Uostamiesčio žvejai vėl liko nežinioje | kl.lt

UOSTAMIESČIO ŽVEJAI VĖL LIKO NEŽINIOJE

Šviežiomis žuvimis prie Pilies tilto prekiavusiems žvejams teko išsikraustyti. Jų vietą užėmė statybiniai vagonėliai. Numatyta, kad žvejai galės prekiauti prie Menų doko, bet kada tai bus, neaišku.

Šviežiomis žuvimis prie Pilies tilto prekiavusiems žvejams teko išsikraustyti. Jų vietą užėmė statybiniai vagonėliai. Numatyta, kad žvejai galės prekiauti prie Menų doko, bet kada tai bus, neaišku.

Situacija dėl prekybos šviežiomis žuvimis miesto centre ketvirtadienį buvo pristatyta Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijai.

„Žvejai ilgai ieškojo, kur galėtų prekiauti šviežiomis žuvimis. Buvo suradę vietą prie Pilies tilto. Labai daug tikėjosi. Ši vieta jau buvo tapusi žmonių traukos centru. Žvejai laukė, kada bus pastatyti prekybos paviljonai. Tačiau prasidėjo Pilies tilto rekonstrukcija ir teko išsikraustyti“, – tvirtino šviežių žuvų turgaus koordinatorius Mindaugas Rimeikis.

Statybininkai aikštelėje prie senosios perkėlos pastato įsikūrė spalį. Pasak M. Rimeikio, buvo sutarta, kad žvejai šviežiomis žuvimis galės prekiauti kitoje Danės pusėje – prie Menų doko.

Tačiau, koordinatoriaus teigimu, iki šiol nėra įrengtų paviljonų, nesutvarkytas prisijungimas prie elektros.

„Danės krantinėse žvejai gali prekiauti šviežiomis žuvimis, tačiau reikia konkrečios žmonės, kad žmonės žinotų, kur ateiti. Kai turgus veikė prie Pilies tilto, ateidavo močiutės su termosais, atsisėsdavo krantinėje ant suolo, plepėdavo apie savo anūkus, o sulaukusios, kada bus atvežtos žuvys, ateidavo jų nusipirkti“, – dėstė M. Rimeikis.

Jis pabrėžė, kad žvejai yra pasirengę aprūpinti miestiečius žuvimis. Reikia tik skirti vietą.

„Mes nežinome, kiek tai yra pajudėję į priekį“, – tvirtino koordinatorius.

Į posėdį buvo kviesti ir įmonės „Klaipėdos laivų remontas“, kuri yra įsipareigojusi įrengti žvejams vietas prekiauti šviežiomis žuvimis, atstovai. Tačiau niekas neatvyko.

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija kreipsis į miesto savivaldybę, kad ši skirtų žvejams aikštelę, kur galėtų vykti prekyba, pasirūpinti elektros energijos privedimu.

Taip pat dar kartą bus kviečiami įmonės „Klaipėdos laivų remontas“ atstovai, kad paaiškintų situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS