Kuršėnų plėšikai išgirdo teismo nuosprendį | kl.lt

KURŠĖNŲ PLĖŠIKAI IŠGIRDO TEISMO NUOSPRENDĮ

  • 0

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturiems asmenims, kurie pernai Kuršėnuose įvykdė plėšimą. Vienas plėšikų buvo apsimetęs policininku.

Teismas jiems skyrė laisvės atėmimo bausmes, o dviem iš jų bausmių vykdymas atidėtas.

„Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamieji padarė nusikalstamą veiką, priskiriamą sunkių nusikaltimų kategorijai. Trys kaltinamieji anksčiau buvo teisti, du ir dabar atlieka laisvės atėmimo bausmę“ – sakė bylą nagrinėjusi teisėja Astra Karpytė.

Teismas nustatė, kad 2015 metų sausį keturi Mažeikių ir Akmenės raj. gyventojai susitarė apgaule iš nukentėjusiosios atimti neva neteisėtai laikomas cigaretes.

20-ies metų A. M. ir 33-ejų metų T. M. išspyrė duris ir įsibrovė į nukentėjusiosios namus Kuršėnuose. Prie buto durų liko 35-erių metų A. V., prie namo lauko durų - 25-erių metų O.Š.

Kaip pranešė teismas, T. M. nukentėjusiajai parodė netikrą policijos pareigūno pažymėjimą ir prisistatė policijos pareigūnu. Jis grasino daiktu, panašiu į pistoletą. T. M. reikalavo cigarečių, tačiau negavęs pagrobė mobiliojo ryšio telefonus ir kompiuterį.

Nukentėjusiajai buvo padaryta 700 eurų turtinė žala, kuri vėliau buvo atlyginta – daiktai grąžinti, sumokėta už patirtus nuostolius.

Teismas tris kartus teistam A. V. skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią subendrinus su ankstesne, skirta galutinė 4 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Vienuolika kartų teistam T. M. skirta 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Ji subendrinta su ankstesne ir skirta galutinė 4 metų 6 mėnesių bausmė, taip pat 979 eurų bauda. Abu vyrai bausmę atliks pataisos namuose.

Tris kartus teistą O. Š. teismas pripažino kaltu ir skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą 1 metams.

A. M. teismas skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymas atidėtas 2 metams.

O. Š. ir A. M. skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – 50 val. trukmės nemokami darbai.

Teismas nukentėjusiosios civilinį ieškinį tenkino iš dalies ir solidariai iš visų nuteistųjų priteisė 200 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS