Virėjas į Kaipėdos miesto tarybą įnešė sumaišties | kl.lt

VIRĖJAS Į KAIPĖDOS MIESTO TARYBĄ ĮNEŠĖ SUMAIŠTIES

Klaipėdos valdžios gretos sumažėjo – pirmą kartą per šią kadenciją miesto taryboje yra ne 31, o 30 narių. Valdžios naujokas Maksimas Rusakovas vakar nespėjo duoti miesto tarybos nario priesaikos, nes laiku negrįžo į krantą, todėl neįgijo išrinktojo statuso.

Klaipėdos valdžios gretos sumažėjo – pirmą kartą per šią kadenciją miesto taryboje yra ne 31, o 30 narių. Valdžios naujokas Maksimas Rusakovas vakar nespėjo duoti miesto tarybos nario priesaikos, nes laiku negrįžo į krantą, todėl neįgijo išrinktojo statuso.

M.Rusakovui Vyriausioji rinkimų komisija Klaipėdos savivaldybės tarybos nario įgaliojimus suteikė dar šių metų pradžioje. Tačiau miesto tarybos nario pažymėjimas įteikiamas tik tada, kai politikas duoda priesaiką.

Planuota, kad M.Rusakovas priesaikos žodžius ištars vakar – pirmajame šių metų miesto tarybos posėdyje. Į Klaipėdą atvažiuoti jau buvo pasirengę ir Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovai, kurie priesaiką turėjo priimti.

Tačiau dieną prieš posėdį jų vizitą teko atšaukti. „Paaiškėjo, kad M.Rusakovas posėdyje nedalyvaus, o daugiau nieko nežinome, niekas neva neturi jo kontaktų. Turėjo paskambinti Vyriausiajai rinkimų komisijai ir pranešti, kad jos atstovai nebevažiuotų į Klaipėdą“, – teigė Klaipėdos miesto tarybos sekretorė Vaida Žvikienė.

Jos teigimu, niekas iki šiol aiškiai ir neatsakė į klausimą, ar M.Rusakovas dalyvaus kitame miesto tarybos posėdyje.

„Tvarka visiems galioja vienoda – jei praleis tris posėdžius iš eilės, Etikos komisija turės svarstyti, ar siūlyti atimti iš jo miesto tarybos nario mandatą“, – pabrėžė V.Žvikienė.

M.Rusakovas priklauso Rusų aljanso partijai. Netrukus 25-ąjį gimtadienį švęsiantis jaunas vyras dirba virėju kelte, todėl galimai ir nespėjo grįžti į miesto tarybos posėdį, nes yra jūroje.

„Žmogus darbo reikalais yra užsienyje, Taline. Buvo planuota, kad M.Rusakovas grįš sausio 28 dieną, tačiau pasikeitė kažkokios aplinkybės. Tikimės, kad jis kitame miesto tarybos posėdyje jau dalyvaus. Patys jo laukiame“, – teigė Rusų aljanso frakcijos miesto taryboje atstovė Julija Pliutienė.

M.Rusakovui Klaipėdos savivaldybės tarybos nario įgaliojimai suteikti, nes šių pareigų atsisakė Jelizaveta Daugininkienė. Jai kelias į miesto tarybą atsivėrė, nes iš jos į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą pasitraukė Aleksandras Michailovas, šiose pareigose pakeitęs Viačeslavą Karmanovą, laimėjusį konkursą vadovauti Naujajam turgui.

J.Daugininkienė miesto tarybos narės mandato atsisakė, kad galėtų toliau dirbti savivaldybės valdomos bendrovės Klaipėdos autobusų parko direktore.

Tokiu savo sprendimu ji vietą miesto taryboje užleido M.Rusakovui. Tačiau jis turi pasirodyti nors viename posėdyje ir prisiekti, kad įgytų visas miesto tarybos nario teises.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anas

netinka į taryba visiška.Jureiviams žmuoniu interesa nerūp.Ani neprisided prie bendrų reikalu.Nerem nesiduomi.O tas ruskiu aljansas paruode kon verts-Rozgova su lenku Seime šventes švęst pradiej

JJJJJ

Daugininkienei jau 65 metai, jai laikas auginti proanukus! Iki siol neaisku kaip jos dukra Pliutiene gali autoparke be konkurso , be issilavinimo ( neaisku kada ji vaziavo i Kaliningrada mokyntis, ir kodel ten o ne Lietuvoje) dirbti autoparko kontroles skyriaus virsininke. Kaip ji gali motina kontroliuoti? Iseina kad Rusu aljanse nera nariu visai , pastoviu tai tiksliai. Jinai su motina nesenai vaziavo i komandiruote i autobusu parka i Londona , gal dveju aukstu autobusus pirks? ar laikas Daugininkienes anukui ir Pliutienes sunui( jis simet mokykla baige) kielia i nemokama moksla pramusti? Noriesi , kad greiciau butu rinkimai i ateitu normali , protingi zmones.

Gerasis

Greiciau nauji rinkimai, pakeisim visus is pagrindu. :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS