Dėl gyvenamųjų patalpų įrengimo Klaipėdoje – ginčai | kl.lt

DĖL GYVENAMŲJŲ PATALPŲ ĮRENGIMO KLAIPĖDOJE – GINČAI

  • 5

Herkaus Manto gatvėje esančio namo gyventojai sukilo prieš pastogės atidalinimą ir jose planuojamą kapitalinį remontą, po kurio čia iškiltų gyvenamosios patalpos. Klaipėdiečiai piktinosi, kad jau kurį laiką nesulaukia konkrečių atsakymų į klausimus.

Bijo nelaimės

Į susirinkimą antradienį atvyko gyventojai, namą administruojančios įmonės „Civinity“ atstovas. Tačiau gyventojus supykdė, kad esą nei pastoges išsipirkusi bendrovė „Friedricho pasažas“, nei valdininkai sutartu laiku taip ir nepasirodė.

„Laikas – 16 valanda – buvo paskirtas ne mūsų iniciatyva. Beje, labai nepatogus, turėjome anksčiau išeiti iš darbo“, – piktinosi Herkaus Manto g. 5 gyventoja.

Pagrindinė šio susitikimo tema, kaip parašyta ant daugiabučio durų kabančiame skelbime, „Dėl negyvenamosios patalpos – neįrengtos pastogės atidalinimo, įrengimo“.

Grasino teismu?

„Friedricho pasažo“ atstovas vaikščiojo po butus ir klausinėjo apie tas pastoges, bet nebuvo aišku, ko konkrečiai jis norėjo. Man paliko projekto plano kopiją, prašė, kad pažymėčiau, kur norėčiau, kad būtų mano pastogės dalis, kadangi gyvenu paskutiniame aukšte, o čia gyvenantieji turi pirmumo teisę. Po dviejų mėnesių jis vėl atėjo, prisistatė tik vardu. Parodžiau jam vietą ir jis paklausė, kodėl aš noriu ne prie lango, o kitoje vietoje“, – viešai vykusiame susirinkime kalbėjo gyventoja.

Moters teigimu, bendrovės atstovas pagrasino neva kreipsis į teismą, nes kai kurie kaimynai ne tik nesikalbėjo, bet ir apskritai neatvėrė durų.

Garbaus amžiaus gyventojai esą išsigando, tad laiptinėse buvo kabinami skelbimai, kad nieko nebijotų ir ant bet kokių dokumentų parašų nedėtų.

Mes norime garantijų.

Šis konfliktas tęsiasi, anot moters, jau maždaug metus. Vienas susitikimas vyko ir šių metų birželį.

„Čia galbūt bus gyvenamosios patalpos. Nors sakėme, kad nėra perdengimų, juk tarp aukštų jie turi būti, o dabar matome tik sudėtas medines lentas, kurios yra būtent virš buto, o buto lubos apsaugotos gipskartoniu ar kažkuo kitu. Šalia esančiame name jau kelis kartus buvo įgriuvę“, – sakė moteris ir klausė, kas įvykus nelaimei turėtų atlyginti žalą ir ar ši našta netektų gyventojams?

„Mes norime garantijų“ – pažymėjo ji.

Parašų lapo neatidavė

„Civinity“ atstovas susirinkimo metu akcentavo, kad pastogių atidalinimas gali vykti ir teisiniu keliu. Jeigu gyventojai nesutiktų su projektu, galėtų bylinėtis, bet turėtų nurodyti aiškią priežastį, kodėl nesutinka.

„Tai būtų įvardinta rekonstrukcija ar kapitalinis remontas. Tam reikalingas statybos leidimas ir daugumos butų savininkų pritarimas projektui. Dabar vyksta individualūs sutikimai. Tolesnė eiga – projekto parengimas ir pritarimas“, – pažymėjo „Civinity“ atstovas.

Jeigu yra 51 proc. pritariančiųjų projektui, esą savivaldybė statybos leidimą išduos.

„Gyventojams iš to nėra jokios naudos“, – pastebėjo viena gyventoja.

Įvyko nedidelis ginčas ir dėl to, ar pasirašyti dėl tądien vykusiame dalyvavimo susirinkime.

„Pirma perskaitysime protokolą, ką jame surašėte, ir jeigu sutiksime su jūsų teiginiais, mes pasirašysime. O ant tuščio lapo mes nesirašysime“, – priešinosi moteris.

„Civinity“ atstovas paaiškino, kad iš pradžių turi būti surenkami gyventojų parašai ir tik po to surašomas protokolas, kurį pasirašys pirmininkas ir sekretorius.

Vis dėlto žmonės pasirašė. Tačiau lapas su 14 gyventojų parašais ir liko pas vieną iš gyventojų. Esą taip bus ramiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Daugiabučio gyventojas.

Gerb. H.Manto 5 patalpų savininkai ( bendrasavininkai ). Namo palėpė priklauso namo patalpų savininkams, t.y. bendrosios dalinės nuosavybės objektas, Ir Civinity namai neturi jokios teisės į šias patalpas. Visi sutarę galite parduoti rinkos kaina. Tegu ponai perką šį objektą ir perveda pingus į namo kaupiamųjų lėšų sąskaitą. Rinkos kaina už vieną kv.metrą mažiausiai 300,00 Eur. Nepasiduokite jokiam spaudimui, būkite vieningi - tai Jūsų visų nuosavybė! Tik bendras sutarimas padės atsilaikyti prieš šiuos grobuonius. Faktiškai Civinity namai dirba nelegaliai, nes neturi nei Jūsų įgaliojimų ar sutarčių valdyti namo bendrosios dalinės nuosavybės. O NUOSAVYBĖ NELIEČIAMA - LR KONSTITUCIJOS 23 str. SĖKMĖS!!!

Vėl Civinity? Jackos mafija

Bėgte begite nuo tu Civinity ,tai ne kontora tai legalūs banditai

kas darosi???

išparduodami centruose sklypai, namai su gyventojais ??? Užsiimama nelegaliomis statybomis , kurios tvirtinamos neaiškiu būdu , žmonės piktinasi neteisybe. Kodėl gyventojai patampa beteisiais ???. Skirkite butus ir griaukite nors visą namą . Baltijos kino teatras stovi apleistas daugelį metų , kas kada tvarkys tą baisyklę. Tvarko kur nereikia . Kažkam prireikė pasipelnyti ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS