Šaulių sąjungos gretos plečiasi | kl.lt

ŠAULIŲ SĄJUNGOS GRETOS PLEČIASI

Per dvejus metus Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės gretas papildė beveik 700 šaulių. Trečius metus besitęsianti Rusijos invazija galėjo lemti didesnį tautiečių norą pasiruošti valstybės gynimui. Visoje šalyje per pastaruosius dvejus metus sąjunga sulaukė per 3 tūkst. naujų narių.

Nuo 2021 iki 2023 m. prie Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės prisijungė apie 700 naujų narių.

Lietuvos šaulių sąjungos Komunikacijos skyriaus vedėja Aušra Garnienė teigė, kad Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės gretos sparčiai gausėja, o ir veiklų bei užduočių daugėja.

„Apie šaulių aktyvumo sumažėjimą negali būti nė kalbos, kadangi norinčiųjų prisijungti daugėja. Šiuo metu šauliai rengia daugiau karinio rengimo pratybų, kurių metu gerina šaudymo įgūdžius, sportuoja ir ugdo ištvermę“, – pasakojo A. Garnienė.

Balandį uostamiestyje buvo surengtos kovinės parengties ir logistinio aprūpinimo patikrinimo pratybos, jų metu tikrinti ne tik Klaipėdos šaulių rinktinės fiziniai įgūdžiai, bet ir tikslinti narių skaičiai.

„Į kovinės parengties pratybas susirinko daugiau kaip pusė uostamiesčio rinktinės šaulių, įvertinome realią situaciją ir pasižymėjome, ką reikėtų patobulinti“, – teigė atstovė.

Šauliai taip pat nuolat telkia ir renka paramą už laisvę kovojančiai Ukrainai, pasak A. Garnienės nuo karo pradžios rinktinės šauliai pagamino apie 22 tūkst. apkasų žvakių, tam sunaudojo apie septynias tonas parafino. Kariams į pagalbą siunčiami dronai, maistas, karių ekipuotės, ligoninėms – įranga.

A. Garnienė teigė, kad šauliai mokosi ir moko kitus, kaip pasiruošti dienai X, tačiau kiekvienas šaulys taip pat privalo žinoti, kaip elgtis ištikus ekstremaliai situacijai, kurią gali sukelti gamtos stichijos, dideli gaisrai ar net masinės avarijos.

„Įvairios visuomenės grupės mokomos mūsų šaulių, kaip pasiruošti dienai X, kaip suruošti kuprinę ar sudėlioti bėgimo planą, tačiau paruošiame gyventojus ir ekstremalios situacijos atvejui, kadangi atsitikus nelaimei žinojimas, kaip elgtis, žmogų visada nuramina ir suteikia užtikrintumo“, – aiškino šaulių rinktinės atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Amen...

100% darmajedaj ir besmegeniai....''rusai puola'' jau daugiau nei 25 metai !

to-darmajiedu lietuvoj dideja

Vata, lietuvoj rašosi kiš DIDŽIOSIOS_ Lietuvoj, o savo pa.RAŠĄ gali rašyti ir iš mažosios, aš nieko prieš. Tavęs nepriėmė , tai siunti? :) :) :) Tokių labai laukia tavo banditas 90-ųjų su ,,gražuiiomis'' :) pravardėmis -Окурок, Бледная моль; šizofrenikas, fiureris pukinas на пушечное мясо. Veltui gausi ėdalo ir t.t. ir черный мешок :) :) :) Nesikankink Lietuvoje- Чемодан->вокзал->скатертью дорожка į mylimą paRAŠĄ.

o ten yra

amžiaus riba? Ir kur kreiptis Klaipėdoje??? Ir gal kas žino-kur gali apmokyti naudotis ginklu? Ačiū.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS