Atskleidus korupcinę schemą Šiaulių mokyklose, kaltinamiesiems skirta 50 tūkst. eurų baudų | kl.lt

ATSKLEIDUS KORUPCINĘ SCHEMĄ ŠIAULIŲ MOKYKLOSE, KALTINAMIESIEMS SKIRTA 50 TŪKST. EURŲ BAUDŲ

  • 0

Šiaulių apylinkės teismas kaltais dėl korupcinių nusikaltimų pripažino Šiaulių mokyklų vadoves, buhalterę bei valymo įmonės vadovą ir pavaldinį, pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba, atlikusi ikiteisminį šios bylos tyrimą.

Anot pranešimo, kalta pripažinta buvusi Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorė Audronė Ispiryan, šios mokyklos buhalterė R. A., buvusi Šiaulių sporto gimnazijos direktorė Irma Abromaitienė, vienos valymo paslaugas teikiančios įmonės direktorius V. Š. ir šios įmonės darbuotojas A. B. Jiems bendrai skirta daugiau nei 50 tūkst. eurų bauda, konfiskuota daugiau nei 16 tūkst. eurų, o dviem švietimo įstaigų vadovėms uždrausta kelerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Bylos duomenimis, Šiaulių „Rasos“ progimnazijoje ir Šiaulių sporto gimnazijoje ne vienerius metus veikė korupcinė schema, pagal kurią minėtų mokyklų direktorės iš vienos valymo paslaugas mokykloms teikiančios bendrovės atstovų ne kartą priėmė kyšius.

Už tai buvo susitarta, kad direktorės palankiau ir atlaidžiau vertins bendrovės teikiamas valymo paslaugas ir valymo kokybės trūkumus, su bendrove anksčiau laiko nenutrauks sutarčių ar iš anksto informuos apie planuojamus valymo paslaugų pirkimus.

Šiaulių apylinkės teismo nuosprendžiu buvusiai Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorei A. Ispiryan dėl kyšininkavimo skirta 13,2 tūkst. eurų bauda ir atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje, šios mokyklos buhalterei R. A. – 5,6 tūkst. eurų bauda. Šiaulių sporto gimnazijos direktorei I. Abromaitienei skirta 7,5 tūkst. eurų bauda, atimta teisė trejus metus dirbti valstybės tarnyboje ir konfiskuota 1 200 eurų.

Kaltam dėl papirkimo ir sukčiavimo pripažintam valymo paslaugas teikiančios įmonės direktoriui V. Š. skirta beveik 17 tūkst. eurų bauda ir priteista sumokėti 8,2 eurų civilinį ieškinį Užimtumo tarnybai, o šios įmonės darbuotojai A. B. dėl papirkimo ir apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo skirta 7,5 tūkst. eurų bauda.

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimų sulaukę Šiaulių Medelyno progimnazijos direktorė I. M., minėtos įmonės darbuotojas R. G. ir Šiaulių „Rasos“ progimnazijos buhalterės sutuoktinis V. A. nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą.

Šiaulių apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama didelės apimties baudžiamoji byla, kurioje buvusi Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorė A. Ispiryan ir šios mokyklos buhalterė R. A. kartu su grupe verslininkų kaltinamos korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Nuosprendis nėra įsiteisėjęs ir per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS