Kūrėjai nusiteikę kurti: finansavimo konkursui pateikė daugiau paraiškų nei pernai | kl.lt

KŪRĖJAI NUSITEIKĘ KURTI: FINANSAVIMO KONKURSUI PATEIKĖ DAUGIAU PARAIŠKŲ NEI PERNAI

  • 4

Kultūros ir meno bendruomenės atstovai dalinio finansavimo konkursui pateikė 148 paraiškas, net 30 daugiau nei pernai. Projektų daliniam finansavimui šiemet numatyta skirti beveik 1,2 mln. eurų, tiek pat, kaip ir praėjusiais metais.

Paraiškas buvo galima teikti Klaipėdoje rengiamiems tradiciniams kultūros ir meno festivaliams, strateginiam kultūros ir meno kūrėjų organizacijų veiklos finansavimui, Jūros šventės organizavimui, kultūros paslaugų teikimui ir kultūros „produktų“ kūrimui uostamiestyje, jūrinės kultūros tradicijas puoselėjantiems renginiams.

Priklausomai nuo srities, finansavimas vienam projektui sieks nuo 2,5 tūkst. iki 100 tūkst. eurų, Jūros šventės organizavimui numatyta suma bus patvirtinta savivaldybės strateginiame plane.

Tos organizacijos, kurių programų projektų sutarčių galiojimas pasibaigė 2023 m., šiemet turėjo galimybę teikti paraiškas į sričių kultūros ir meno projektų konkursą ir pretenduoti į finansavimą vieneriems metams.

Ankstesniais metais sudarytos trimečių programų sutartys, kurios dar galioja, 2024 m. bus finansuojamos numatyta tvarka.

Paraiškos turėtų būti įvertintos ir sprendimas dėl finansavimo priimtas per 90 darbo dienų.

Administracinį vertinimą atliks Kultūros skyriaus specialistai. Vertinant paraiškų turinį, išorės ekspertus pakeis valstybės tarnautojai ir kultūros įstaigų darbuotojai.

Buvusias Kultūros ir meno tarybos funkcijas, teikiant galutines rekomendacijas, atliks Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, o galutinis sprendimas, kuris seniau būdavo įforminamas administracijos direktoriaus įsakymu, dabar bus tvirtinamas mero potvarkiu.

„Dėkojame kultūros bendruomenės atstovams, atsiliepusiems į kvietimą ir nusiteikusiems aktyviai veiklai kultūros srityje. Nors pokyčiai, kuriais siekta procesą skaidrinti, sulaukė daugybės pačių įvairiausių vertinimų, akivaizdu, kad turime daugybę kūrėjų, kurie nusiteikę kurti Klaipėdai. Tikiu, kad klaipėdiečiams bus pasiūlyta didžiulė įvairovė kokybiškų renginių, edukacijų ir kitų projektų“, – teigė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas 01

Susirikiavo prie šeriklos. Niekas jų “meno” apart ubagų biudžeto neperka.

Snukis kieno-

romanovskio ar šurajevo?

Be pagarbos

Primityvūs klounas, kurie drąskosi tik dėl pinigų. Veltėdžiai, gyvenantys ne iš talento, ne iš vertingos kūrybos, o dotacijų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS