„MG Grupės“ byloje nuteisto E. Masiulio advokatas prašo stabdyti nuosprendžio vykdymą | kl.lt

„MG GRUPĖS“ BYLOJE NUTEISTO E. MASIULIO ADVOKATAS PRAŠO STABDYTI NUOSPRENDŽIO VYKDYMĄ

„MG Grupės“, anksčiau besivadinusios koncernu „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje nuteisto buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio advokatas prašo stabdyti nuosprendžio vykdymą.

Antradienį advokatas Ruslanas Boiko pateikė kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), jis prašo sustabdyti Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos pernai lapkričio 22 dienos nuosprendžio vykdymą ir nuosprendžio dalies dėl daiktinių įrodymų sunaikinimo vykdymą, BNS pranešė teismas.

Nesant galimybės stabdyti nuosprendžio vykdymą, advokatas prašo pripažinti šią bylą antro (aukštesniojo) lygio greičiau nagrinėtina byla.

LAT skelbia, kad kasacinio skundo priėmimo ir nuosprendžių vykdymo sustabdymo klausimai bus sprendžiami įstatymo nustatyta tvarka.

E. Masiulis daugiau nei du mėnesius atlieka laisvės atėmimo bausmę Kauno kalėjime, jis nuteistas kalėti pusšeštų metų už korupcinius nusikaltimus.

Pats E. Masiulis nuosprendį LAT apskundė dar pernai, tuomet irgi prašė stabdyti nuosprendžio vykdymą. Teismas jo skundą priėmė, tačiau netenkino prašymo sustabdyti nuosprendžio vykdymą.

Prašo bylą nagrinėti iš naujo

E. Masiulio advokato R. Boiko kasaciniame skunde rašoma, kad kriminalinės žvalgybos veiksmai jo ginamojo atžvilgiu atlikti neteisėtai, prašoma panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį ir perduoti bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

E. Masiulis nuo 2000 iki 2016 metų buvo Seimo narys, 2008–2012 metų kadencijoje ėjo susisiekimo ministro pareigas, 2008–2016 metais vadovavo Liberalų sąjūdžiui.

Bylos duomenimis, kyšiai politikams buvo perduodami ir grynaisiais, ir kaip parama viešosioms įstaigoms, papirkimu palaikytas net kvietimas į televizijos laidą. Apeliacinis teismas kyšiu E. Masiuliui pripažino ir visuomenėje garsiai nuskambėjusį degtinės butelį bei butelio dėžutę su joje buvusiais pinigais.

Tuometis Apeliacinio teismo teisėjas Albinas Bielskis, priešingai nei žemesnės instancijos teismas, nustatė priežastinį ryšį tarp buvusio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio E. Masiuliui pateiktų „korupcinio pobūdžio prašymų“ ir už tai perduoto kyšio.

Vilniaus apygardos teismas užpernai kaltinamuosius buvo išteisinęs.

Bylos duomenimis, iš viso per kratas 2016 metų gegužę pas tuometinį Liberalų sąjūdžio lyderį E. Masiulį rasta 242,4 tūkst. eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1,6 tūkst. JAV dolerių. Visi šie pinigai konfiskuoti ir perduoti valstybei.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad E. Masiulio ir buvusios sutuoktinės teisėtai gaunamų pajamų nepakako pagrįsti šiems rastiems pinigams.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

arvis

visa seima ir visus anūkus su seneliais i SIBIRA

Cha

tep greit įgriso sėdėt?:D)

Anonimas

cirkas tęsiasi .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS