Papiktino vandens motociklo viražai po jūros tiltu | kl.lt

PAPIKTINO VANDENS MOTOCIKLO VIRAŽAI PO JŪROS TILTU

Jūros tiltas Palangoje traukia ne tik romantiškai nusiteikusius poilsiautojus ir žvejus. Tiek vasarą, tiek pragiedrėjus rudens orams aplink jį zuja vandens motociklai. Žmonės stebi drąsuolius, nardančius tarp tilto polių, fotografuoja, filmuoja juos ir tuo pat metu spėlioja, ar toks elgesys teisėtas.

Vaizdai kėlė siaubą

Socialiniuose tinkluose skelbiamos nuotraukos, kuriose užfiksuotas dviejų vyrų pasiplaukiojimas vandens motociklu po jūros tiltu. Jie ne tik plaukiojo, bet ir pramogavo motociklo tempiama vandens slide skrosdami vandenį po tiltu.

Žvejai pyko, kad motociklas nardė tarp jų įmerktų dugninių meškerių valų, o atsitiktiniai praeiviai griebėsi už širdies baimindamiesi, kad narsuoliai neįsirėžtų į tilto polius.

Kažkas atpažino, kad tai tie patys vyrai, kurie vasarą užsidirba nuomodami vandens motociklus. Kiti stebėjosi, kad tokio elgesio nefiksuoja nei policininkai, nei kokios kitos atsakingos įstaigos pareigūnai.

Socialinių tinklų vartotojai atvirai šiuos vyrus vadino chuliganais ir piktinosi, kad jie plaukioja ne atviroje jūroje, o būtent ten, kur sau ir kitiems kelia pavojų.

„Kodėl reikėjo erzinti žvejus ir rizikuoti patiems, temstant traukiama vandens slide plaukti tarp polių po tiltu? Nelaimės atveju daug šeimų su vaikais būtų stebėję tai, ko nereikėtų matyti. Viskas buvo gerai, išskyrus tuos pasiplaukiojimus po tiltu“, – komentavo matytą vaizdą vienas palangiškis.

Jeigu Palangos savivaldybės darbuotojai nuspręstų, kad po tiltu nederėtų plaukioti motoriniams laivams, turėtų kreiptis į Vidaus vandens kelių direkciją.

Tyrimas – tik po skundo

Palangos policijos komisariato vadas Algirdas Budginas pasakojo, kad vasarą policininkai kartu su Lietuvos transporto saugos administracijos darbuotojais surengė kelis reidus.

Patikros tada buvo rengiamas po pranešimų apie drastišką vandens motociklais plaukiojančių asmenų elgesį.

Komisariato viršininkas patvirtino, kad po jūros tiltu ant polių nėra jokių plaukioti šioje vietoje draudžiančių ženklų.

„Kiekvienas, išlaikęs egzaminus ir įgijęs teisę vairuoti vandens transporto priemones, privalo žinoti, kur galima plaukioti, o kur tai draudžiama. Dabar komentuoti negaliu, reikia pamatyti faktą, tik tada galėčiau pasakyti, ar toks elgesys teisėtas. Tik gavę visą medžiagą galėtume spręsti, ar tai policijos kompetencija, ar Lietuvos transporto saugos administracijos. Kad būtų pradėtas tyrimas, turėtume gauti realaus žmogaus pareiškimą, kuriame nurodytas įvykio laikas ir visos detalės. Įrašai socialiniuose tinkluose visos reikiamos informacijos nesuteikia“, – patikino A. Budginas.

Rengia bendras patikras

Lietuvos transporto saugos administracijos Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėja Eglė Kučinskaitė paaiškino, kad taisyklės neapibrėžia plaukiojimo po tiltų atramomis.

Jeigu Palangos savivaldybės darbuotojai nuspręstų, kad po tiltu nederėtų plaukioti motoriniams laivams, turėtų kreiptis į Vidaus vandens kelių direkciją prašydami įrengti draudžiančius toje vietoje plaukioti ženklus.

Kol kas tokių ženklų nėra, tad ir plaukioti nedraudžiama, tik būtina tai daryti saugiai.

Transporto saugos administracijos darbuotojai drauge su kitų institucijų pareigūnais patikrų metu vasarą siekdavo prevencinių tikslų, norėdami sudrausminti kitiems poilsiautojams trukdančius ar net grėsmę keliančius vandens motociklais plaukiojančius asmenis.

Drauge su pasieniečiais jie žiūrėdavo, kad pramogautojai neišplauktų į atvirą jūrą apie tai nepranešę, kontroliavo, ar motorlaivius vairuoja blaivūs asmenys, ar visi jie turi galiojančius laivavedžio pažymėjimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kokius čia sudus

Klaipėdos sienlaikraštis rašinėja? NEVERTOS DĖMESIO INFOŠIUKŠLĖS...Čia specialia ar kaip? O straipsnis kaip valdžiukai paleidžia Atgimimo a. niokojimo buldozerį su baisiu antžeminiu projektu ir gerai visiem žinomam verslo maitvanagiui naudingu požeminiu parkingu - NUKIŠOT Į PAŠALĮ KUR NEBETKAS GAL RASTI!! Raskit bent kiek padorumo būt klaipėdiečių laikraščiu o ne valdžiukų-prekybininkų poveikiu zadanijų vykdytojais

LDK

Ką ten vyrų Palangoje nėra.? Davei žemaitiška pliucha per ausį

Klp

Tas idiotas kiekvieną savaitgali nardo pro tilto atraminius polius.. tam Kaušui kažkoks dėmesio sutrikimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS