Per parą ugniagesiai gavo 58 pranešimus apie nuvirtusius medžius: daugiausia – Klaipėdoje ir Kaune | kl.lt

PER PARĄ UGNIAGESIAI GAVO 58 PRANEŠIMUS APIE NUVIRTUSIUS MEDŽIUS: DAUGIAUSIA – KLAIPĖDOJE IR KAUNE

Pastarąją parą Lietuvos ugniagesiai gavo 58 pranešimus apie ant kelių, mašinų ir kitų vietų nuvirtusius medžius.

Tiek pranešimų gauta nuo 6 valandos ketvirtadienį iki 6 valandos penktadienį, BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas Giedrius Vaičiulis.

„Daugiausia pranešimų sulaukta iš Klaipėdos apskrities, paskui Kauno, Šiaulių ir kitose po kelis. Šeši pranešimai buvo apie ant automobilių nuvirtusius medžius“, – BNS sakė G. Vaičiulis.

Klaipėdos apskrityje užregistruoti 22 pranešimai, Kauno apskrityje – vienuolika, Šiaulių apskrityje – dešimt, Vilniaus apskrityje – keturi, Tauragės apskrityje – trys, Alytaus, Marijampolės, Telšių ir Panevėžio apskrityse – po du.

Ketvirtadienio pavakarę, 16.41 val., buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje Nidos gatvėje,  kieme ant automobilio užvirto medis. Atvykę ugniagesiai rado ant trijų automobilių nuvirtusį medį. Jis buvo supjaustytas ir patrauktas. Medis ant automobilio užvirto ir Taikos prospekte.

17.44 val. uostamiestyje buvo gautas dar vienas pranešimas apie ant automobilių užvirtusį medį. Atvykę į Baltijos prospektą, gelbėtojai rado medį, užvirtusį ant važiuojamosios kelio dalies, medis taip pat kliudė ir apgadino du automobilius.

Medis buvo supjaustytas ir patrauktas.

Palangoje ketvirtadienį buvo gauti du pranešimai apie ant automobilių nuvirtusius medžius.16.53 val. gautas pranešimas, kad S. Daukanto ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvėse ant važiuojamosios kelio dalies užvirtęs medis.

Atvykus ugniagesiams, medis buvo užvirtęs ant važiuojamosios kelio dalies, jis taip pat kliudė automobilį „Toyota Corolla“. Medis supjaustytas ir patrauktas į šalikelę.

18.12 val. pranešta, kad Palangoje, Sermiesčio gatvėje, ant kelio užvirto medis. Atvykus gelbėtojams paaiškėjo, kad medis buvo užvirtęs ant važiuojamosios kelio dalies, kliudė „Volvo V40“. Medis supjaustytas ir patrauktas į šalikelę.

Klaipėdoje ugniagesiams dar teko tvirtinti skardos lakštą.

16.53 val. gautas pranešimas, kad Žūklės gatvėje nuo pastato stogo atplyšo didelis lakštas skardos. Atvykus ir panaudojus automobilines kopėčias, atplyšęs skardos lakštas varžtais pritvirtintas prie stogo.

Pastaruoju metu, pučiant stipriam vėjui ir lyjant lietui, ugniagesiai kasdien sulaukia pranešimų apie nuvirtusius medžius, ankstesnėmis paromis jų buvo apie 90.

Ketvirtadienį dėl sustiprėjusio vėjo Klaipėdos uoste buvo apribota laivyba.

Anot uosto atstovės Ignės Rotautaitės-Pukenės, laivų eismas ribojamas nuo 11 valandos, o apie 12.20 val. vėjo gūsiai buvo pasiekę 26,7 metro per sekundę, bangų aukštis yra apie penkis metrus.

Leidimo įplaukti į Klaipėdos uostą 17 valandą laukė trys laivai, išplaukti – šeši.

Penktadienio rytą I. Rotautaitė-Pukenė informavo, kad laivų eismas uoste buvo atnaujintas vidurnaktį.

Sinoptikai prognozuoja, kad penktadienį dieną beveik visur palis. Vėjas vakarų, pietvakarių, 7–12 m/s, po pietų vakariniuose rajonuose kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra 11–16 laipsnių šilumos.

Šeštadienį lietus, dieną lis protarpiais. Vėjas naktį pietvakarių, vakarų, dieną pereinantis į šiaurės vakarų, 15–20 m/s, vietomis 21–26 m/s. Temperatūra naktį 9–14, dieną 11–16 laipsnių šilumos. 

Sekmadienio naktį vietomis, dieną daug kur trumpi krituliai, vyraus lietus. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, naktį vietomis, dieną daug kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra naktį 2–7 laipsniai šilumos, dirvos paviršiuje kai kur šalnos iki 3 laipsnių šalčio, dieną 7–12 laipsnių šilumos.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS