Užsiėmimai paaugliams – ir Klaipėdos dramos teatre | kl.lt

UŽSIĖMIMAI PAAUGLIAMS – IR KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRE

Grupelė jaunuolių ryžosi išbandyti savo jėgas Klaipėdos dramos teatre (KDT) vykusioje atviroje vaikų teatro studijos pamokoje. Ši nauja grupė skirta paaugliams, 6–12 klasių mokiniams, norintiems iš arčiau pažinti teatrą, išmokti dėmesio valdymo technikų, pažinti ir geriau suprasti save.

Iš pradžių KDT aktoriai Samanta Pinaitytė ir Karolis Maiskis aprodė įvairius teatro kampelius.

„Atėjo apie dešimt paauglių nuo 13 iki 18-os. Supažindinome su pačiu teatru, jo erdvėmis, kur jie dirbs. Aplankėme tas vietas, kurių žiūrovai nemato, didžiąją sceną. Jiems didžiulį įspūdį padarė tos kertelės, kurių jie negali pamatyti, tad paslaptis buvo šiek tiek atskleista, o tai labai suintrigavo“, – teigė S. Pinaitytė.

Samanta Pinaitytė. Klaipėdos dramos teatro nuotr.

Po to vyko praktinis užsiėmimas bei diskusija apie pirmuosius jaunuolių įspūdžius ir lūkesčius.

Laukiame visų norinčiųjų.

Aktoriai susirinkusiesiems pasiūlė tam tikrų pratimų, kad patikrintų galimybes. Pavyzdžiui, kaip atsiskleidžia balsas, kaip juda kūnas, ar lengvai sutelkiamas dėmesys.

„Buvo klausiama, ko jie tikisi atėję. Dalis nori tapti aktoriais, kažkas nori vaidinti kine, kažkam buvo tiesiog įdomu. Yra lankančių muzikos mokyklą, muzikuojančių, dainuojančių, jie nori tos scenos laisvės, o kažkas – tiesiog smagiai praleisti laiką. Dalis lankė kitas teatro studijas ir norėjo ateiti į dramos teatrą“, – pasakojo aktorė.

Kadangi KDT yra ne tik aktorių, bet ir šviesų, garso darbuotojų, kompozitorių kūrybinė komanda, jaunuoliai turės progą prisiliesti prie to, kas jiems aktualu.

„Nuo kovo 4 dienos jau oficialiai pradėsime dirbti su grupe. Po šios atviros pamokos dar gauname atsiliepimų, kad namo grįžo su didžiuliais įspūdžiais. Tad tikimės, kad turėsime šaunią grupę“, – sakė S. Pinaitytė.

Užsiėmimai planuojami pirmadieniais ir ketvirtadieniais, jų trukmė – apie pusantros valandos.

Kadangi jų metu pamažu bus ruošiamasi ir etiudų spektakliui, viliamasi, kad jį bus galima parodyti ir klaipėdiečiams.

„Pirmiausia pažinsime teatrą, tada bandysime kurti. Pradėsime nuo etiudų spektaklio, buvimo scenoje, dėmesio valdymo. Tikslas – pirmiausia parodyti artimiausiems žmonėms – tėvams, draugams, o po to žiūrėsime, galbūt pavyks pasiekti ir profesionalią sceną. Laukiame visų norinčiųjų“, – tikino S. Pinaitytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ričardas

Smalsu,gal dukrai pasiulit nes be kompiuterio neturi gyvenimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS