I. Vėgėlė tikina, kad VRK išvada dėl rinkėjų papirkinėjimo yra nepagrįsta | kl.lt

I. VĖGĖLĖ TIKINA, KAD VRK IŠVADA DĖL RINKĖJŲ PAPIRKINĖJIMO YRA NEPAGRĮSTA

Prezidento posto siekiantis advokatas Ignas Vėgėlė sako, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išvada, jog dovanodamas gėles moterims jis papirkinėjo rinkėjus, yra nepagrįsta.

„VRK, neatlikusi išsamaus faktų tyrimo, priėmė prielaidomis grįstą sprendimą dėl kelių rožių žiedlapių“, – Eltai ketvirtadienį teigė I. Vėgėlė.

„Turi būti rimtas tyrimas, VRK turi įrodyti, kad aš tikrai papirkinėjau, kad tai yra asmenys, kurie turi teisę balsuoti. Dabar tai yra tik prielaida“, – pridūrė jis.

Pasak I. Vėgėlės, VRK derėtų susirūpinti ne jo rinkimine kampanija, o antros kadencijos šalies vadovo poste siekiančio Gitano Nausėdos vizitais į regionus. Advokato teigimu, mokesčių mokėtojų pinigais finansuojamose išvykose dabartinis prezidentas pristato savo rinkiminę programą.

Turi būti rimtas tyrimas, VRK turi įrodyti, kad aš tikrai papirkinėjau, kad tai yra asmenys, kurie turi teisę balsuoti.

„Mane stebina, kad VRK neskaičiuoja dešimčių tūkstančių eurų mokesčių mokėtojų pinigų, kuriuos vykdydamas rinkiminę kampaniją išleidžia kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda“, – pabrėžė I. Vėgėlė.

„Žmonės stebisi, siunčia man laiškus, citatas, telefonu padarytus įrašus, kai susitikimuose su rinkėjais prezidentas pristato savo rinkimų programą. Jis tiesiogiai vykdo rinkiminę agitaciją. Gyvename kreivų veidrodžių karalystėje“, – tikino advokatas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį VRK nusprendė, jog I. Vėgėlė, sostinėje vykusios Kaziuko mugės metu dovanodamas gėlių sutiktoms moterims, pažeidė numatytą draudimą papirkinėti rinkėjus.

Kovo mėnesį I. Vėgėlė VRK pateikė skundą dėl dabartinio šalies vadovo vizitų į regionus.

Įsibėgėjant prezidento rinkimų kampanijai šį klausimą kelia ne tik jis. Kitų dabartinio šalies vadovo G. Nausėdos konkurentų akys taip pat krypsta į Daukanto rūmų šeimininko vizitus po Lietuvą.

Kandidatai į prezidentus įsitikinę, kad šių šalies vadovo kelionių tikslas yra vykdyti savo rinkiminę kampaniją. Todėl, pasak G. Nausėdos varžovų, už mokesčių mokėtojų pinigus finansuojami vizitai į regionus yra akivaizdus Rinkimų kodekso pažeidimas, kuriuo turėtų susirūpinti ir VRK.

Tiesa, Prezidentūra su kaltinimais nesutinka ir atkreipia dėmesį, kad tokio pobūdžio vizitai į regionus vyko visos jo kadencijos metu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Onė

Kažkoks įdomus tipas, ta foto...,o dar be galo turtingas ,tai neaišku dėl protinių gebėjimų,jei akyse ir galvoj tik daug daug nuliukų tai kažin ,kažin...

Šitas “Vobla”

būdamas teisininku, puikiai turėtų žinoti, kad kiekviena puokštė gėlių kainuoja bent po 5 eurus, tad jų dalinimas žmonėms, yra akivaizdus papirkinėjimas. Jei tas jam neaišku, tai toks jis ir teisininkas.

Tikėk Tikėk, Kvaiša...

Už Eduardą Vaitku !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS