KLASCO linki sėkmės parolimpiados debiutantui | kl.lt

KLASCO LINKI SĖKMĖS PAROLIMPIADOS DEBIUTANTUI

  • 1

Mūsų šalies pirmasis neįgalus irkluotojas Augustas Navickas į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes žvelgia kaip į meistriškumo trampliną sporto aukštumų link.

Į Braziliją Klaipėdos irklavimo centro atstovas išvyks rugsėjo 1-ąją, kai bus atvėsusios emocijos dėl Lietuvos atstovų rezultatų svarbiausiame pasaulio sporto renginyje. Specialiai A.Navickui pagaminta valtis jau yra anapus vandenyno ir laukia sportininko, Rio parolimpinėse žaidynėse, vyksiančiose rugsėjo 9–11 d.

A.Navickas į parolimpiadą pateko gavęs vardinį kvietimą. Į irklavimą grįžęs po ilgokos pertraukos, kai atsigavo po nelaimės, rimtai treniruojasi trečius metus. Šiemet ruošdamasis Rio startams 26-erių  klaipėdietis labai intensyviai treniravosi – po du kartus per dieną. Danės upėje jis varžosi pats su savimi, o tai yra sunkiau nei turint lygiaverčių partnerių, nes Lietuvoje neįgalus irkluotojas jis vienas.

Parolimpiados debiutantas žino visus savo konkurentus ir jų galimybes, todėl realiai vertina savo jėgas ir apie medalį šįkart nesvajoja. Tačiau galimybę varžytis su stipriausiaisiais A.Navickas suvokia kaip sportinės karjeros pakopą rengiantis Tokijo parolimpiadai. Vaikinas sau brėžia ilgą sportinės karjeros trajektoriją, nes treniruočių centre Italijoje ir čempionatuose sutiko daug neįgalių irkluotojų, sportuojančių dešimtmečius.

Klaipėdos uosto kompanijos pinigais paremia įvairius miesto bendruomenių poreikius, tačiau pastaruoju metu daugiau dėmesio skiria arčiausiai uosto gyvenantiems klaipėdiečiams, taip kompensuodamos aplinkos nepatogumus. Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža Irklavimo centro vadovo kalbą apie A.Navicko kelionę į parolimpiadą suprato iš pusės žodžio.

„Gerai žinau, kokia reikšminga aplinkinių moralinė pagalba nutikus nelaimei, grąžinanti pasitikėjimą savo jėgomis. Augustas – KLASCO kaimynas, paremdami jo kelionę į Rio de Žaneirą mes patys gauname dovaną – dozę optimizmo, kurio darbų rutinoje dažnai pritrūksta. Nepuoselėjame minčių apie aukštą vietą, nors medalių taip pat linkime iš širdies. Šis jaunas klaipėdietis yra pavyzdys kitiems fizinę negalią turintiems žmonėms, kaip nepalūžti, atsitiesti ir susigrąžinti gyvenimo vertę, todėl jo pasirodymą Rio žaidynėse mes prilyginame didžiulei sėkmei“, – teigė A.Pauža.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as

Kuo didžiausios sėkmės !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS