Nutraukti darbai kaitina Vitės kvartalo gyventojų aistras | kl.lt

NUTRAUKTI DARBAI KAITINA VITĖS KVARTALO GYVENTOJŲ AISTRAS

Keistai sustoję darbai prie uosto tvoros ties bendrove KLASCO kaitina Vitės kvartalo gyventojų aistras. Žmonės vis dar baiminasi: gal šioje vietoje prasidėjo magistralės link P. Lideikio gatvės tiesimas.

Gatvė – po langais?

Palei įmonės tvorą dar neseniai sukinėjosi sunkioji technika, buvo kasami grioviai, atrodė, kad šioje vietoje ruošiamasi tiesti gatvę.

Žmonės sunerimo ir prisiminė nesenus planus jiems po langais tiesti gatvę, kuria turėtų važiuoti vilkikai.

Kvartalo gyventojai, akylai stebintys veiksmą ties naujuoju Vitės progimnazijos stadionu, nustebo, kai vieną dieną darbai sustojo.

Iš žemės liko kyšoti spalvoti vamzdžiai, ekskavatoriai sustingo pastatę kaušus ant žemės. Taip nuo pavasario viskas šioje vietoje sustingo.

Smalsuoliai vis dar suka galvas ir nesupranta tokių įvykių esmės.

Kai bene prieš penkerius metus buvo viešai paskelbta, kad miestui, o ypač uostui reikia gatvės, sujungsiančios Naująją Uosto gatvę, gyventojai pašiurpo ir labai tikėjosi, kad griežtai prieš šį planą pasisakęs Arvydas Vaitkus taps miesto meru ir neleis tokios neteisybės.

Nepagrįstos baimės ir abejonių nebūtų kilę, jeigu prie aptvertos aikštelės būtų įrengtas informacinis stendas, o jame skelbiama, kas ir kokius darbus šioje vietoje atlieka.

Dabar esu įsitikinęs, kad rengiant kitą miesto bendrąjį planą tokių galimybių tiesti magistralinę gatvę žmonėms po langais nebus numatyta.

Tikina, kad pažadą vykdys

Šiemet meru išrinktas A. Vaitkus patvirtino, kad darbai palei uosto tvorą nesietini su ankstesniais miesto valdžios ketinimais Švyturio gatvę paversti magistraline su estakada, nusidriekiančia į P. Lideikio gatvę.

Šioje vietoje ketinama tiesti ruožą nuo Naujosios Uosto iki Švyturio gatvės.

„Projektas – absurdiškas, visiškai nesistengiant suprasti, kad žmonės gyvena prie pat gatvės. Šalia gatvės yra visa eilė penkiaaukščių namų. Daug kartų kartojau, kad iš miesto administracijos pusės buvo sakoma netiesa, aiškinant, kad šios gatvės reikia uostui. Kai 2013 m. pradėjau vadovauti uostui, aš pasitelkiau teisininkus ir drauge padarėme teisinį sutarties tarp miesto savivaldybės administracijos, uosto direkcijos ir kompanijos KLASCO vertinimą. Jau tada sakiau, kad ši sutartis vien uosto direkcijos atžvilgiu – nesąžininga. Prieš porą metų tvirtinant miesto bendrąjį planą prašiau šios gatvės nelaikyti magistraline, bet į tai nebuvo reaguojama. Dabar esu įsitikinęs, kad rengiant kitą miesto bendrąjį planą tokių galimybių tiesti magistralinę gatvę žmonėms po langais nebus numatyta. Pats prieš rinkėjus įsipareigojau, kad man valdant miestą tokia gatvė ten nebus įrengiama, nors ji ir yra numatyta bendrajame plane“, – nuostatos neslėpė A. Vaitkus.

Radiniai neatitiko brėžinių

Pasirodo, šiemet minimoje vietoje suplanuota atnaujinti lietaus nuotekų kolektorių.

Palei uosto tvorą rengiamas kolektorius turės surinkti lietaus vandenis iš viso Sportininkų gatvės rajono ir nukreipti į marias. Senasis lietaus nuotekų tinklas buvo avarinės būklės ir labai senas.

„Darbai įpusėjo, bet, kaip neretai būna, tai, ką darbininkai rado po žeme, skiriasi nuo projekto. Tenka keisti projekto sprendinius, derinti papildomą sąmatą. Tikimės, kad darbai greitai bus atnaujinti. Kolektorius turėtų būti įrengtas per šiuos metus, darbų vertė – iki 700 tūkst. eurų“, – paaiškino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

GALERIJA

  • Nutraukti darbai kaitina Vitės kvartalo gyventojų aistras
  • Nutraukti darbai kaitina Vitės kvartalo gyventojų aistras
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gatve reikalinga furoms

Nesiks,ten vieni starovierai kacapai gyvena.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS