V. Andrulytė aštuntą kartą tapo Lietuvos buriavimo čempione | kl.lt

V. ANDRULYTĖ AŠTUNTĄ KARTĄ TAPO LIETUVOS BURIAVIMO ČEMPIONE

Šį savaitgalį Nidoje vykusiame Lietuvos Respublikos buriavimo suaugusiųjų ir jaunių čempionate ILCA6 jachtų klasėje nugalėjo olimpietė Viktorija Andrulytė. Sportininkė Lietuvoje lieka neaplenkta jau aštuonis metus iš eilės, išskyrus 2018 m. kai tuo metu buvo išvykusi į pasaulio taurės regatą Japonijoje. 

Lietuvos Respublikos buriavimo suaugusiųjų ir jaunių buriavimo čempionate dalyvavo 119 buriuotojų iš visos Lietuvos. Jie varžėsi 7 jachtų klasėse: ILCA4, ILCA6, ILCA7, Optimist, RS Feva, F-18 ir 470. ILCA6 jachtų klasėje susitiko 22 skirtingų lyčių bei amžiaus sportininkai. Vyriausias sportininkas dalyvavęs šioje klasėje - 56, o jauniausias – 14 metų amžiaus.  

Pirmoji ir antroji čempionato dienos pasižymėjo labai silpnu nepastovios krypties vėju. Penktadienį sportininkai išplaukė į marias tik 16 val. ir ant vandens praleido iki pat saulėlydžio. Šeštadienis buvo dar sudėtingesnis dėl lengvo vėjo. Tačiau ruošdami trumpas distancijas, teisėjai sugebėjo įvykdyti visus 6 suplanuotus plaukimus. Sekmadienis atnešė 4-5 m/s (9-10 mazgų) pietų vėją ir sportininkai užbaigė dar 2 plaukimus. Viktorija Andrulytė šešiuose iš aštuonių plaukimų buvo pirma.

Lėja Savickaitė / Organizatorių nuotr. 

„Toks silpnas vėjas visuomet yra didžiulis įgūdžių išbandymas. Maža klaida gali kainuoti labai daug taškų, o klaidą padaryti – labai lengva. Juk prie tokio vėjo labiau plūduriuojame negu buriuojame”, - juokėsi olimpietė. 

„Visuomet yra labai gera ir smagu sugrįžti pasivaržyti į Lietuvą, pasidalinti sukaupta patirtimi su jaunesniais sportininkais. Labai džiaugiuosi, kad jau kelinti metai iš eilės ant kulnų lipa dar pora labai perspektyvių sportininkių Lėja Savickaitė (bendroje įskaitoje 3) ir Ema Kuodytė. Olimpiniame buriavime Lietuvoje istoriškai dominuoja moterys, taigi labai tikiuosi, kad Lėjai ir Emai bus sudarytos sąlygos tobulėti ir tarptautiniame lygyje”, - džiaugėsi Viktorija.

Po Lietuvos Respublikos buriavimo suaugusiųjų ir jaunių čempionato Viktorija beveik iš karto skrenda į treniruočių stovyklą kanarų salas, kur toliau ruošis kovoti dėl vietos Paryžiaus vasaros olimpines žaidynėse. Sekanti proga iškovoti šią vietą bus jau sausį Argentinoje, kur vyks ILCA6 jachtų klasės pasaulio čempionatas. Čia bus išdalinti 7 olimpiniai kelialapiai. Dar 2 vietos bus atiduotos Europos šalims 2024 m. vasario 16-23 d. Atėnuose vykstančiame Europos čempionate. Ir paskutinis šansas (3 vietos) - 2024 m. balandžio mėnesį Hyeres, Prancūzijoje vyksiančioje olimpinėje savaitėje. 

GALERIJA

  • V. Andrulytė aštuntą kartą tapo Lietuvos buriavimo čempione
  • V. Andrulytė aštuntą kartą tapo Lietuvos buriavimo čempione
  • V. Andrulytė aštuntą kartą tapo Lietuvos buriavimo čempione
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS