Uostamiesčio ligoninės pradeda grįžti į įprastą darbo ritmą | kl.lt

UOSTAMIESČIO LIGONINĖS PRADEDA GRĮŽTI Į ĮPRASTĄ DARBO RITMĄ

  • 6

Situacija dėl koronaviruso uostamiestyje stabilizuojasi. Nors mieste sergančiųjų dar yra, tačiau padėtis švelnėja. Klaipėdoje veikiančios ligoninės imasi planinių paslaugų atnaujinimo, sveiksta ir į darbus grįžta medikai.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis situaciją uostamiestyje įvardijo kaip santykinai ramią.

Anot jo, ligoninei tenkantis krūvis yra gana didelis ir vis auga – įstaiga jau atnaujino visų skyrių darbą, pradeda ir planinę veiklą.

V.Janušonio žiniomis, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu gydoma daugiausia žmonių tarp visų miesto ligoninių.

Nors kartais pasitaiko, kai per parą neužfiksuojama nė vieno naujo koronaviruso atvejo, tačiau sergančiųjų dar yra, čia gydoma daugiau nei pora dešimčių užsikrėtusiųjų. Su virusu kovoja ir 12 medikų.

Anot vyriausiojo gydytojo, dalis jų – beveik pasveikę, tikimasi, kad šią savaitę septyni medikai jau bus patvirtinti kaip nugalėję virusą.

Į įprastą ritmą žengia ir kitos gydymo įstaigos.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius Jonas Sąlyga teigė, kad jo vadovaujamoje įstaigoje gydoma daugiau nei 200 pacientų, infekuotųjų koronavirusu tarp jų nėra.

Nuo šios savaitės numatyta teikti planinę stacionarinę pagalbą, konsultacijas, ribotai ir atsargiai veiklą ketina pradėti ir Planinė jūrininkų sveikatos tikrinimo komisija.

Su personalu, anot ligoninės vadovo, problemų nėra, į darbą grįžta nedarbingumo pažymas turėję žmonės.

Susirgimų prasme sausa iš koronaviruso pandemijos išlipusi Respublikinė Klaipėdos ligoninė taip pat ims grįžti į senąjį darbo ritmą.

Ligoninės vadovas Darius Steponkus akcentavo, kad Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje nebuvo nė vieno užsikrėtimo virusu atvejo tarp pacientų ar darbuotojų.

Anot direktoriaus, tai nebuvo stebuklas, tai – atsakingo ir sistemingo darbo pasekmė.

Vis dėlto D.Steponkus neslėpė, kad periodas, kai ligoninei reikėjo patenkinti viso regiono skubios pagalbos poreikį, buvo tikras išbandymas, tačiau jį pavyko išlaikyti.

Į prieš pandemiją buvusio darbo tempą ligoninė ketina grįžti atsargiai – planinės pagalbos teikimas bus atnaujintas nuo konsultacijų.

"Neprarandame budrumo. Pavyzdžiai rodo, kad per ankstyvas atsipalaidavimas gali turėti neigiamų padarinių", – akcentavo ligoninės vadovas.

GALERIJA

  • Uostamiesčio ligoninės pradeda grįžti į įprastą darbo ritmą
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kam meluoti?

Respublikinėje tikrai buvo užsikrėtusių

Bespridielas

Kiek dar laiko šitie kyšininkai iš jūrinku pinigus plėš, Jūrininkų ligoninėje Jūros medicinos poskyryje kainos kasmet vis kyla, tai dabar dar ir COVID testą verčia darytis. Prisiskambinti neįmanoma žmonės per jūsų bajerius išeit į jūra negali. GĖDA!!!!!

Baisu

Jurininku ligonineje dializuojami pacientai buvo uzkresti Covid. Tuomet juos atsisake priimti ir pasiunte i Garsiaja miesto ligonine, kurioje net nebuvo irangos dializems atlikti. Ir jei mieste padetis del Covid rimsta, kodel Janusonis i palata pradejo guldyti po kelis sergancius zmones...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS