Užkliuvo psichologas: dirba daug, bet nekokybiškai? | kl.lt

UŽKLIUVO PSICHOLOGAS: DIRBA DAUG, BET NEKOKYBIŠKAI?

Kauno jaunimo mokyklos vadovas Tomas Lagūnavičius oficialiai dirba daug, tačiau dėl jo papildomų veiklų esą nukenčia darbo kokybė. Tuo įsitikinę anoniminį skundą išplatinę kolegos. Savivaldybės atstovai direktoriui priekaištų neturi ir vadina jį vienu geriausių Kaune.

Kelios darbo vietos

"Kauno dieną" pasiekė anoniminis mokytojų skundas, kad Kauno jaunimo mokyklos direktorius T.Lagūnavičius dirba neefektyviai ir taip nukenčia darbo kokybė. Skundo mokytojų grupė nepasirašė, nes tikino, kad švietimo įstaigoje vyrauja autoritarinis valdymas, todėl neanoniminis skundas užtrauktų nemalonę mokytojams.

"T.Lagūnavičius vienu metu eina ir jaunimo mokyklos direktoriaus pareigas (vienu etatu), ir laikinai (nuo 2017 m. liepos 1 d.) yra paskirtas Suaugusiųjų mokymo centro direktoriumi pusę etato. Darbo laiko valandos – 60 per savaitę. Be to, T.Lagūnavičius skaito paskaitas Kauno pedagogų kvalifikacijos centre, nuolat filmuojasi ir duoda interviu įvairiose televizijos ar radijo laidose. Mūsų manymu, tai yra fiziškai neįmanoma ir dėl to nukenčia pagrindinio darbo kokybė", – dėstoma redakcijai adresuotame mokytojų skunde.

Mokytojams užkliuvo ir tai, kad T.Lagūnavičius Suaugusiųjų mokymo centro vadovu paskirtas be jokio konkurso ir jam vadovauja jau beveik pusantrų metų. Skundo autorių teigimu, tokiam ilgam laikui savivaldybė turėjo paskirti ne laikinąjį, o nuolatinį vadovą.

"Kodėl nėra skelbiamas konkursas į šias pareigas? Ar taip ruošiama vieta konkrečiam asmeniui? Laukiama, kol anksčiau minėtas T.Lagūnavičius įgis teisę dalyvauti konkurse?" – klausė anoniminiai mokytojai.

Priekaištų neturi

"Kauno diena" pasidomėjo, kaip T.Lagūnavičiaus veiklą vertina Kauno miesto savivaldybė. Paaiškėjo, kad miestas šiam vadovui neturi jokių priekaištų.

"T.Lagūnavičiaus darbą vertiname puikiai. Tokių vertinimų savivaldybė sulaukia ir iš jo vadovaujamų mokyklų darbuotojų bei auklėtinių. Tai vienas geriausiai dirbančių mokymo įstaigų vadovų Kaune, savo darbe taikantis pažangius šiuolaikiškus metodus, įvairius inovatyvius principus. Jo veiklą galima drąsiai pateikti kaip pavyzdį", – komentavo Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė.

Kodėl nėra skelbiamas konkursas į šias pareigas? Ar taip ruošiama vieta konkrečiam asmeniui? Laukiama, kol anksčiau minėtas T.Lagūnavičius įgis teisę dalyvauti konkurse?

Jai neužkliuvo ir psichologo papildoma veikla. Anot mero pavaduotojos, filmavimų, paskaitų skaitymo ir kitų veiklų T.Lagūnavičius, kaip ir kiti įstaigų vadovai, paprastai imasi per atostogas.

"Be to, jo, kaip profesionalaus psichologo, dalyvavimas įvairiose veiklose ir buvimas viešoje erdvėje tik patvirtina šio specialisto kompetenciją bei sustiprina jo, kaip asmenybės prestižą, didina pasitikėjimą jo vadovaujamų mokymo įstaigų bendruomenėms", – tęsė R.Šnapštienė.

Atstovauja mokyklai

Pats T.Lagūnavičius "Kauno dienai" atsakė, remdamasis Lietuvos Respublikos įstatymais, kuriuose nurodyta, kad jis, dirbdamas keliose vietose, neviršija darbo valandų skaičiaus.

"Dirbdamas Kauno jaunimo mokyklos direktoriumi (1 etatu – 8 darbo valandos per dieną) ir Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktoriumi (0,5 etato – 4 darbo valandos per dieną) seminarus ir paskaitas vedu kasmetinių atostogų dienomis, kurių neišnaudoju vasaros metu. Mano kasmetinių atostogų dienomis kompetentingai direktoriaus pareigas eina direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir taip užtikrinama ugdymo įstaigų darbo kokybė", – tvirtino psichologas.

Jis pridūrė, kad miesto tarybos sprendimas patvirtina, jog direktorius atstovauja ugdymo įstaigai ir kitose institucijose, todėl jis gali dalyvauti kultūros, taip pat televizijos ir radijo laidose.

"Manau, kad rašantieji nėra šių mokyklų darbuotojai", – taip į klausimą, ar mokyklos bendruomenė nėra nusistačiusi prieš jį, atsakė T.Lagūnavičius.

Mokyklų sujungimas

Šiuo metu vyksta Kauno jaunimo mokyklos bei Suaugusiųjų mokymo centro reorganizacija. Abi švietimo įstaigos iki 2018 m. rugsėjo 1-osios taps vienu juridiniu asmeniu. Baigus sujungimo procesą, bus paskirtas vienas direktorius. Kauno miesto vicemerė R.Šnapštienė tikino, kad juo taps dabartinis šių įstaigų vadovas T.Lagūnavičius.

"Šiuo metu T.Lagūnavičius dirba pusantro etato krūviu, taigi jokių normų neviršija. Svarbu tai, kad savo pareigas iki šiol jis atliko nepriekaištingai. Tokiu režimu mokyklų vadovas dirbs, kol šios įstaigos bus galutinai sujungtos. Kol įstaigos jungiamos, konkursą skelbti netikslinga", – teigė R.Šnapštienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (81)

minde

ir kai priminesi ne pagal depotizma idarba .vaidini kulturinga ideda darbo skelbima ir neatskambina sukrustas narkomanas/

Rasa

Išsišokėlis,peršantis tik savo nuomonę apie viską,vaidinantis kietą psichologą...Geriau negaišti laiko tokioms paskaitoms.

...

buvau keliose paskaitose...Svelniai tariant,jis keistas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS