Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena | kl.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖSE – STUDENTŲ EISENA

Lapkričio 17-ąją, minint Tarptautinę studentų dieną, Lietuvos studentų sąjunga organizavo eisenas trijuose didžiuosiuose šalies miestuose. Klaipėdoje eitynėse dalyvavo universitetų ir kolegijų studentai. Po ilgokos pertraukos surengtos eisenos tikslas – parodyti studijuojančio jaunimo vieningumą ir stiprybę.

Plakatas – irgi žinutė

Šiandien studentai žygiavo nuo Senojo turgaus iki Atgimimo aikštės.

Eisenos tradiciją atgaivinę Lietuvos studentų sąjungos (LSS) nariai norėjo, kad jaunimas išreikštų savo poziciją.

„Norėjome akcentuoti, kad mes visi turime problemų ir jas reikia įgarsinti, jeigu norime pokyčių. Siekėme, kad studentai ne tik įsitrauktų ir tiesiog dalyvautų eisenoje, bet ir pasisakytų apie švietimo problemas, nes jų tikrai yra. Todėl norėjome, kad ant plakatų užrašytų, kas ne taip. Mūsų manymu, tai turėjo pritraukti dėmesį“, – pasakojo LSS išorinės komunikacijos specialistė Gabrielė Jarošiūnaitė.

Norėjome akcentuoti, kad mes visi turime problemų ir jas reikia įgarsinti, jeigu norime pokyčių.

Problemos liko tos pačios

Studentus kamuojančios problemos metų metais išlieka tos pačios, teigė studentų atstovė.

„Mums svarbu parodyti, kad galime susivienyti dėl bendro tikslo, ir kartu viešinti tai, kas mums svarbu. Pagrindinės bėdos – nesutvarkyti, prastos būklės bendrabučiai, studijų kokybės klausimai, mažos stipendijos, taip pat užsienio studentų integracijos stoka“, – aiškino G. Jarošiūnaitė.

Po renginio visi dalyviai susirinko ne tik pabendrauti ir diskutuoti svarbiomis temomis, bet taip pat galėjo deklaracijoje įvardinti trūkumus arba siūlymus, kaip gerinti mokslo kokybę.

„Eisena nebuvo organizuojama šiaip sau. Pasibaigus renginiui, kiekvieno miesto renginyje dalyvavęs studentas turėjo galimybę užpildyti studento deklaraciją, kurioje galėjo surašyti savo studentiškas problemas, kurios vėliau bus įteiktos Seimui“, – teigė G. Jarošiūnaitė.

G. Namentkevič nuotr.

Akcijos turi galią

Kaip pasakojo akcijos organizatoriai, studentų eisenos buvo organizuojamos ir anksčiau, būtent dėl jų dabar studentai turi daugiau lengvatų ir palankesnes studijavimo sąlygas.

1996 m. LSS vykdė interaktyvią akciją, siekiant gauti lengvatų studentams naudotis viešuoju transportu.

Akcija pasiteisino ir nuo 1998 m. viešuoju transportu studentai gali naudotis pigiau.

2001 m. liepą Studentų sąjunga surengė nesankcionuotą mitingą, pasisakydama prieš Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, kuriomis ketinta įvesti visuotinę studijų įmoką.

Pavyko pasiekti, kad valstybės biudžete būtų numatytos papildomos lėšos aukštosioms mokykloms ir nenukentėtų studijų kokybė.

Pastaroji studentų akcija uostamiestyje vyko 2018 m. gegužę, kai gedulingais rūbais vilkėję jaunuoliai senamiesčio gatvėmis į Atgimimo aikštę atžygiavo nešdami karstą.

Šiomis simbolinėmis aukštojo mokslo laidotuvėmis tuomet Klaipėdos universiteto studentai siekė parodyti esantys neabejingi miesto reikalams.

GALERIJA

  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
  • Uostamiesčio gatvėse – studentų eisena
G. Namentkevič nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Baikit...pasakysiu tiesą

Universitetai, ypač KU, LCC, ar kaip parašo LSS, kolegijos tėra blefas. Viskas oajungta oatalpų, kurias jie užima išlaikymui. Ten skolos pas juos vien SMK koks žemas lygis. Jie mokymui, studijom skirtas knygas leidžia iš nevalidžios literatūros, vagia iš visų kampų originalesnius mokslo darbus. Mokslų, studijų baigimo pažymėjimus, magistro, bakalauro, dr ir habil.dr laipsnius iš to paties KU galite iškart nuleisti į unitazą. Nulis vertė. Dėstytojų, administracijos ten pedagoginiai vardai negaliojantys. Tada ir diplomai yra negaliojantys. LCC sukurtas kaip vieta išsigimimams dangstyti ir toliau daryti eksperimentus su jaunais žmonėm, kai jiem įsiuvamis kiaulės kepenys ar pritvirtina realiai ragus ...rimtai. Nuomonė čia. Bet iš tiesų yra dar baisiau. Beraščiai, idiotai tiek dėstytojų, mokslininkų gretose, tiek studijuojantiems žemiau bet kokio itin žemo lygio.

Bobute

Nežinojau,kad mieste yra studentu,nesimato jų veiklos,nesigirdi,jokių ženklų,tai kur jie tuno?

Pakrante

Matau su kokiom masinom važinėja vargšai studentai,netikit,atvaziuokit prie bendrabučio aikštelės !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS