Nieko švento: per Vėlines į Petrašiūnų kapines vyras važiavo visiškai girtas | kl.lt

NIEKO ŠVENTO: PER VĖLINES Į PETRAŠIŪNŲ KAPINES VYRAS VAŽIAVO VISIŠKAI GIRTAS

  • 1

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, spalio 30 – lapkričio 5 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 845 greičio viršijimo atvejai.

Dienomis, kuomet gyventojai intensyviai lankė artimųjų kapines, prie labiausiai lankomų kapinių papildomai dirbo, eismą reguliavo ir pareigūnai.

Per Vėlines, apie 10.45 val., Kaune, M. Gimbutienės g., visai netoli Petrašiūnų kapinių, pareigūnai sustabdė automobilį „Audi“, kurį vairavo vyras (gim. 1988 m.). Netrukus paaiškėjo, kad intensyvaus eismo laikotarpiu prie kapinių besisukiojantis vairuotojas yra neblaivus. Vyras vėliau prisipažino pareigūnams, kad Vėlinių išvakarėse vartojo alkoholinius gėrimus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,11 prom.

Kiek anksčiau, spalio 30 d. apie 15.10 val. Kauno r., Rimkūnų k., į pareigūnų akiratį pateko neblaivus dviratininkas (gim. 1977 m.), kuriam buvo nustatytas toks pat girtumo laipsnis. Vyras teigė pareigūnams, kad vartojo silpnuosius alkoholinius gėrimus. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,11 prom.

Vėlinių dieną ir savaitgalį pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu Kaune, Jonavoje ir aplinkiniuose rajonuose patikrinta per 7 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta penkiolika neblaivių vairuotojų (nuo 0,43 prom. iki 2,11 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 26 neblaivius vairuotojus (dar keturiolika nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir septynis asmenis, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.

Pareigūnai primena, kad nuo praėjusios savaitės, lapkričio 1 d., keitėsi maksimalus leidžiamas lengvųjų, krovininių automobilių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 tonos, moto-ciklų ir triračių greitis automagistralėse ir greitkeliuose (vietoj 130 km/val., dabar leistinas – 110 km/val.), o keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesnis negu 90 km/val., kituose keliuose ne didesnis negu 70 km/val. Taip pat pareigūnai primena, kad artėjant žiemos sezonui, iki lapkričio 10 d., transporto priemonių vairuotojai turėtų suskubti pasikeisti vasarines padangas į žiemines, siekiant užtikrinti eismo saugumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VLADIMIRAS

GIRTAS UŽ VAIRO-NUSIKALTELIS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS