Kaune – tradicinė akcija „Uždek žvakutę savo krašto partizanams“ | kl.lt

KAUNE – TRADICINĖ AKCIJA „UŽDEK ŽVAKUTĘ SAVO KRAŠTO PARTIZANAMS“

  • 9

Artėjant Vėlinėms uždegti žvakelę – sena mūsų krašto tradicija. Tačiau lapkričio 1-ąją, kai kapinės skęsta gėlių ir žvakių jūroje – gausu vietų, kur tamsu ir tuščia, nors ten ilsisi mūsų tautos didvyriai.

Jau septintus metus kauniečiai susiburs akcijai, kurios metu lankomos ir tvarkomos gyvybes už Lietuvos laisvę paaukojusiųjų žūties, amžinojo poilsio, atminimo įamžinimo vietos ir uždegamos pagarbos žvakutės.

 Akcija „Uždek žvakutę Kauno krašto partizanams“ vyks  spalio 30 d. (trečiadienį) 17 val. Partizanų alėjoje Kauno senosiose Kapinėse. Maršrutas tęsis: kryžius tremtiniams E. Fryko g., paminklas Adolfo Ramanausko-Vanago suėmimo vietoje, kryžių kalnelis VI forte, tremtinių memorialas Petrašiūnų kapinėse.

Kaip sakė iniciatyvos organizatorė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdybos pirmininkė Rasa Duobaitė-Bumbulienė: „Šios akcijos tikslas nėra masiškumas ar žvakelių gausa. Svarbiausia prisiminti ir degančia žvakele priminti mūsų herojus ar tiesiog paskatinti pasidomėti šiuo skaudžiu mūsų istorijos puslapiu.“

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

kauniečiai

Ačiū organizatoriams

Horacijus

Partizanams, bet ne bantitams!

Anonimui

Partizanų alėja - simbolinis takas su stelomis sudarantys bendrą pagarbos kompleksą. Ji nutiesta senojo kapinių tako vietoje, kuris vedė į koplyčią, tad sakyti, jog po juo kaulai, būtų ne itin tikslu. Kitų atveju KPD nebūtų leidę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS