam atlikta žandikaulio operacija. Pasak Alionos, medikai konstatavo, kad žandikaulis po įvykių Vilniaus centre lūžo trijose vietose, taip pat įskilo akikaulis, nosikaulis, dantys – sutvirtinti, pažeista viršutinių dantų karūnėlė. „Gydytojai užsiuvo viršutinės lūpos, nosies ir antakio žaizdas“, – tarstelėjo ji.

Papasakojo, kas vyko

Kalbėdama apie minėtą birželio 5-ąją vilnietė pasakojo, kad tądien jos draugas po darbo su kolegomis užsuko į barą Vilniaus gatvėje, o po vidurnakčio, kai viskas užsidarė, visi jie ėjo Vilniaus gatve ir stabtelėjo laukti taksi prie paskutinio parduotuvės „Zara“ vitrininio lango, Vilniaus gatvės ir Gedimino prospekto sankryžoje. Būtent šioje vietoje įvykiai ir pasisuko netikėta linkme. Tai vėliau ji pamatė vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotuose įrašuose.

„Bendradarbiams iš paskos Vilniaus gatve ėjo mano draugas. Matėsi, kad jis kalbėjo telefonu. O už jo, didesniu atstumu, ėjo kiti du vyrai. Kai mano draugas priėjo prie savo bendradarbių, minėti du vyrai taip pat pasuko link jų ir sustojo prie vieno mano draugo bendradarbio pasikalbėti. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, jie kalbėjosi apie penkiolika minučių. Visi bendradarbiai ir šie du vyrai buvo greta vienas kito, o mano draugas vienintelis judėjo aplink – matėsi, kaip jis eina parūkyti, atsisėda ant palangės, užsiriša batą, kažką pasako tiems dviem vyrams, mosikuoja rankomis. Atrodė, lyg būtų kilęs kažkoks konfliktas“, – detalizavo pašnekovė.

Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Po viso to situacija dar labiau paaštrėjo – vaizdo stebėjimo kamerų įrašuose, sakė Aliona, buvo matyti, kad vienas iš minėtų dviejų vyrų, vilkėjusių smėlio spalvos paltą, kuri nusiėmė ir davė palaikyti, pribėgo prie jos draugo ir trenkė jam į žandikaulį. Po smūgio moters draugas žengė kelis žingsnius atgal, tačiau tada minėtas vyras spyrė jam su koja, bet ar pasiekė, nežinia.

„Mano draugas vėl žengė porą žingsnių atgal – nežinau, ar dėl žandikaulio skausmo, ar dėl kitos priežasties, ir užėjo už kiosko. Tada minėtas vyras taip pat ten nubėgo, bet už kelių sekundžių sugrįžo prie tos pačios kompanijos. Netrukus į tą vietą, kur stovi kioskas ir sumuštas gulėjo mano draugas, pradėjo rinktis žmonės. Tikriausiai jie pradėjo rėkti. Tada mano draugą mušęs vyras su savo draugu pabėgo, nors ir buvo bandytas sulaikyti sugriebus už marškinėlių“, – kalbėjo vilnietė.

Ieško daugiau liudininkų

Moteris atvira – tą naktį jos draugas buvo išgėręs, tačiau jo girtumo laipsnis esą tikrai negalėjo būti sunkus, nes pora kitą rytą jau buvo suplanavusi kelionę į pajūrį, jaunas vyras turėjo vairuoti automobilį ir tą žinojo. Tad, sakė ji, pasielgti neatsakingai ir būti sunkiai apgirtęs negalėjo. Aliona viliasi, kad atsiras daugiau liudininkų, kurie tą naktį buvo Gedimino prospekte, netoli minėtos vietos, kur įvyko incidentas. Moteris teigė, kad čia esančioje aikštelėje birželio 5-ąją stovėjo ir taksi automobilis. Tad prašo atsiliepti ir jo vairuotoją.

Vienas iš liudininkų, pašnekovės teigimu, apibūdino prieš jos draugą smurtavusį vyrą: jis – maždaug 176 cm ūgio, atletiško kūno sudėjimo. Plaukai šviesūs, ilgesni, sušukuoti atgal, o šonai – nuskusti trumpiau. Vilkėjo smėlio spalvos ilgesnį paltą ar švarką, baltus marškinėlius, tamsias kelnes.

Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Primename, kad pranešimo apie nelaimę Vilniaus apskrities pareigūnai sulaukė birželio 5 d. 00.28 val. Informuota, kad Vilniuje, Vilniaus g. ir Gedimino pr. sankirtoje, prie vyro priėjo du nepažįstami asmenys, kurių vienas be jokios priežasties kumščiu jam sudavė į veidą. Po smūgio nukentėjusysis nukrito ir galva trenkėsi į žemę.

Atvykus pareigūnams, ant žemės gulėjo vyras, gimęs 1988 metais. Jis buvo be sąmonės. Praeiviai teigė, kad asmuo, kuris šiam vyrui trenkė, buvo sportiško sudėjimo, vilkėjo baltus marškinėlius. Tačiau asmens, panašaus į apibūdintąjį, pareigūnai nerado.

Policija prašo visuomenės pagalbos – atpažinti vaizdo kamerų užfiksuotus asmenis ir informuoti Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus vyriausiąją tyrėją Dovilę Švabauskienę, mob. tel. 8 607 12521, (8 5) 271 6292, el. paštu dovile.svabauskiene@policija.lt, paskambinti skubios pagalbos telefonu 112 arba sumušto vyro draugei Alionai mob. tel. 8 675 49139.

GALERIJA

  • Jaunas vyras vis dar medikų rankose: prašo pagalbos surandant jį Vilniuje sumušusį asmenį
  • Jaunas vyras vis dar medikų rankose: prašo pagalbos surandant jį Vilniuje sumušusį asmenį
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Aliona

Gimiau Vilniuje prieš 33 metus Kovo 8-sios gimdymo namuose. Iš kokio kaimo Jus būsite, jeigu taip rašote? Man gaila, kad apie žmones sprendžiate tik iš tautybės.

tiesiai šviesiai

pagėrė Vilniuje, ruošėsi ryte į pajūrį važiuoti, pramogauja kacapikės ir jų jobariukai, o iš kokių finansų? gal iš tų, kur paskirti milijardai bepročiams ir veltėdžiams, kurie Baltarusijoje dirbti nenorėjo, todėl atsirioglino į Lietuvą pagirtuokliauti ir pagyventi nemokamai? ar čia ne tos alionos, kur naujai įvažiavusios, čia tos, kur užsibuvo girtos dar po 1945 m? kaip čia yra? nuomonė mano tokia: kuo skubiau leiskite tuos Irako, Irano normalius žmones, prašykite, kad jų dar daugiau atvažiuotų, juos finansuokite, o ne kažkokius alionų ir visų normalių moterų išbrokuotus joškes, moškes ir kitus parazituojančius balalaikininkus, nuolat mirkstančius pijokystėje ir nuolat prašančius juos finansuoti, nes "nukentėjo"; ką, gal šitam dar ir plastines operacijas iš valstybės biudžeto apmokėsit? gėrė, pigias kacapes pratraukinėjo - visuomenės dugnas, ir tiek - atgal juos siųsti reikia skubiai, atgal pas rytinius kaimynus - neturi Lietuva tiek pinigų, kad kacapių ir joškių orgijas finansuotų.

Čia gal kitame Vilniuje?

Vilniaus g ir Savanorių sankryžoje ???? :D Kur čia tokia slapta vieta yra ? :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS