Ugniagesiai ir pirmadienį šalino nuvirtusius medžius: vyko 31 kartą | kl.lt

UGNIAGESIAI IR PIRMADIENĮ ŠALINO NUVIRTUSIUS MEDŽIUS: VYKO 31 KARTĄ

Po savaitgalį Lietuvoje siautusio vėjo, ugniagesiai gelbėtojai toliau šalina nuvirtusius medžius ir nulūžusias šakas.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, nuo pirmadienio 6 valandos ryto iki antradienio 6 valandos ryto gelbėtojai 31 kartą vyko šalinti nuvirtusių medžių ir šakų nuo važiuojamosios kelio dalies, pastatų ir kitur.

Kauno apskrityje tokių išvykimų buvo septyni, Utenos apskrityje – šeši, Alytaus apskrityje – penki, Klaipėdos apskrityje – keturi, Vilniaus ir Telšių apskrityse – po tris, Šiaulių apskrityje – du. Marijampolės apskrityje gelbėtojai gavo vieną iškvietimą.

Pirmadienį, 7.50 val., gautas pranešimas, kad Kaune, Petrašiūnuose, R. Kalantos gatvėje, ant traukinio bėgių užvirtęs medis. Atvykę gelbėtojai grandininio pjūklo pagalba medis pašalintas nuo traukinio bėgių.

Kaune, Medvėgelio gatvėje, medis buvo nukritęs į darželio teritoriją, o Prienų rajone, Pociūnų kaime, aerodrome medis nuvirto ant vasarnamio pastato stogo.

Pasak ugniagesių, medis buvo pasviręs ir atsirėmęs į kitus medžius, medžio pašalinti ugniagesiai neturėjo galimybės, todėl tik budėjo, kol atvyko tarnybos.

Birštono seniūnijoje, Siponių kaime, ugniagesiai supjaustė du nuvirtusius medžius ir patraukė nuo važiuojamosios kelio dangos.

Vilkaviškio rajone, Šeimenos seniūnijoje, Maldėnų kaime, ugniagesiai keltuvu kėlėsi, kad nupjautų virš kelio važiuojamosios dalies pavojingai pasvirusią šaką.

Vilniuje dėl savaitgalį siautusios audros padarinių uždarytas Senamiestyje esantis Bernardinų sodas.

Savaitgalį miesto gatves ir aplinką prižiūrinti įmonė „Grinda“ gavo virš 300 įvairių pranešimų, didžioji dauguma buvo dėl lūžusių šakų ir medžių, vėjo išjudintų tvorų ar reklaminių stendų.

Vėjas aplaužė medžius Antakalnio, Šnipiškių, Naujininkų parkuose, mokyklų ir darželių teritorijose. Itin nukentėjo seni ar ligų paveikti medžiai, kai kurių šakas sulaikė tik sutvirtinimai.

Apie 20 didelių medžių vėjas išvertė Vingio parke, apie 10 – Bernardinų sode, tris – Pasakų parke, po vieną medį – Sapiegų ir Jomanto parkuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

o kiek kūbų malku prigamino vot čia įdomiausia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS