Girtas Kauno klinikų kardiologas partrenkė kelkraščiu ėjusią moterį | kl.lt

GIRTAS KAUNO KLINIKŲ KARDIOLOGAS PARTRENKĖ KELKRAŠČIU ĖJUSIĄ MOTERĮ

  • 99

Kauno klinikų kardiologas Ramūnas Unikas įtariamas vairavęs neblaivus ir sužalojęs pėsčiąją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas – medicinos profesoriui, kuris, kaip paaiškėjo, buvo žinomas Kelių policijai dar iki šio įvykio – tik dėl smulkesnių pažeidimų, gresia ne tik teistumas, bet ir bauda nuo 2500 iki 100 tūkst. eurų arba areštas nuo penkiolikos iki 90 parų, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Apie tai, kad užfiksuotas įvykis, kuriame figūruoja minėtas asmuo, portalui kauno.diena.lt  patvirtino Kauno apskrities policijos atstovė. 

Pasak jos, trečiadienį, 19.51 val., gautas pranešimas, jog Kauno rajone esančiame Domeikavos kaime, Muitinės gatvėje, „Volvo“ automobilis kliudė, pirminiais duomenimis, kelkraščiu ėjusią 1984 metais gimusią moterį.

Ji dėl sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą.

Automobilį vairavusiam R. Unikui nustatytas vidutinis – 2,37 prom. girtumas.

Automobilis buvo nuvežtas į aikštelę, o vairuotoju įteiktas šaukimas atvykti į policiją.

Kauno klinikų puslapyje nurodoma, jog R. Unikas yra gydytojas kardiologas, Intervencinės kardiologijos skyriaus vadovas.

Gydymo įstaiga BNS teigė iki šiol oficialios informacijos iš teisėsaugos institucijų apie įvykį negavusi.

„Norime pabrėžti, kad eismo įvykis įvyko ne darbo metu, todėl dėl visų aplinkybių reikėtų kreiptis į teisėsaugą. Prof. Ramūnas Unikas – puikus ir profesionalus gydytojas, išgelbėjęs ne vieną gyvybę“, – teigė Kauno klinikos.

Gydymo įstaigos klausta, ar medikas šiuo metu dirba ir ar jo darbovietė mato galimybę jam dirbti toliau, ar jis aptarė šį įvykį su vadovais, tačiau į šiuos klausimus Kauno klinikos komentaro nepateikė, motyvuodamos vykstančiu ikiteisminiu tyrimu.

Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėje apie praėjusios paros eismo įvykius, kuriuose nukentėjo žmonės, papildomai pranešama, kad R. Unikas vairavo visureigį „Volvo XC60“. O jo kliudyta pėsčioji ėjo dešiniu kelkraščiu.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti, kad minėta 40-metė  – vietinė gyventoja. Tačiau, kaip ji sužalota, – ar dėl patirtų traumų paguldyta į ligoninę, ar išleista gydytis ambulatoriškai, Kauno policija šiandien ryte dar patikslinti negalėjo. Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti tik, kad po šio eismo įvykio nukentėjusioji buvo sąmoninga. 

Pirminiais duomenimis, R. Unikas važiavo minėtu visureigiu vienas. Ir, anot teisėsaugininkų, pasišalinti iš įvykio vietos nebandė.

Iš karto po įvykio jo apklausti dėl konstatuoto girtumo nebuvo galimybės. Tačiau R. Unikas nebuvo sulaikytas – jam įteiktas šaukimas artimiausiu metu atvykti į apklausą policijoje, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo esant girtesniam negu 1,51 prom. alkoholio. R. Unikui po eismo įvykio nustatytas beveik sunkus girtumas. 

Pasak Kauno policijos atstovės, buvo žinomas dėl ankstesnių, tačiau smulkesnių Kelių eismo taisyklių pažeidimų R. Unikas jos kolegoms iš Kelių policijos dar iki šio įvykio. 

Gairės: Ramūnas Unikas, kardiologas, Kauno klinikos, partrenkė moterį, girtas Ramūnas Unikas, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (99)

Xxx

Baikit kiauksėt, manau iš komentatorių apie 80 procentų esat važiavę įkalę. Tik nepasimaišė po ratais praeivis. O šiaip kodėl neviešina su pavardėmis visų panašių atvejų. Kuo šis žmogus išskirtinis, kad galima jį viešinti ir visokį šlamštą ant jo rašyti ir piktai džiaugtis. Kodėl nieko nerašo apie paslydusius valstybės tarnautojus. Nebūna jokių foto ar pavardžių. Už savo poelgį žnogus atsakys pagal įstatymus. Nebūkit teisėjais. Lazda turi du galus.

kaunietė mano ,

o man gaila gydytojo profesoriaus ,nes tai labai puikus ,labai geras gydytojas. Jis mane išplėšė iš giltinės nagų .Tačiau be profesionalaus talento ,jis kuklus ir nuoširdus žmogus .O kodėl Domeikavoje ,nes jis ten gyvena .Na ,nepasisekė žmogui parvažiuoti iki namų vartų ir būtų buvusi tyla Kad ir profesorius ,bet gavo gerą pamoką "IŠGĖRĘS NESĖSK PRIE VAIRO ,NES GALI PAKENKTI NE TIK SAU,BET IR NEKALTAM ŽMOGUI ".

jk

koks tu bebūtum darbe profesionalas,jei sedi už vairo girtas,turipriklausomybe nuo alkoholio,o tai yra blgai,gal dar gydai irgi imetes,manau jam ne vieta Klinikų kolektyve
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS