V. Blekaitis: penkerių jau galėjau pakelti stambaus sudėjimo vyrą | kl.lt

V. BLEKAITIS: PENKERIŲ JAU GALĖJAU PAKELTI STAMBAUS SUDĖJIMO VYRĄ

  • 0

Lietuvos galiūnas, daugkartinis šalies ir pasaulio čempionatų prizininkas Vidas Blekaitis šį vakarą LRT televizijos žiūrovus kvies pažinti savo gimtinę – Birštoną.

Dokumentinių filmų ciklas „Mano miestas“ šį kartą pristato vieną seniausių Lietuvos kurortų, kuris, beje, yra ir vienas iš nedaugelio Lietuvos miestų su augančiu gyventojų skaičiumi.

„Kartą dalyvavau varžybose kitame žemyne. Ten ekrane buvo visų dalyvių pavardės ir jų šalys, o prie mano vardo buvo parašyta Vidas Blekaitis, Birštonas. Ne Lietuva, o būtent Birštonas“, – smagų nutikimą prisimena V. Blekaitis. „Man mielas visas Birštonas, ypatingai – Nemunas, kadangi gyvenau netoli jo, ir čia prabėgo šalia vandens visa vaikystė. Čia maudėmės, gaudėmės, plaukiojom ir žvejojom. Didžioji gyvenimo Birštone dalis susijusi su Nemunu. Čia yra mano šaknys, mano tėviškė, mano vaikystė, mano jaunystė ir mano dabartis“, – apžvelgdamas vaizdingas kurorto apylinkes kalba galiūnas.

Didžioji gyvenimo Birštone dalis susijusi su Nemunu. Čia yra mano šaknys, mano tėviškė, mano vaikystė, mano jaunystė ir mano dabartis.

V. Blekaitis pasakoja, jog už savo stotą ir jėgą yra dėkingas ir gamtinėms Birštono gėrybėms. „Manęs dažnai žmonės klausia – iš kur tu Birštone toks stiprus? Ir beveik iš karto žmonės patys atsako – tikriausiai dėl mineralinio vandens... To vandens skonį prisimenu ir iš vaikystės – su kitais vaikais buvome įpratę vis užeiti į biuvetes jo pagurkšnoti. Dabar kai jo išgeriu, prisimenu vaikystę – net galva svaigsta“, – šypsosi V. Blekaitis.

Galiūno manymu, savo jėgą jis paveldėjo ir iš giminės. „Dar kai nelankiau mokyklos, kokių 5–6 metų, jau galėdavau pakelti stambaus sudėjimo vyrą“, – prisimena V. Blekaitis. Vyras džiaugiasi, kad miestas gražėja, tvarkosi, tampa vis patrauklesnis naujakuriams. Birštone sėkmingai kuriasi ir veikia ne vienas smulkus verslininkas, o augantis sanatorijų skaičius įdarbina ir leidžia apsigyventi vis didesniam skaičiui žmonių.

Birštonas – visiškai „kurorto“ vardą pateisinantis miestas. Centriniame miesto parke, greta vandens garinimo bokšto, galima kvėpuoti jūriniam klimatui prilygstančiu oru. Tiek vietiniai, tiek ir miesto svečiai džiaugiasi ypač modernia miesto biblioteka, tapusia tikru traukos centru.

Manęs dažnai žmonės klausia – iš kur tu Birštone toks stiprus? Ir beveik iš karto žmonės patys atsako – tikriausiai dėl mineralinio vandens.

Be to, būtent Birštonas Lietuvos muzikos pasaulyje neretai vadinamas šalies džiazo meka. Jau daugiau nei 30 metų organizuojamas džiazo festivalis čia sutraukia tūkstančius šio žanro atlikėjų ir gerbėjų iš Lietuvos ir pasaulio. Įdomu ir tai, kad vieni pirmųjų Lietuvos karšto oro balionų entuziastų taip pat buvo birštoniečiai, o praėjusią vasarą čia pirmą kartą surengtas pasaulinis moterų karšto oro balionų čempionatas.

„Ar laimi, ar nelaimi tų varžybų, vis tiek grįžti namo vienodai pavargęs, bet žinau, kad čia aš visada gerai pailsėsiu, todėl čia visada labai gera sugrįžti“, – taip apie savo gimtą miestą kalba V. Blekaitis. 

„Mano miestas – Birštonas“ – šį vakarą, 22:00 val. per LRT televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS