Europos Komisija skyrė beveik 10 mln. eurų Lietuvos pabėgėlių priėmimo sistemai stiprinti | kl.lt

EUROPOS KOMISIJA SKYRĖ BEVEIK 10 MLN. EURŲ LIETUVOS PABĖGĖLIŲ PRIĖMIMO SISTEMAI STIPRINTI

  • 4

Europos Komisija (EK) Lietuvai skyrė beveik 10 mln. eurų pabėgėlių priėmimo sistemai stiprinti, už šias lėšas bus atnaujinama apgyvendinimui skirta infrastruktūra, vykdomi kiti projektai, pirmadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Ministerija EK skelbtą projektų atranką laimėjo kartu su partneriais – Pabėgėlių priėmimo centru, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Tauragės rajono ir Panevėžio miesto savivaldybės administracija.

Projektu siekiama sustiprinti Europos Sąjungos išorinės sienos pajėgumus, užtikrinti priėmimo ir apgyvendinimo sąlygas atvykstantiems pabėgėliams, teigiama pranešime.

„Šios Europos Komisijos skiriamos papildomos investicijos yra itin svarbios, siekiant sudaryti sąlygas atsakingoms institucijoms sukurti orias sąlygas į Lietuvą atvykstantiems ir prieglobsčio ieškantiems asmenims. Lietuva turi išlikti atvira ir saugi prieglobsčio paieškantiems žmonėms,“ – pranešime sakė Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Justina Jakštienė.

Neteisėta imigracija į Lietuvą ženkliai išaugo 2021 metais, kilus migrantų iš Baltarusijos antplūdžiui.

Kaip skelbia ministerija, projekto įgyvendinimo metu bus atnaujinama prieglobsčio prašytojų apgyvendinimui skirta infrastruktūra Pabėgėlių priėmimo centre ir Valstybės sienos apsaugos tarnyboje. Papildomai bus investuojama į Kybartų užsieniečių registracijos centro atnaujinimą, kad priėmimo sąlygos atitiktų galimą migracijos srauto augimą.

Pabėgėlių priėmimo centro Ruklos padalinyje planuojama išplėsti sandėliavimo ir transportavimo infrastruktūrą.

Anot SADM, prie projekto taip pat prisijungė Panevėžio miesto ir Tauragės rajono savivaldybių administracijos. Jose bus papildomai investuojama į apgyvendinimo vietų sukūrimą laikinam nuo karo ir kitų grėsmių prieglobsčio Lietuvoje ieškančių asmenų apgyvendinimui.

Anot J. Jakštienės, šalis turi būti pasiruošusi įvairiems scenarijams, nes geopolitinės įtampos regione, energetinių išteklių krizė, maisto krizė, klimato kaitos padariniai ateityje gali stipriai paveikti migracijos srautus į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

atiduokit tuos milijonus atgal

su visais pabėgėliais ir dar primokėkite,kad pasiimtų.

Anonimas

na dabar reikia pabėgeliu kad tuos milijonus išsidalyt.

Kad taip

skirtu benamiu prieglaudoms,vienisu seneliu globos namams apmoketi. Saviems pilieciams - ne cento neissunksi is ponaujos!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS