Galima korupcija Kauno miesto savivaldybėje – kol kas teisėsaugininkams kietas riešutėlis? | kl.lt

GALIMA KORUPCIJA KAUNO MIESTO SAVIVALDYBĖJE – KOL KAS TEISĖSAUGININKAMS KIETAS RIEŠUTĖLIS?

Kauno apygardos prokuratūros, kuri šiandien po pietų dar vadovavo ikiteisminiam tyrimui dėl galimos korupcijos Kauno miesto savivaldybėje, nors jau prieš porą valandų buvo pranešta, kad šį tyrimą perėmė Generalinė prokuratūra, atstovas per penkias minutes, skirtas žiniasklaidai, kurią pagyrė už operatyvumą, tepranešė vieną su šiuo tyrimu susijusią naujieną – kad įtariamųjų gali būti ir daugiau.

Tačiau, panašu, kad daugiau Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis pasakė tarp eilučių – jog Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas, kuriam šios mini spaudos konferencijos metu esą buvo pareiškiamas įtarimas dėl kyšininkavimo, yra sulaikytas. O su statybų bendrovės vadovu, kaip jau skelbta, šiąnakt bandžiusiu V.Šiliauską papirkti, yra atliekami procesiniai veiksmai, po kurių ir bus sprendžiama apie jo procesinę padėtį. Anot T.Staniulio, įtarimas dėl papirkimo gali būti pareikštas ir šiam asmeniui.

Tomas Staniulis/Vilmanto Raupelio nuotr.

Kaip jau rašyta, šiandien priešpiet prokuratūra pranešė, kad, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius galimai priėmė iš bendrovės direktoriaus kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Negaliu komentuoti, nes tai gali pakenkti tyrimui.

Į daugumą žiniasklaidos klausimų, bandant sužinoti daugiau šio nemažą atgarsį sukėlusio ikiteisminio tyrimo detalių, T.Staniulis atsakė: „Negaliu komentuoti, nes tai gali pakenkti tyrimui“. Taip buvo atsakyta į klausimus, ar apie kyšio davimą pranešė pats statybų bendrovės vadovas, ar kas nors rasta per kratas, kokį laiko tarpą apims šis tyrimas, ar daugiau turėtų būti papirkusiųjų, ar ėmusiųjų kyšius ir, ar V.Šiliauskas – vienintelis Kauno miesto savivaldybės atstovas, kuris šiame tyrime apklaustas.

Atsakymas „negaliu komentuoti“ į kai kuriuos iš šių klausimų taip pat skamba iškalbingai.

T.Staniulis neįvardijo ir kyšio sumos, nors teigė, kad yra gauta pakankamai duomenų apie jo dydį. Tačiau vėl prisidengta tuo, kad dar nepareikštas įtarimas.

Baigiantis darbo dienai, dar negalėta atsakyti ir į klausimą, koks tolesnis V.Šiliausko ir neįvardijamo statybų bendrovės direktoriaus likimas, t.y., ar bus kreiptasi į teismą dėl nors vieno iš jų suėmimo ir, ar bus V.Šiliauskas nušalintas nuo pareigų.

Vilius Šiliauskas/Kauno m. savivaldybės nuotr.

Tačiau, pasinaudojęs proga, prokuratūros atstovas dar kartą kreipėsi į visuomenę, turinčią informacijos apie daugiau šių asmenų galimai padarytų nusikaltimų, prašydamas juos apie tai informuoti šį ikiteisminį tyrimą atliekančią Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybą ir vildamasis, kad jie išdrįs tai padaryti.

Be to T.Staniulis užsiminė, kad vadovavimas šiam ikiteisminiam tyrimui gali būti perduotas Generalinei prokuratūrai, sudarant specialią prokurorų grupę.

Vaizdo įrašas:

 

GALERIJA

  • Tomas Staniulis
  • Galima korupcija Kauno miesto savivaldybėje – kol kas teisėsaugininkams kietas riešutėlis?
  • Galima korupcija Kauno miesto savivaldybėje – kol kas teisėsaugininkams kietas riešutėlis?
  • Galima korupcija Kauno miesto savivaldybėje – kol kas teisėsaugininkams kietas riešutėlis?
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Nustebčiau tik,

jei kas nors sėstų. Šitam bagare tik ratilai nueina ir vėl - ramu...

Lengvai nuspėti

10 metų guma...

Jonas

O kaip yra su įmone kuri laimi Kaune visus konkursus tiesia kelius,stato stadioną kitus objektus o vadovai šios įmonės... dėsto kad viskas čia sutarta..ir niekam neįdomu kai viena įmone viską laimi..gal laikas jau sustoti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS